Ongepaste video's, kanalen en andere content op YouTube melden

We vertrouwen erop dat onze YouTube-communityleden content melden of markeren als ze deze ongepast vinden. Content melden gaat anoniem. Andere gebruikers weten dus niet wie de melding heeft gedaan.

Wat gebeurt er nadat ik content heb gemeld?

Als content wordt gemeld, wordt deze niet automatisch verwijderd. De content wordt op basis van de volgende richtlijnen beoordeeld:

Je kunt in je Meldingsgeschiedenis checken of een video die je hebt gemeld, is verwijderd.

Abonneer je op het YouTube Viewers-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Content melden

Een video melden

YouTube beoordeelt gemelde video's 24 uur per dag, 7 dagen per week. Een video kan op elk moment worden gemeld nadat deze is geüpload naar YouTube. Als ons beoordelingsteam geen overtredingen vaststelt, blijft de video op onze site staan. Het aantal meldingen heeft daar geen invloed op.

1. Open de YouTube-app .
  2. Ga naar de video die je wilt melden.
  3. Tik bovenaan de video op Instellingen  en dan Melden .
  4. Selecteer de reden die het best aangeeft waarom de video de regels schendt.
  5. Tik op MELDEN.
Opmerking: Ga op een computer naar je rapportagegeschiedenis om de status van een gemelde video te checken. Meer informatie over je rapportagegeschiedenis

Een Short melden

YouTube beoordeelt gemelde video's 24 uur per dag, 7 dagen per week. Een video kan op elk moment worden gemeld nadat deze is geüpload naar YouTube. Als ons beoordelingsteam geen overtredingen vaststelt, blijft de video op onze site staan. Het aantal meldingen heeft daar geen invloed op.
Je kunt YouTube Shorts melden via de Shorts-speler.
  1. Log in bij YouTube.
  2. Ga naar de Short die je wilt melden.
  3. Tik rechtsonder op Meer 더보기 en dan Melden .
  4. Selecteer de reden die het best aangeeft waarom de video de regels schendt.
  5. Tik op Melden.

Opmerking: Ga op een computer naar je meldingsgeschiedenis om de status van een video te bekijken die je meldt. Meer informatie over je rapportagegeschiedenis

Een kanaal melden

Je kunt gebruikers, ongepaste achtergrondafbeeldingen of ongepaste profielavatars melden.
  1. Open de YouTube-app .
  2. Ga naar de kanaalpagina die je wilt melden.
  3. Tik rechtsboven op Meer '' en dan Gebruiker melden .
  4. Optioneel: Selecteer specifieke video's die het beleid van YouTube schenden.
  5. Tik op Volgende.
  6. Optioneel: In het venster dat opent, word je mogelijk gevraagd om meer gegevens in te vullen Vul de andere gegevens in die je wilt delen.
  7. Tik op Sturen.

Opmerking: Als je een kanaal meldt, beoordelen we niet de video's op het kanaal. We gebruiken eventuele video's die je aan je melding toevoegt om een beter beeld van het kanaal te krijgen, maar we checken de video's op het kanaal niet op schendingen. Voorbeelden van kanaalelementen die we beoordelen, zijn de profielfoto, gebruikersnaam en beschrijving van het kanaal. Als je denkt dat specifieke video's van een kanaal ons beleid schenden, meld je de betreffende video's.

Een playlist melden

Je kunt een playlist melden als de content, titel, beschrijving of tags ervan in strijd zijn met onze Communityrichtlijnen.

1. Open de YouTube-app .
  2. Ga naar de playlist die je wilt melden.
  3. Tik rechtsboven op Meer '' en dan Playlist melden en dan MELDEN.

Een thumbnail melden

Je kunt een videothumbnail melden die onze Communityrichtlijnen schendt.

1. Open de YouTube-app .
  2. Ga naar de video die je wilt melden op je homepage, in de aanbevolen video's of in de zoekresultaten. Je kunt een thumbnail niet melden vanaf de weergavepagina van een video.
  3. Tik onder de thumbnail op Meer '' en dan Melden .
  4. Selecteer de reden die het beste aangeeft waarom je de thumbnail wilt melden.
  5. Tik op MELDEN.

Een reactie melden

Je kunt een reactie melden die onze Communityrichtlijnen schendt.

1. Open de YouTube-app .
  2. Ga naar de reactie die je wilt melden.
  3. Tik op Meer  '' en dan Melden .
  4. Selecteer de reden waarom je de reactie wilt melden.
  5. Tik op MELDEN.
  6. Optioneel: Nadat je als creator een reactie hebt gemeld, kun je voorkomen dat de reacties van die gebruiker op je kanaal worden getoond. Vink het vakje aan naast Gebruiker verbergen op mijn kanaal en dan tik op OK.

Mijn reactie is ten onrechte als spam gemarkeerd

Als je denkt dat je reactie ten onrechte is gemarkeerd als spam, kun je contact opnemen met de uploader en deze vragen je reactie te herstellen.

Een live chatbericht melden

Communityleden kunnen ongepaste berichten melden die bij livestreams zijn achtergelaten.

1. Open de YouTube-app .
  2. Ga naar de livestream met het bericht dat je wilt melden.
  3. Tik op het bericht en dan Melden.
  4. Selecteer de reden die het best aangeeft waarom je het bericht wilt melden.
  5. Tik op MELDEN.
Een advertentie melden

Als je een advertentie ziet die ongepast is of het Google Ads-beleid schendt, kun je deze melden. Vul de gegevens en verstuur het formulier.

Zo meld je een advertentie vanuit een video:

1. Klik op  Info bij de advertentie
  2. Selecteer  Advertentie melden.
  3. Vul de gegevens in en verstuur het formulier. Ons team beoordeelt je melding over de advertentie en onderneemt zo nodig actie.

Opmerking: Je kunt advertenties alleen melden op YouTube voor mobiel of op een computer.

Content op YouTube melden vanaf je tv

Je kunt een video rechtstreeks melden via de YouTube TV-app.

1. Open de YouTube-app .
  2. Ga naar de video die je wilt melden.
  3. Ga naar Instellingen en dan Melden.
  4. Selecteer de reden waarom je de video wilt melden.
  5. Nadat je de reden hebt geselecteerd, zie je een bevestigingsbericht.

Andere meldingsopties

Als het meldingsproces niet goed bij je probleem aansluit, kun je het probleem ook op een andere manier melden.

Privacyklachten melden

Als je een privacyklacht wilt indienen, start je de procedure voor privacyklachten. Tijdens de procedure wordt je privacy altijd gerespecteerd.
Juridische problemen melden
Zo meld je een juridisch probleem namens jezelf of een klant:
  1. Ga naar de content of het kanaal dat je wilt melden.
  2. Klik onder de content of het kanaal op Meer en dan Melden .
  3. Klik in de lijst die verschijnt op Juridisch probleem.
  4. Selecteer het betreffende probleem. Als je probleem er niet tussen staat, klik je op Andere juridische kwestie.
  5. Klik onderaan op VOLGENDE.
  6. Vul de gegevens in en verstuur het formulier.
We raden je aan om de claim via ons webformulier te versturen en niet per fax of post. Zo kunnen we de claim sneller onderzoeken.
Misbruik van onze juridische formulieren kan tot beëindiging van je Google-account leiden.