Content ID for musikpartnere

Funktionerne, der er beskrevet i denne artikel, er kun tilgængelige for partnere, der bruger YouTubes system til Content ID-matchning.

YouTubes Content ID-system giver musikpartnere mulighed for nemt at identificere og administrere deres musik på YouTube. YouTube scanner uploadede videoer og sammenligner dem med en database med musik, som du har indsendt. Når indhold i en brugeruploadet video er identisk med indhold, som du ejer, kan du bestemme, om du vil tjene penge på videoen, blokere den eller spore den.

Du skal oprette aktiver i YouTubes system til administration af rettigheder for at kunne bruge Content ID. Hver enkelt aktiv repræsenterer en intellektuel ejendom. Du kan indsende fire forskellige typer musikaktiver:

YouTube genkender også forbindelserne mellem disse aktiver. Et musikvideoaktiv kan indeholde et lydoptagelsesaktiv, og en lydoptagelse indeholder et eller flere kompositionsandelsaktiver.

Du opretter aktiver ved at uploade mediefilerne og de tilhørende metadata ved hjælp af regnearksskabeloner. Du må kun oprette aktiver for elementer, du ejer rettighederne til. Pladeselskaber bør f.eks. ikke oprette kompositionsandelsaktiver uden en relevant kontrakt, og musikudgivere bør ikke oprette lydoptagelsesaktiver.

Du opretter ikke et kunstnerisk nummer ved at oprette et lydoptagelsesaktiv. Hvis du vil gøre optagelsen tilgængelig som et kunstnerisk nummer, skal du uploade optagelsen ved hjælp af regnearket til upload af kunstneriske numre eller DDEX-feedet til YouTube Music.

Ved hjælp af referencerne i dine aktiver identificerer Content ID brugeruploadede videoer, som indeholder dine ophavsretsligt beskyttede værker, og gør krav på ejerskab af indhold i videoen på dine vegne.

Når et af dine aktiver gør krav på ejerskabet af en brugeruploadet video, anvender YouTube politikken for dette aktiv på den pågældende video. Hvis et lydoptagelsesaktiv og dets tilhørende kompositionsandelsaktiver har forskellige politikker, anvender YouTube den mest restriktive af politikkerne. Se Hvilken politik er gældende? for at få flere oplysninger.

Hostingpolitikker for musikpartnere

Indhold i din musik-CMS, der ikke er musik, skal være tilstrækkeligt relateret til eksisterende musikaktiver på kontoen (f.eks. interviews med kunstnere). Partnere med indhold, der ikke er musik, bør diskutere mulige løsninger med deres partneradministrator for at undgå muligt tab af adgang til funktioner såsom muligheden for at linke kanaler.