Wenke om aanlyn veilig te bly

Uitvissing

Uitvissing verwys na die proses waardeur iemand mislei word om hul persoonlike inligting, soos kredietkaartinligting of ander finansiële inligting, bekend te maak. Wanneer iemand daardie inligting het, sal hulle dit gewoonlik gebruik om jou geld, eiendom of identiteit te steel.

Onthou, YouTube sal jou nooit vir jou wagwoord, e-posadres of ander rekeninginligting vra nie. Moenie geflous word as iemand jou kontak en voorgee dat hulle van YouTube af is nie.

As jy video's op YouTube kry wat jy dink dalk strooipos of uitvissing is, moet jy hulle aangee sodat hulle deur die YouTube-span nagegaan kan word. Besoek die Nasionale Kuberveiligheidalliansie om meer te wete te kom oor strooipos en uitvissing.

As jy besorg is dat jou Google-rekening dalk gekompromitteer is, kan jy uitvind hoe om ’n gekraakte of gekompromitteerde Google-rekening te beveilig.

Rekeningsekuriteit

YouTube tref geskikte sekuriteitsmaatreëls om die inligting wat ons berg, te beskerm. Lees Google se privaatheidsbeleid vir meer inligting.

Onthou dat dit jou verantwoordelikheid is om jou wagwoord veilig te hou. Moet NOOIT jou wagwoord met ander deel nie.

Hou jou rekening veilig

Ons het ’n eenvoudige kontrolelys saamgestel om jou te help om jou rekenaar, blaaier, Gmail- en Google-rekening te beveilig. Ons moedig jou aan om deur die hele kontrolelys te gaan, maar wil die volgende stappe beklemtoon wat kan jou kan help om jou YouTube-kanaal veilig te hou.
  • Voeg ’n terugstelfoonnommer en veilige, sekondêre e-posadres by jou Google-rekening. As jy nie ’n foonnommer én ’n veilige e-posadres byvoeg nie, kan iemand toegang tot jou rekening kry as hulle jou sekuriteitvraag se antwoord ken of raai. Jy kan sekuriteitinligting hier opdateer.
  • Hou jou terugstelinligting veilig en bygewerk.
  • Skep ’n unieke, sterk wagwoord vir jou Google-rekening (en moenie dieselfde aanmelding en wagwoord vir ander werwe gebruik nie). Hier is ’n paar wenke wat jou kan help om ’n sterk wagwoord te skep:
    • Jou wagwoord moet ten minste agt karakters lank wees, nommers en letters bevat en nie woorde wat algemeen gebruik word, insluit nie.
    • Kies 'n woord of akroniem en voeg nommers tussen van die letters in.
    • Sluit leestekens in.
    • Vermeng hoof- en kleinletters.
    • Moenie wagwoorde wat met enige ander tipe rekening verband hou, hergebruik nie.
    • As jou rekening opgestel is vir ’n maatskappy of organisasie, moet jy jou wagwoord en terugstelinligting opdateer wanneer iemand jou maatskappy verlaat.

Gee dit hier aan as jy voel dat jou rekening gekompromitteer is.

Vind uit hoe om Google-swendelarye te vermy en aan te gee.

Google Veiligheidsentrum

Verstaan jou data op Google en op die web. Lees die raad en wenke oor hoe om aanlyn jou data te beheer en veilig te bly.

Kurrikulum vir Google se digitale burgerskap

Die kurrikulum vir Google se digitale burgerskap is ’n interaktiewe en gebruikervriendelike kurrikulum wat gerig is op onderwysers en hoërskoolleerders. Kom in ’n paar kort lesse meer te wete oor privaatheid, beleid en hoe om ’n verantwoordelike kuberburger te wees.

Google se gesinsveiligheidsentrum

Google se gesinsveiligheidsentrum het wenke en raad om jou gesin aanlyn veilig te hou.