Statistische gegevens over je livestream bekijken

Als je livestreamt op YouTube, kun je zien hoe je stream presteert. De statistische gegevens die je ziet, zijn afhankelijk van of je streamt via een telefoon of een coderingsprogramma.

Vanuit de live regiekamer

In de live regiekamer kun je terwijl je streamt de status en analytische gegevens van je stream checken. Wat je op het streamdashboard ziet:

Status van stream

Streamstatus: Onder Streamstatus zie je specifieke foutmeldingen met instructies

Realtime analytische gegevens

• Gelijktijdige kijkers: Het aantal mensen dat gelijktijdig de stream bekijkt. 'Hoogste aantal gelijktijdige verbindingen' geeft het hoogste aantal kijkers weer dat gelijktijdig de stream bekijkt.
  • Duur: De duur van de stream.
  • Likes: Het aantal gebruikers dat de stream leuk vindt. Likes worden overgezet naar het VOD-archief van de livestream.
  • Chatfrequentie: Het aantal gestuurde berichten in de live chat per minuut.
  • Weergaven: Het aantal keer dat een livestream werd bekeken terwijl deze live was.
  • Gemiddelde weergaveduur: Het geschatte gemiddelde aantal kijkminuten per vertoning voor een livestream.

Analytische gegevens na afloop van je stream

Analytische gegevens na afloop van je stream

Na afloop van een livestream zie je een kort overzicht van de statistieken.

• Weergaven: Het aantal keer dat een livestream werd bekeken terwijl deze live was.
  • Nieuwe abonnees: Het aantal gebruikers dat zich tijdens de stream op je kanaal heeft geabonneerd.
  • Totale kijktijd: De totale tijd dat de stream is afgespeeld, gebaseerd op alle weergaven.
  • Meeste gelijktijdige kijkers: Het hoogste aantal gelijktijdige weergaven tijdens de stream.
  • Duur: De tijd dat de stream live was.
  • Gemiddelde weergaveduur: Het geschatte gemiddelde aantal kijkminuten per vertoning voor een livestream.
  • Reacties: Het aantal reacties en wat voor soort reacties er tijdens een stream hebben plaatsgevonden.

In YouTube Studio

Analytische gegevens op videoniveau

• Gemiddeld aantal gelijktijdige kijkers: Het gemiddelde aantal kijkers dat tegelijk je stream bekeek op een bepaald moment.
  • Meeste gelijktijdige kijkers: Het maximale aantal kijkers dat tegelijk je stream bekeek op een bepaald moment.
  • Belangrijke momenten voor publieksloyaliteit: Hoe goed verschillende momenten van je stream de aandacht van kijkers vasthouden (in het rapport Belangrijke momenten voor publieksloyaliteit)
  • Reacties: Het aantal reacties en wat voor soort reacties er tijdens een stream hebben plaatsgevonden.

Analytische gegevens op kanaalniveau

• Gemiddeld aantal gelijktijdige kijkers: Het gemiddelde aantal gelijktijdige kijkers dat je met al je streams hebt bereikt.
  • Meeste gelijktijdige kijkers: Het maximale aantal gelijktijdige kijkers dat je met al je streams hebt bereikt.
  • Aantal uur gestreamd: Het totale aantal uren dat is gegenereerd door livestreaming van periode x tot y.

Vanuit YouTube Analytics

In YouTube Analytics kun je sorteren op Live, On-demand of Live en on-demand.

Opties om gegevens te sorteren vind je in YouTube Analytics in het dropdownmenu Live en on-demand

Je krijgt kijktijdrapporten voor individuele video's of voor een kanaal, net als bij normale uploads.

Rapporten bevatten:

• Kijktijd
  • Kijkersloyaliteit
  • Demografie
  • Afspeellocaties
  • Verkeersbronnen en apparaten

Bekijk meer informatie over de gegevens in je kijktijdrapporten.

Bij Livestreamen kun je het hoogste aantal gelijktijdige kijkers en de chatberichten bekijken. Het rapport is beschikbaar op videoniveau en je kunt de statistische gegevens al binnen een paar minuten na je livestream bekijken. Je kunt de gegevens downloaden als csv-bestand.

Gegevens in YouTube Analytics zijn gebaseerd op de video-ID. De gegevens zijn verwerkt en ontdaan van spam en er wordt andere informatie gemeten dan in de live regiekamer.

Meer informatie over Super Chat-rapportage

Opmerking: Interactie- en opbrengstrapporten zijn niet beschikbaar als je filtert op Live. Je krijgt dan deze foutmelding: 'Je kunt deze gegevens niet filteren op Live of On-demand. Selecteer 'Live en on-demand' of ga naar een ander rapport.'