Sopimattomasta sisällöstä ilmoittaminen

YouTube-yhteisön jäsenten ilmoitukset sopimattomaksi katsomastaan sisällöstä ovat meille hyvin tärkeitä. Sisällöstä voi tehdä ilmoituksen nimettömänä, joten muut käyttäjät eivät saa selville ilmoituksen tekijää.

Emme automaattisesti poista sisältöä pelkän ilmoituksen perusteella. Ilmoitukset tarkistetaan seuraavien ohjeiden perusteella:

Näin voit ilmoittaa sisällöstä

Videosta ilmoittaminen

YouTuben työntekijät tarkistavat ilmoitettuja videoita joka päivä vuorokauden ympäri. YouTubeen ladatuista videoista voi tehdä milloin tahansa ilmoituksen, minkä jälkeen YouTuben työntekijät tarkistavat sen. Jos emme löydä videosta sääntöjä rikkovaa sisältöä, se pysyy sivustolla riippumatta sen saamien ilmoitusten määrästä.

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Valitse ilmoitettavan videon soittimen alapuolelta Lisää 더보기.
  3. Valitse avattavasta valikosta Tee ilmoitus.
  4. Valitse ilmoitukselle syy, joka parhaiten kuvaa videon rikkomusta.
  5. Anna mahdollisia lisätietoja, jotka voivat auttaa arviointitiimiä päätöksen tekemisessä. Kerro esimerkiksi rikkomuksen aikaleima tai kuvaus.

Soittolistasta ilmoittaminen

Voit tehdä ilmoituksen soittolistasta, jos sen sisältö, otsikko, kuvaus tai tagit rikkovat YouTuben yhteisön sääntöjä.
  1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Siirry soittolistan sivulle.
    1. Jos soittolistaa toistetaan juuri nyt, voit klikata soittimen oikeasta yläkulmasta soittolistan otsikkoa, josta pääset soittolistan sivulle.
  3. Klikkaa soittolistan nimen alapuolelta Lisää .
  4. Valitse Tee ilmoitus soittolistasta.
  5. Valitse Lähetä.

Pikkukuvasta ilmoittaminen

Voit tehdä ilmoituksen syötteessäsi näkemästäsi videon pikkukuvasta.
  1. Siirry ilmoitettavaan pikkukuvaan.
  2. Valitse pikkukuvan alta Lisää .
  3. Valitse Tee ilmoitus.
  4. Valitse ilmoitukselle syy.
  5. Klikkaa Tee ilmoitus

Linkistä ilmoittaminen

Jos näet yhteisön sääntöjen vastaisen linkin, voit tehdä siitä ilmoituksen videon katselusivun kautta:
  1. Valitse Lisää  ja sitten Tee ilmoitus.
  2. Valitse käytäntö, jota linkki rikkoo.
  3. Valitse valintaruutu Tämä koskee linkkejä videon kuvauksessa.
Kommenteista ilmoittaminen

Merkitse roskasisällöksi tai ilmoita väärinkäytöstä ‑linkin avulla käyttäjät voivat ilmoittaa lataamiensa tai katselemiensa videoiden kommentteja roskasisällöksi. Jos riittävän moni käyttäjä merkitsee kommentin roskasisällöksi, se piilotetaan Merkitty roskasisällöksi ‑linkin alle. Kommentin saa uudelleen näkyviin klikkaamalla Näytä-linkkiä. Videon lataaja voi poistaa kommentin roskasisältömerkinnän.

1. Siirry sen kommentin kohdalle, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  2. Valitse Lisää .
  3. Valitse Merkitse roskasisällöksi tai ilmoita väärinkäytöstä.
  4. Valitse ilmoitukselle syy.

Merkitse roskasisällöksi tai ilmoita väärinkäytöstä ‑toimintoa on syytä käyttää harkiten. Väärinkäyttö voi johtaa YouTuben käytön estämiseen.

Kommenttini merkittiin roskasisällöksi virheellisesti

Jos kommenttisi on mielestäsi merkitty virheellisesti roskasisällöksi, voit ottaa yhteyttä videon lataajaan ja pyytää häntä palauttamaan kommenttisi.

Live-chat-viesteistä ilmoittaminen

Yhteisön jäsenet voivat tehdä ilmoituksia striimiin lisätyistä sopimattomista kommenteista.

1. Siirry ilmoitettavan viestin kohdalle.
  2. Valitse Lisää .
  3. Valitse Tee ilmoitus.
  4. Valitse ilmoitukselle syy.
Kanavasta ilmoittaminen

Jokaisen kanavan alaosassa on ilmoitustoiminto, jolla voit tehdä ilmoituksen käyttäjästä, sopimattomasta taustakuvasta tai profiilikuvasta.

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Siirry ilmoitettavan kanavan sivulle.
  3. Valitse Tietoja.
  4. Valitse Tee ilmoitus Ilmoita
  5. Valitse sopivin vaihtoehto.

Sisällöstä ilmoittaminen YouTube on TV:ssä

Voit tehdä ilmoituksen videosta suoraan YouTube on TV ‑sovelluksessa.

1. Valitse videosoittimen valikosta Ilmoita
  2. Valitse avautuvasta valikosta syy, miksi haluat ilmoittaa videosta.
  3. Syyn valitsemisen jälkeen näet vahvistusviestin.

Muut ilmoittamisvaihtoehdot

Jos et pysty kuvailemaan ongelmaa tarkasti ilmoitusprosessin avulla, käytettävissäsi on useita muita ilmoittamistapoja.

Tietosuojaan liittyvät ilmoitukset

Voit tehdä tietosuojaan liittyvän valituksen aloittamalla tietosuojavalitusprosessin. Prosessi ei vaaranna tietosuojaasi tai yksityisyyttäsi.
Ilmoitukset oikeudellisista asioista
Jos haluat tehdä oikeudelliseen asiaan liittyvän ilmoituksen omasta tai asiakkaasi puolesta, voit ottaa meihin yhteyttä oikeudellisten asioiden verkkolomakkeella. Helpotat vaateesi tutkimista, kun lähetät sen verkkolomakkeella faksin tai postin sijaan.
Huomaa, että oikeudellisten asioiden lomakkeidemme väärinkäyttö saattaa johtaa YouTube-tilisi sulkemiseen.

Kuolemaa tai vakavaa loukkaantumista kuvaava sisältö

Pyrimme kunnioittamaan omaisten tahtoa liittyen sisältöön, jossa henkilö loukkaantuu vakavasti. Jos löydät sisältöä, jossa näytetään perheenjäsenesi kuolema tai vakava loukkaantuminen ja haluat pyytää tämän sisällön poistamista, ota meihin yhteyttä tällä lomakkeella.
Tarkistamme jokaisen pyynnön huolellisesti. Huomaa kuitenkin, että otamme videon yleisen hyödyn ja uutisarvon huomioon päättäessämme sisällön poistamisesta.