Consells per protegir-vos en línia

Pesca de credencials

La pesca de credencials es produeix quan algú t'enganya perquè revelis informació personal, com ara números de targeta de crèdit o altres dades financeres. Quan algú té aquesta informació, l'utilitza normalment per robar els teus diners, la teva propietat o la teva identitat.

Recorda que YouTube no et demanarà mai la contrasenya, l'adreça electrònica ni altres dades del compte. Que no t'enganyin si algú contacta amb tu fingint ser de YouTube.

Si trobes vídeos a YouTube que creus que poden ser contingut brossa o pesca de credencials, informa'ns perquè l'equip de YouTube els revisi. Per obtenir més informació sobre el contingut brossa i la pesca de credencials, visita el lloc web de l'Aliança Nacional per a la Seguretat a Internet dels Estats Units (National Cyber Security Alliance).

Si et preocupa que el teu Compte de Google pugui estar en perill, obtén informació sobre com pots protegir un Compte de Google hackejat o en perill.

Seguretat del compte

YouTube pren les mesures de seguretat adequades per protegir la informació que emmagatzemem. Per obtenir més informació, llegeix la política de privadesa de Google.

Recorda que la responsabilitat de mantenir la seguretat de la teva contrasenya és teva. MAI no comparteixis la teva contrasenya amb altres persones.

Mantenir el teu compte protegit

Hem creat una llista de comprovació fàcil d'utilitzar per ajudar-te a protegir l'ordinador, el navegador, Gmail i el teu Compte de Google. Et recomanem que repassis la llista de comprovació sencera, però destaquem els passos següents per ajudar-te a protegir el teu canal de YouTube.
  • Afegeix un número de telèfon de recuperació i una adreça electrònica secundària segura al teu Compte de Google. Sense un número de telèfon i una adreça electrònica segura, altres persones poden accedir al teu compte si saben o esbrinen la teva pregunta de seguretat. Pots actualitzar la informació de seguretat aquí.
  • Utilitza informació de recuperació segura i actualitzada.
  • Crea una contrasenya segura i exclusiva per al teu Compte de Google (no facis servir el mateix inici de sessió ni la mateixa contrasenya que en altres llocs). Tot seguit trobaràs uns consells per crear una contrasenya segura:
    • Les contrasenyes han de tenir com a mínim vuit caràcters, han de combinar números i lletres, i no han d'incloure paraules d'ús generalitzat.
    • Escull una paraula o un acrònim i afegeix-hi números entre algunes de les lletres.
    • Inclou-hi signes de puntuació.
    • Utilitza una combinació de lletres majúscules i minúscules.
    • No reutilitzis contrasenyes associades a qualsevol altre tipus de compte.
    • Si el teu compte és d'una empresa o d'una organització, actualitza la contrasenya i la informació de recuperació quan un empleat deixi l'empresa.

Si creus que el teu compte està en perill, pots informar-nos-en.

Obtén informació sobre com pots evitar les estafes relacionades amb Google i informar-ne.

Centre de seguretat de Google

Per assegurar-te que entens com funcionen les teves dades a Google i al web, et recomanem consultar alguns consells per controlar les teves dades i tenir una experiència en línia segura.

Curs de ciutadania digital de Google

El curs de ciutadania digital de Google disposa d'un pla d'estudis interactiu i fàcil d'utilitzar dirigit a professors i a centres d'ensenyament secundari. Obtén informació sobre privadesa, política i com ser un ciberciutadà responsable amb unes quantes lliçons curtes.

Centre de seguretat familiar de Google

El Centre de seguretat familiar de Google ofereix consells sobre com pots mantenir la família protegida a Internet.