Flagga olämpligt innehåll

Vi förlitar oss på att användarna i YouTubes community flaggar innehåll de tycker är olämpligt. När en video har flaggats tas den inte bort automatiskt. Flaggat innehåll granskas enligt följande riktlinjer:

• Innehåll som bryter mot riktlinjerna för communityn tas bort från YouTube.
  • Innehåll som inte bedöms vara lämpligt för yngre tittare åldersbegränsas.

Flagga ett videoklipp

YouTubes personal granskar flaggade videoklipp dygnet runt, sju dagar i veckan. Alla videoklipp som har laddats upp på YouTube kan flaggas och de granskas sedan av YouTubes personal. Om granskarna inte hittar några överträdelser spelar det ingen roll hur många gånger videoklippet flaggas; det kommer ändå att ligga kvar på webbplatsen. Du är anonym när du flaggar. Andra användare kan inte se vem som har flaggat ett videoklipp.

Mobil

1. Öppna videoklippet du vill rapportera.
  2. Tryck på Mer  längst upp i videon.
  3. Tryck på Rapportera .
  4. Välj flaggningsorsak.

Dator

1. Logga in på YouTube.
  2. Klicka på Mer nedanför den video du vill flagga.
  3. Välj Rapportera i rullgardinsmenyn.
  4. Välj lämplig flaggningsorsak.
  5. Ange eventuell ytterligare information som kan vara till hjälp för granskarna, till exempel tidsstämplar eller beskrivningar av överträdelsen.
Flag a video
Flagga en kommentar

Med hjälp av länken Anmäl spam eller trakasserier kan användarna på mötesplatsen rapportera spamkommentarer som lämnas på videoklipp som de laddar upp eller tittar på. Om tillräckligt många användare markerar en kommentar som spam döljs den under länken Markerat som spam. Om du klickar på Visa länk ser du kommentaren igen. Den som laddat upp videoklippet kan även ta bort spammarkeringen för en kommentar.

Mobil

1. Öppna kommentaren du vill rapportera.
  2. Tryck på Mer  nedanför kommentaren.
  3. Tryck på Rapportera.
  4. Välj flaggningsorsak.

Dator

1. Öppna kommentaren du vill rapportera.
  2. Klicka på Mer .
  3. Klicka på Anmäl spam eller otillåten användning.
  4. Välj flaggningsorsak.

Tänk dig noga för innan du använder funktionen Anmäl spam eller otillåten användning. Missbruk av funktionen kan leda till att du blir avstängd från YouTube.

Min kommentar markerades som spam på felaktig grund

Om du anser att en kommentar felaktigt har markerats som spam kan du kontakta innehållsleverantören som har laddat upp videon och be personen återinföra kommentaren.

Flagga ett livechattmeddelande

Med funktionen för flaggning kan medlemmar i communityn rapportera olämpliga meddelanden som ligger kvar i livestreamar.

Mobila enheter

1. Öppna meddelandet du vill rapportera.
  2. Tryck på Mer  nedanför kommentaren.
  3. Tryck på Rapportera.
  4. Välj flaggningsorsak.

Dator

1. Öppna meddelandet du vill rapportera.
  2. Klicka på Mer .
  3. Klicka på Rapportera.
  4. Välj flaggningsorsak.
Flagga en kanal

Du kan rapportera användare, olämpliga bakgrundsbilder eller profilavatarer via rapportflödet som finns längst ned i varje kanal.

Så här flaggar du en kanal:

1. Logga in på YouTube.
  2. Öppna kanalsidan du vill rapportera.
  3. Klicka på Om.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn vid flaggan.
  5. Välj det alternativ som bäst beskriver problemet.

Flagga en spellista

Mobila enheter

1. Öppna spellistan du vill rapportera.
  2. Tryck på Mer längst upp på skärmen.
  3. Tryck på Rapportera spellista.

Dator

1. Logga in på YouTube.

2. Öppna spellistan du vill rapportera.

3. Klicka på Mer .
  4. Välj Rapportera spellista.