Rapportér upassende innhold

Vi er avhengige av at YouTube-brukere rapporterer innhold de mener er upassende. Rapportering av innhold er anonymt, så andre brukere får ikke vite hvem som har sendt inn rapporten.

Innhold fjernes ikke automatisk selv om det blir rapportert. Rapportert innhold vurderes i henhold til følgende retningslinjer:

Slik rapporterer du innhold

Rapportér en video

YouTube-ansatte gjennomgår rapporterte videoer døgnet rundt, hele uken. Videoer som er lastet opp på YouTube, kan rapporteres når som helst. Videoen blir gjennomgått av YouTube-ansatte. Hvis teamet vårt ikke finner noen brudd på retningslinjene ved gjennomgang, har ikke gjentatte rapporteringer av denne videoen noen betydning – videoen blir ikke fjernet ikke fra nettstedet.

1. Gå til videoen du vil rapportere.
  2. Trykk på Mer  øverst i videoen.
  3. Trykk på Rapportér .
  4. Velg årsaken til rapporteringen.

Rapportér en spilleliste

Du kan rapportere en spilleliste hvis innholdet, tittelen, beskrivelsen eller etikettene bryter med retningslinjene våre for brukere.

1. Logg på YouTube.
  2. Gå til spillelistesiden.
  3. Trykk på Mer  øverst til høyre på skjermen.
  4. Velg Rapportér spillelisten.
  5. Velg Send.

Rapportér et miniatyrbilde

Du kan rapportere miniatyrbildet for en video som du ser i feeden din.

1. Gå til miniatyrbildet du vil rapportere.
  2. Trykk på Mer under miniatyrbildet.
  3. Trykk på Rapportér.
  4. Velg årsaken til rapporteringen.
  5. Trykk på Rapportér.
Rapportér en kommentar

Ved å klikke på linken «Rapportér nettsøppel eller trakassering» kan brukere rapportere nettsøppelkommentarer som er lagt ut for videoer de ser på eller har lastet opp. Hvis nok brukere merker en kommentar som nettsøppel, skjules den under en «Merket som nettsøppel»-link. Du kan se kommentaren igjen ved å klikke på «Vis»-linken. Opplasteren av videoen kan oppheve nettsøppelmerkingen for en kommentar.

1. Gå til kommentaren du vil rapportere.
  2. Trykk på Mer  under kommentaren.
  3. Trykk på Rapportér.
  4. Velg årsaken til rapporteringen.

Bruk funksjonen «Rapportér nettsøppel eller trakassering» med stor forsiktighet. Hvis du misbruker den, kan du bli utestengt fra YouTube.

Kommentaren min er feilaktig merket som nettsøppel

Hvis en kommentar du har lagt ut, er merket som nettsøppel, men du mener at den ikke er det, kan du kontakte opplasteren av videoen og be vedkommende om å gjenopprette kommentaren din.

Rapportér en melding i direktechatten

YouTube-brukere kan rapportere upassende meldinger som legges ut under direktesendinger.

1. Gå til meldingen du vil rapportere.
  2. Trykk på Mer under kommentaren.
  3. Trykk på Rapportér.
  4. Velg årsaken til rapporteringen.
Rapportér en kanal

Rapportering av kanaler kan bare gjøres via datamaskin. Klikk på Datamaskin-fanen og følg veiledningen under «Rapportér en kanal».

Rapportér innhold på YouTube på TV

Du kan rapportere en video direkte fra YouTube på TV-appen.

1. Velg Rapportér i videospillermenyen.
  2. Det åpnes en meny der du kan velge grunnen til at du rapporterer videoen.
  3. Når du har valgt en grunn, ser du en bekreftelsesmelding.

Andre rapporteringsalternativer

Hvis rapporteringsprosessen ikke er løsningen du trenger, har vi en rekke andre mekanismer du kan bruke for å oss beskjed.

Personvernrapportering

Hvis du vil sende inn en personvernklage, må du starte prosessen for personvernklager. Personvernet ditt respekteres alltid i denne prosessen.
Rapportering av juridiske anliggender
Slik rapporterer du juridiske problemer på vegne av deg selv eller en klient:
  1. Gå til videosiden for videoen du vil rapportere.
  2. Klikk på menyen (tre prikker) under videoen.
  3. Klikk på Rapportér.
  4. Velg «Krenker rettighetene mine».
  5. Velg det aktuelle problemet. Hvis det aktuelle problemet ikke er oppført, kan du velge «Andre juridiske krav».
  6. Fyll ut og send inn skjemaet.
For at vi skal kunne behandle kravet ditt raskt, bør du sende det inn via nettskjemaet vårt – ikke per faks eller post.
Merk at misbruk av de juridiske skjemaene våre kan føre til oppsigelse av YouTube-kontoen din.

Opptak av dødsøyeblikk eller alvorlig personskade

Vi ønsker å respektere pårørendes ønsker med hensyn til opptak som viser at deres kjære blir alvorlig skadet. Hvis du har funnet innhold som viser et familiemedlem i dødsøyeblikket eller et familiemedlem som blir alvorlig skadet, og du vil be om at innholdet fjernes, ber vi deg kontakte oss via nettskjemaet vårt.
Vi går nøye gjennom hver forespørsel, men merk at vi tar offentlig interesse og nyhetsverdi med i vurderingen når vi avgjør hvorvidt innhold skal fjernes.