Content ID vir musiekvennote

Die kenmerke wat in hierdie artikel beskryf word, is slegs beskikbaar vir vennote wat YouTube se Content ID-passingstelsel gebruik.

Musiekvennote kan hul musiek maklik op YouTube identifiseer en bestuur met YouTube se Content ID-stelsel. YouTube skandeer opgelaaide video's teen 'n databasis van musiek wat jy ingedien het. Wanneer inhoud in 'n gebruikeropgelaaide video pas by 'n werk wat jy besit, kan jy besluit om die video te monetiseer, te blokkeer of na te spoor.

Om Content ID te gebruik, skep jy bates in YouTube se regtebestuurstelsel. Elke bate verteenwoordig 'n stuk intellektuele eiendom. Jy kan vier tipes musiekbates lewer:

YouTube herken ook verhoudings tussen hierdie bates. ’n Musiekvideokomponent kan ’n Klankopnamekomponent inbed, en ’n klankopname bed een of meer Komposisiedeelbates in.

Om bates te skep, laai jy die medialêers en hul verwante metadata met sigbladtemplate op. Jy moet slegs bates vir items skep waarvoor jy die regte besit, musiekmaatskappye moet byvoorbeeld nie komposisiedeelbates sonder 'n toepaslike kontrak skep nie en musiekpubliseerders moenie klankopnamebates skep nie.

Die skep van 'n klankopnamebate skep nie 'n Kunssnit nie. Om die opname as 'n Kunssnit beskikbaar te stel, moet jy die opname met die Kunssnit-oplaaisigblad of die YouTube Music DDEX-stroom oplaai.

Met die verwysings wat met jou bates geasossieer word, identifiseer Content ID gebruikeropgelaaide video's wat jou werk met kopiereg insluit en maak 'n eis wat jou eienaarskap van inhoud in die video aanvoer.

Wanneer een van jou bates eienaarskap van 'n gebruikeropgelaaide video eis, pas YouTube daardie bate se beleid op die video toe. In gevalle waar 'n klankopnamebate en die ingebedde komposisiedeelbates verskillende beleide het, pas YouTube die mees beperkende van die beleide toe; sien Hoe beleide toegepas word vir meer besonderhede.