Bronnen voor docenten

Als je docent bent, vind je het misschien interessant om de educatieve content van YouTube te gebruiken. Hier vind je bronnen om je leerlingen te leren zichzelf te beschermen op internet.

Ga voor interessante lessen en educatieve bronnen naar youtube.com/teachers, youtube.com/education en youtube.com/schools.

Video in het klaslokaal gebruiken

YouTube is niet de eigenaar van de content die op de site wordt geplaatst en kan je daarom geen toestemming verlenen om die te gebruiken. Alleen de daadwerkelijke eigenaar kan deze toestemming verlenen. Als je in contact wil komen met de eigenaar van een video, klik je op het bijbehorende kanaal. Sommige creators geven op hun kanaal aan hoe je contact met ze kunt opnemen.

Aanstootgevende content vermijden

Je hebt de mogelijkheid de Beperkte modus aan te zetten. Dat is een functie waarmee je kunt aangeven dat je mogelijk aanstootgevende content niet wilt zien op YouTube.

Melden

• Ongepaste content: Als je een video ziet die je ongepast vindt, markeer je deze video. Zo wordt ongepaste content het snelst onder onze aandacht gebracht. Beleidsspecialisten van YouTube controleren gemarkeerde video's 24 uur per dag en 7 dagen per week.
  • Privacy: Als je een video tegenkomt die volgens jou de privacy van een leerling, mededocent of andere schoolmedewerker schendt, verwijs je deze persoon of de ouders hiervan naar onze Privacyrichtlijnen en procedure voor privacyklachten. Bij privacyklachten wordt content alleen verwijderd als de betrokken personen duidelijk identificeerbaar zijn. Ga naar het gedeelte Privacy van ons Veiligheidscentrum voor meer informatie.
  • Intimidatie: Alleen de ouder of wettelijke voogd kan namens een kind een klacht indienen. Ons artikel over intimidatie en cyberpesten bevat bronnen die je kunt raadplegen als een docent of leerling zich zorgen maakt over intimidatie op YouTube.