Recursos per a educadors

Si ets educador, és possible que t'interessi utilitzar el contingut educatiu de YouTube. A continuació t'oferim uns quants recursos que ajuden a preservar la seguretat a Internet tant d'educadors com d'alumnes.

Per accedir a lliçons i a recursos educatius interessants, visita youtube.com/teachers, youtube.com/education i youtube.com/schools.

Utilitzar vídeos a l'aula

YouTube no és el propietari del contingut publicat al lloc i, per tant, no et pot atorgar permís per utilitzar-lo. Només el propietari real del contingut et pot concedir aquest permís. Per contactar amb el propietari d'un vídeo, fes clic al seu canal. Alguns creadors inclouen al seu canal com pots contactar-hi.

Evitar contingut potencialment censurable

És possible que hagis d'activar el mode restringit, una funció que permet especificar si no es vol veure contingut potencialment censurable a YouTube.

Informes

• Contingut inadequat: si veus un vídeo que creus que és inadequat, marca'l. Aquesta és la manera més ràpida de cridar-nos l'atenció sobre contingut potencialment inadequat. Els especialistes en la política de YouTube revisen els vídeos marcats 24 hores al dia, els 7 dies de la setmana.
  • Privadesa: si detectes un vídeo que creus que infringeix la privadesa d'un alumne, d'un altre professor o d'un empleat del centre educatiu, remet els afectats o els seus pares o tutors legals a les directrius sobre privadesa i al procés de reclamació de privadesa. En cas de reclamacions sobre privadesa, només suprimirem el contingut si les persones que s'hi mostren es poden identificar clarament. Per obtenir més informació, visita la secció Privadesa del nostre Centre de seguretat.
  • Assetjament: només poden presentar reclamacions en nom d'un menor els pares o els tutors legals. L'article Assetjament i ciberassetjament conté recursos que pots consultar si un alumne o un professor té dubtes sobre l'assetjament a YouTube.