Beskytt identiteten din

Vi ønsker at du skal føle deg trygg på YouTube, og derfor oppfordrer vi deg til å gi oss beskjed hvis du finner videoer eller kommentarer på nettstedet som du mener krenker personvernet ditt, eller som får deg til å føle deg mindre trygg.

Hvis noen har lagt ut personopplysningene dine eller lastet opp en video av deg uten ditt samtykke, anbefaler vi at du først kontakter opplasteren og ber vedkommende om å fjerne innholdet. Hvis du ikke kommer til enighet med opplasteren eller helst ikke vil kontakte vedkommende, kan du be om fjerning av innholdet i henhold til retningslinjene for personvern

Kriterier for fjerning av innhold

Personvernreglene våre gir en mer detaljert forklaring på prosessen for personvernklager og hva vi tar hensyn til når vi evaluerer slike klager.

For at innhold skal vurderes for fjerning, må den angivelig krenkede personen tydelig kunne identifiseres i innholdet. Hvis du vil bruke prosessen for personvernklager, må du dobbeltsjekke at du tydelig kan identifiseres i innholdet du ønsker å rapportere, før du går videre med prosessen. Når vi vurderer om en person tydelig kan identifiseres, vurderer vi følgende faktorer:

• bilde eller stemme
  • fullt navn
  • økonomisk informasjon
  • kontaktinformasjon
  • annen personlig identifiserende informasjon

Når du sender inn en personvernklage, vurderer vi blant annet offentlig interesse, nyhetsverdi og samtykke som faktorer når vi fatter en beslutning.

Tips til hvordan du kan ivareta personvernet ditt på YouTube:

• Tenk deg nøye om før du legger ut personopplysninger, som hvilken by du bor i, hvor du går på skole, eller hjemmeadressen din.
  • Beskytt kontoinformasjonen din, og ikke gi passordet ditt til andre. YouTube-ansatte ber deg aldri om å oppgi passordet ditt. Ikke la deg lure hvis noen tar kontakt og later som om de er fra YouTube.
  • Få tillatelse først. Som en tommelfingerregel skal du be om tillatelse før du filmer andre eller legger ut personopplysningene deres.
  • På siden medpersonverns- og sikkerhetsinnstillinger finner du en liste med verktøy du kan bruke til å administrere innholdet ditt på og opplevelsen din av nettstedet.
  • Her finner du noen anbefalte fremgangsmåter for sikring av Google-kontoen din.
  • Øk sikkerhetsnivået for Google-kontoen din: Beskytt kontoene dine med totrinnsbekreftelse.