Tips for å holde seg trygg på nettet

Nettfisking

Nettfisking er når noen blir lurt til å oppgi personopplysningene sine, for eksempel kredittkortnumre eller andre økonomiske data. Dersom svindlere får tak i denne informasjonen, kan de bruke den til å stjele penger, eiendeler eller til og med noens identitet.

Husk at YouTube aldri ber deg om passord, e-postadresse eller annen kontoinformasjon. Ikke la deg lure hvis noen kontakter deg og utgir seg for å være representant for YouTube.

Hvis du finner videoer på YouTube som du tror kan være nettsøppel eller nettfisking, ber vi om at du rapporterer dem, slik at YouTube-teamet kan gjennomgå dem. Du finner mer informasjon om nettsøppel og nettfisking hos National Cyber Security Alliance.

Hvis du tror Google-kontoen din kan ha blitt utsatt for sikkerhetsbrudd, kan du finne ut hvordan du sikrer en Google-konto som er hacket eller utsatt for sikkerhetsbrudd.

Kontosikkerhet

YouTube har iverksatt nødvendige sikkerhetstiltak for å beskytte informasjonen vi lagrer. Du finner mer informasjon i Googles personvernregler.

Husk at det er ditt ansvar å holde passordet ditt hemmelig. Du må ALDRI dele passordet med andre.

Beskytt kontoen din

Vi har laget en enkel sjekkliste som du kan bruke til å sikre datamaskinen og nettleseren din samt Gmail- og Google-kontoen din. Vi anbefaler at du går gjennom hele sjekklisten, men vi fremhever følgende trinn som kan bidra til å sikre YouTube-kanalen din.
  • Legg til et telefonnummer for gjenoppretting og en sekundær, sikker e-postadresse i Google-kontoen din. Uten et telefonnummer og en sikker e-postadresse kan andre få tilgang til kontoen din ved å vite eller gjette svaret på kontrollspørsmålet ditt. Du kan oppdatere sikkerhetsinformasjonen her.
  • Sørg for at gjenopprettingsinformasjonen din er sikker og oppdatert.
  • Opprett et unikt, sterkt passord for Google-kontoen din (og unngå å bruke samme pålogging og passord på andre nettsteder). Her er noen tips til hvordan du lager et sterkt passord:
    • Passordet bør inneholde minst åtte tegn, både tall og bokstaver, og bør ikke inneholde svært vanlige ord.
    • Velg et ord eller akronym, og sett inn tall mellom noen av bokstavene.
    • Inkluder skilletegn.
    • Bruk både store og små bokstaver.
    • Du må ikke bruke det samme passordet som du bruker for andre kontoer.
    • Hvis kontoen er konfigurert for en bedrift eller organisasjon, må du oppdatere passordet og gjenopprettingsinformasjonen når en ansatt slutter.

Hvis du mistenker at kontoen din kan ha blitt utsatt for sikkerhetsbrudd, kan du rapportere det her.

Finn ut hvordan du kan unngå Google-svindel og rapportere svindelforsøk.

Google Sikkerhetssenter

Forstå hvordan dataene dine brukes av Google og ellers på internett. Les noen råd og tips til hvordan du kan kontrollere dataene dine og ivareta sikkerheten din på nettet.

Google-pensum i e-borgerskap

Google-pensumet i e-borgerskap er et interaktivt, brukervennlig pensum rettet mot lærere og ungdomsskoleelever. Gjennom noen korte og enkle leksjoner kan du lære mer om personvern, retningslinjer og hvordan du blir en ansvarlig e-borger.

Googles sikkerhetssenter for familier

Googles sikkerhetssenter for familier inneholder tips og råd om hvordan du ivaretar sikkerheten til familien din på nettet.