Tips til at beskytte dig selv online

Phishing

Phishing er en proces, hvor personer narres til at opgive deres personlige oplysninger såsom kreditkortnumre, cpr-numre, nationale id-numre eller andre økonomiske data. Når du har udleveret oplysningerne, bruges de som regel til at stjæle dine penge, dine ejendele eller din identitet.

Husk, at YouTube aldrig beder dig om din adgangskode, din mailadresse eller andre kontooplysninger. Lad dig ikke narre, hvis nogen kontakter dig og foregiver at være fra YouTube!

Hvis du støder på videoer på YouTube, som du mener kan være spam eller phishing, skal du rapportere dem, så de kan blive gennemgået af YouTubes medarbejdere.

Du kan få flere oplysninger om spam og phishing hos National Cyber Security Alliance.

Hvis du er bekymret for, at din Google-konto er blevet kompromitteret, skal du gå til følgende side.

Kontosikkerhed

YouTube tager de nødvendige forholdsregler for at beskytte mod uautoriseret adgang til de oplysninger, vi lagrer. Læs Googles privatlivspolitik for at få flere oplysninger.

Husk, at det er op til dig at sørge for at beskytte din adgangskode. Du bør ALDRIG dele din adgangskode med andre.

Beskyt din konto:

Vi har lavet en brugervenlig tjekliste, som kan hjælpe dig med at beskytte din computer, browser, Gmail og Google-konto. Vi opfordrer dig til at gennemgå hele tjeklisten, men vær især opmærksom på følgende trin, som kan hjælpe dig med at bevare sikkerheden på din YouTube-kanal.
  • Føj et telefonnummer til gendannelse og en sekundær, sikker mail til din Google-konto. Hvis ikke du både har et telefonnummer og en sikker mail, kan det betyde, at en person, som kender eller gætter svaret på dit sikkerhedsspørgsmål, kan få adgang til din konto. Du kan opdatere dine sikkerhedsoplysninger her.
  • Sørg for, at dine gendannelsesoplysninger er sikre og opdaterede.
  • Opret en entydig, stærk adgangskode til din Google-konto (og brug ikke det samme login og den samme adgangskode til andre websites). Her er nogle tips til oprettelse af en stærk adgangskode:
    • Din adgangskode skal være på mindst otte tegn, være en kombination af tal og bogstaver og må ikke indeholde almindeligt brugte ord.
    • Vælg et ord eller akronym, og indsæt tal mellem nogle af bogstaverne.
    • Brug tegnsætningstegn.
    • Bland store og små bogstaver.
    • Genbrug ikke adgangskoder, som du bruger til andre kontotyper.
    • Hvis din konto er blevet konfigureret til en virksomhed eller organisation, skal du gennemgå og opdatere adgangskoden og gendannelsesoplysningerne, når en medarbejder forlader virksomheden.

Hvis du mener, at din konto er blevet kompromitteret, kan du rapportere det her.

Få flere oplysninger om, hvordan du undgår og rapporterer svindel på Google.

Google Sikkerhedscenter

Forstå dine data på Google og på nettet. Benyt dig af gode råd og tips til at styre dine data og holde dig beskyttet, når du er online.

Googles digitale medborgerskabs pensum

Et interaktivt og brugervenligt pensum, der er rettet mod lærere og ældre elever. Med et par korte lektioner kan du lære mere om privatliv og politikker og om, hvordan man kan være en ansvarlig cyberborger.

Googles center for familiesikkerhed

Tips og gode råd til, hvordan du kan holde din familie sikker på nettet.