Hulpbronne vir opvoeders

As jy ’n opvoeder is, sal jy dalk daarin belangstel om YouTube se opvoedkundige inhoud te gebruik. Hier is ’n paar hulpbronne om te help om jou en jou studente te bemagtig om veilig te bly wanneer julle aanlyn is.

Vir opwindende lesse en opvoedkundige hulpbronne, gaan na youtube.com/teachers, youtube.com/education en youtube.com/schools.

Gebruik video in die klaskamer

YouTube besit nie die inhoud wat op die werf geplaas word nie en is dus nie in die posisie om vir jou toestemming te gee om dit te gebruik nie. Slegs die ware eienaar van die inhoud kan sulke toestemming verleen. Klik die eienaar van ’n video se kanaal om met hulle in aanraking te kom. Party skeppers lys op hul kanaal maniere waarop hulle gekontak kan word.

Vermy potensieel afkeurenswaardige inhoud

Jy moet dalk Beperkmodus, ’n kenmerk wat jou toelaat om te spesifiseer dat jy nie potensieel afstootlike inhoud op YouTube wil sien nie, aktiveer

Verslaggewing

• Onvanpaste inhoud: As jy ’n video sien wat jy voel onvanpas is, vlag die video. Dit is die vinnigste manier om potensieel onvanpaste inhoud onder ons aandag te bring. YouTube se beleidspesialiste gaan gevlagde video's 24 uur ’n dag, 7 dae ’n week na.
  • Privaatheid: As jy ’n video teëkom wat jy glo die privaatheid van ’n student, mede-onderwyser of skoolwerknemer skend, verwys hulle of hul ouers asseblief na ons privaatheidsriglyne en proses vir klagte oor privaatheid. Vir klagtes oor privaatheid sal ons die inhoud slegs verwyder as die individu(e) in die video duidelik identifiseerbaar is. Gaan na ons Veiligheidsentrum se Privaatheid-afdeling om nog meer te wete te kom.
  • Teistering: Slegs ’n ouer of wettige voog mag ’n klag namens ’n kind lê. Ons artikel oor teistering en kuberafknouery bevat hulpbronne waarna jy kan verwys as ’n student of onderwyser bekommerd is oor teistering op YouTube.