Content ID musiikkikumppaneille

Tässä artikkelissa kuvatut ominaisuudet ovat vain YouTuben Content ID ‑sisällöntunnistusjärjestelmää käyttävien kumppanien saatavilla.

Musiikkikumppanit voivat Content ID ‑järjestelmän avulla tunnistaa ja ylläpitää helposti musiikkiaan YouTubessa. YouTube vertaa ladattuja videoita toimittamaasi musiikkitietokantaan. Kun käyttäjän lataamasta videosta tunnistetaan sisältöä, joka vastaa omistamaasi sisältöä, voit päättää, haluatko kaupallistaa videon, estää sen vai seurata sitä.

Content ID ‑järjestelmän toiminta perustuu sisältökohteisiin, jotka luodaan YouTuben oikeuksienhallintajärjestelmässä. Jokainen sisältökohde edustaa immateriaaliomaisuutta. Musiikin sisältökohteita on neljänlaisia:

YouTube tunnistaa myös näiden sisältökohteiden väliset suhteet. Musiikkivideo-sisältökohteeseen voi sisältyä äänitallenne, ja äänitallenne sisältää yhden tai useamman sävellyksen osuus ‑sisältökohteen.

Sisältökohteita voi luoda lataamalla mediatiedostoja ja niihin liittyviä sisällönkuvaustietoja laskentataulukkomallien avulla. Sisältökohteita saa luoda vain sisällölle, jonka oikeudet omistaa itse. Levy-yhtiöiden ei esimerkiksi tulisi luoda sävellyksen osuus ‑sisältökohteita ilman asianmukaista sopimusta, eivätkä musiikin julkaisijat saa luoda äänitallenne-sisältökohteita.

Äänitallenne-sisältökohteen luominen ei luo samalla Art Track -videota. Jos haluat tallenteen olevan saatavilla Art Track ‑videona, sinun on ladattava se siihen tarkoitetulla laskentataulukolla tai YouTube Musicin DDEX-syötteellä.

Content ID ‑järjestelmä tunnistaa sisältökohteisiin liittyvien viitteiden avulla käyttäjien lataamat videot, joissa käytetään tekijänoikeuksilla suojattuja teoksiasi. Samalla järjestelmä tekee vaatimuksen, joka vahvistaa omistajuutesi kyseisen videon osasta.

Kun käyttäjän lataamasta videosta tehdään vaatimus omistamasi sisältökohteen osalta, YouTube ottaa videossa käyttöön kyseiselle sisältökohteelle valitun käytännön. Mikäli äänitallenne-sisältökohteella ja siihen kuuluvalla sävellyksen osuus ‐sisältökohteella on eri käytännöt, YouTube käyttää niistä tiukempaa. Lue lisää käytäntöjen soveltamisesta.