Skydda din identitet

Vi vill att du ska känna dig trygg när du besöker YouTube. Därför vill vi att du meddelar oss om videor eller kommentarer på webbplatsen inkräktar på din integritet eller får dig att känna dig otrygg på något sätt.

Om någon har lagt upp dina personliga uppgifter eller laddat upp en video av dig utan ditt samtycke bör du kontakta uppladdaren och be honom eller henne att ta bort innehållet. Om du inte kan komma överens med uppladdaren, eller om du inte känner dig bekväm med att själv ta kontakt, kan du begära att innehållet tas bort enligt våra riktlinjer för sekretess

Kriterier för att ta bort innehåll

I våra riktlinjer för sekretess finns en detaljerad beskrivning av processen för integritetsklagomål och faktorerna som spelar in när vi utvärderar klagomålen.

Om innehållet ska tas bort måste personen i fråga vara unikt identifierbar. För att du ska kunna använda processen för integritetsklagomål behöver du vara unikt identifierbar i innehållet som du vill rapportera. Börja med att kontrollera det innan du går vidare. När vi bedömer om en person säkert kan identifieras tar vi hänsyn till följande:

• Bild eller röst
  • Fullständigt namn
  • Ekonomisk information
  • Kontaktuppgifter
  • Andra personuppgifter

När du rapporterar ett integritetsklagomål tar vi hänsyn till allmänintresse, nyhetsvärde och samtycke i vårt beslut.

Tips för hur du skyddar din integritet på YouTube:

• Tänk efter noga innan du lägger upp information om dig själv. Det kan vara information om vilken stad du bor i, var du går i skolan och din hemadress.
  • Skydda dina kontouppgifter och ge inte ditt lösenord till någon annan. YouTubes personal kommer aldrig att fråga efter ditt lösenord. Låt dig inte luras om någon kontaktar dig och låtsas jobba för YouTube.
  • Få tillåtelse först. I allmänhet ska du se till att du har tillstånd innan du filmar andra personer eller lägger upp information om dem.
  • På vår sida för sekretess- och säkerhetsinställningar hittar du en lista över olika verktyg för att hantera ditt innehåll och upplevelsen på webbplatsen.
  • Kolla in våra bästa metoder för att skydda ditt Google-konto.
  • Bättre skydd för Google-konton: Skydda dina konton med tvåstegsverifiering.