Rapportér upassende innhold

Vi er avhengige av at YouTube-brukere rapporterer innhold de mener er upassende. Rapportering av innhold er anonymt, så andre brukere får ikke vite hvem som har sendt inn rapporten.

Innhold fjernes ikke automatisk selv om det blir rapportert. Rapportert innhold vurderes i henhold til følgende retningslinjer:

Slik rapporterer du innhold

Rapportér en video

YouTube-ansatte gjennomgår rapporterte videoer døgnet rundt, hele uken. Videoer som er lastet opp på YouTube, kan rapporteres når som helst. Hvis teamet vårt ikke finner noen brudd på retningslinjene ved gjennomgang, har ikke gjentatte rapporteringer av denne videoen noen betydning – videoen blir ikke fjernet ikke fra nettstedet.

1. Gå til videoen du vil rapportere.
  2. Trykk på Mer  øverst i videoen.
  3. Trykk på Rapportér .
  4. Velg årsaken til rapporteringen.

Rapportér en spilleliste

Du kan rapportere en spilleliste hvis innholdet, tittelen, beskrivelsen eller etikettene bryter med retningslinjene våre for brukere.

1. Logg på YouTube.
  2. Gå til siden for spillelisten.
  3. Trykk på Mer øverst til høyre på skjermen.
  4. Velg Rapportér spillelisten.
  5. Velg Send.

Rapportér et miniatyrbilde

Du kan rapportere miniatyrbildet for en video som du ser i feeden din.

1. Gå til miniatyrbildet du vil rapportere.
  2. Trykk på Mer under miniatyrbildet.
  3. Trykk på Rapportér.
  4. Velg årsaken til rapporteringen.
  5. Trykk på Rapportér.
Rapportér en kommentar

Ved å klikke på linken «Rapportér nettsøppel eller misbruk» kan brukere rapportere nettsøppelkommentarer som er lagt ut for videoer de ser på eller har lastet opp. Hvis nok brukere merker en kommentar som nettsøppel, skjules den under en «Merket som nettsøppel»-link. Du kan se kommentaren igjen ved å klikke på «Vis»-linken. Opplasteren av videoen kan oppheve nettsøppelmerkingen for en kommentar.

1. Gå til kommentaren du vil rapportere.
  2. Trykk på Mer under kommentaren.
  3. Trykk på Rapportér.
  4. Velg årsaken til rapporteringen.

Bruk funksjonen «Rapportér nettsøppel eller misbruk» med stor forsiktighet. Hvis du misbruker den, kan du bli utestengt fra YouTube.

Kommentaren min er feilaktig merket som nettsøppel

Hvis en kommentar du har lagt ut, er merket som nettsøppel, men du mener at den ikke er det, kan du kontakte opplasteren av videoen og be vedkommende om å gjenopprette kommentaren din.

Rapportér en melding i direktechatten

YouTube-brukere kan rapportere upassende meldinger som legges ut under direktesendinger.

1. Gå til meldingen du vil rapportere.
  2. Trykk på Mer under kommentaren.
  3. Trykk på Rapportér.
  4. Velg årsaken til rapporteringen.
Rapportér en kanal

Du kan rapportere brukere, upassende bakgrunnsbilder eller upassende brukerbilder ved å bruke rapporteringsflyten som du finner nederst på alle kanaler.

1. Logg på YouTube.
  2. Gå til kanalsiden du vil rapportere.
  3. Klikk på Info.
  4. Klikk på Rapportér Rapportér
  5. Velg det alternativet som er mest aktuelt for problemet.

Andre rapporteringsalternativer

Hvis problemet ikke kan beskrives nøyaktig ved bruk av rapporteringsprosessen, har vi en rekke andre rapporteringsmekanismer du kan bruke.

Rapporteringsverktøy

Det er supert å bruke rapportering til å si fra om en video som du mener bryter med retningslinjene for fellesskapet. Noen ganger kan det imidlertid hende at du ønsker å rapportere flere typer innhold eller sende inn en mer detaljert rapport for gjennomgang. Med rapporteringsverktøyet kan du trekke frem videoer eller kommentarer fra brukere og gi ytterligere informasjon om saken. Hvis du mener at du er utsatt for målrettet misbruk, er dette verktøyet det beste alternativet for å rapportere innhold.
Rapportér misbruk via rapporteringsverktøyet i produktet.

Personvernrapportering

Hvis du vil sende inn en personvernklage, må du starte prosessen for personvernklager. Personvernet ditt respekteres alltid i denne prosessen.

Rapportering av juridiske anliggender

Hvis du skal rapportere et juridisk problem på vegne av deg selv eller en klient, kan du kontakte oss via våre juridiske nettskjemaer. For å sikre rask behandling av kravet ber vi deg sende det inn via nettskjemaet vårt fremfor å bruke faks eller post.
Merk at misbruk av de juridiske skjemaene våre kan føre til oppsigelse av YouTube-kontoen din.

Opptak av dødsøyeblikk eller alvorlig skade

Vi ønsker å respektere pårørendes ønsker med hensyn til opptak som viser at deres kjære blir alvorlig skadet. Hvis du har funnet innhold som viser et familiemedlem i dødsøyeblikket eller et familiemedlem som blir alvorlig skadet, og du vil be om at innholdet fjernes, ber vi deg kontakte oss via nettskjemaet vårt.
Vi går nøye gjennom hver forespørsel, men merk at vi tar offentlig interesse og nyhetsverdi med i vurderingen når vi avgjør hvorvidt innhold skal fjernes.