Content ID per a partners musicals

Les funcions que es descriuen en aquest article estan disponibles només per als partners que utilitzen el sistema de cerca de coincidències Content ID de YouTube.

El sistema Content ID de YouTube permet que els partners musicals identifiquin i gestionin fàcilment la seva música a YouTube. YouTube analitza els vídeos penjats d'acord amb una base de dades de música que has enviat. Quan el contingut d'un vídeo penjat per un usuari coincideixi amb una obra de què ets propietari, podràs decidir si vols monetitzar el vídeo, bloquejar-lo o fer-ne un seguiment.

Per utilitzar Content ID, has de crear recursos al sistema de gestió de drets de YouTube. Cada recurs representa un contingut amb propietat intel·lectual. Pots penjar quatre tipus de recursos musicals:

YouTube també reconeix les relacions entre aquests recursos. Un recurs de vídeo musical pot incloure un recurs de gravació de so, i una gravació de so pot incloure un o més recursos de quota de composició.

Per crear recursos, has de penjar els fitxers multimèdia i les seves metadades associades mitjançant plantilles de full de càlcul. Només has de crear recursos per als elements de què tens els drets; per exemple, les discogràfiques no han de crear recursos de quota de composició sense un contracte adequat, i els editors de música no han de crear recursos de gravació de so.

En crear un recurs de gravació de so, no es crea una cançó amb imatge estàtica. Perquè la gravació estigui disponible com a cançó amb imatge estàtica, has de penjar les gravacions fent servir el full de càlcul de pujada de cançons amb imatges estàtiques o el feed DDEX de YouTube Music.

Content ID fa servir les referències associades als teus recursos per identificar els vídeos penjats pels usuaris que inclouen la teva obra protegida per drets d'autor i fer una reclamació per reivindicar la propietat del contingut del vídeo.

Quan un dels teus recursos reclama la propietat d'un vídeo penjat per un usuari, YouTube aplica la política d'aquest recurs al vídeo. En els casos en què un recurs de gravació de so i els recursos de quota de composició que inclogui tinguin polítiques diferents, YouTube aplicarà les polítiques més restrictives. Consulta l'article Com s'apliquen les polítiques?.