Je identiteit beschermen

We willen ervoor zorgen dat je je veilig voelt op YouTube. Daarom raden we je aan het ons te laten weten als video's of reacties op de site je privacy schenden of je een onveilig gevoel geven.

Als iemand je persoonlijke informatie heeft gepost of zonder jouw medeweten een video heeft geüpload waarin je voorkomt (bijvoorbeeld een video met persoonlijke of gevoelige content), kun je de uploader vragen de content te verwijderen. Als je het niet eens kunt worden met de uploader of als je liever geen contact met deze persoon opneemt, kun je de Procedure voor privacyklachten volgen om op basis van onze Privacyrichtlijnen een verwijderingsverzoek voor de content in te dienen.

Meld AI-gegenereerde of andere synthetische content die op jou lijkt of als jij klinkt: Als iemand AI heeft gebruikt om content aan te passen of te maken die op jou lijkt of als jij klinkt, kun je vragen om deze content te verwijderen. Content komt alleen in aanmerking voor verwijdering als deze een realistische aangepaste of synthetische versie van je gelijkenis bevat. We houden bij het beoordelen van de klacht rekening met verschillende factoren, zoals:

• Of de content aangepast of synthetisch is
  • Of de persoon op unieke wijze identificeerbaar is
  • Of de content realistisch is
  • Of de content een parodie, satire of ander algemeen belang bevat
  • Of in de content een publieke persoonlijkheid of een bekend persoon voorkomt die gevoelig gedrag vertoont, zoals criminele activiteiten, geweld of het aanbevelen van een product of politieke kandidaat

Als je een melding in wilt dienen, volg je de Procedure voor privacyklachten voor aangepaste of synthetische content. Meer informatie over de labels aangepaste en synthetische content

Criteria voor de verwijdering van content

Onze Privacyrichtlijnen bieden uitgebreide informatie over onze procedure voor privacyklachten en de factoren die een rol spelen bij de beoordeling van privacyklachten.

Content komt alleen in aanmerking voor verwijdering als iemand op unieke wijze identificeerbaar is. De klacht moet worden ingediend door de persoon in kwestie of de juridisch vertegenwoordiger van deze persoon. Als je de Procedure voor privacyklachten wilt volgen, moet je op unieke wijze identificeerbaar zijn in de content die je wilt melden. Wanneer we bepalen of je op unieke wijze identificeerbaar bent, houden we rekening met het volgende:

• Beeltenis of stem
  • Volledige naam
  • Financiële informatie
  • Contactgegevens
  • Andere persoonlijk identificeerbare informatie

Als je een privacyklacht indient, nemen we het algemeen belang, de nieuwswaarde en toestemming mee in onze definitieve beslissing. Ook controleren we of de video's het moment van overlijden of ernstig letsel van iemand tonen.

Bij de verificatie van het overlijden van een persoon houden we rekening met verzoeken van de naaste gezinsleden of wettelijke vertegenwoordigers om de privacy van overleden gebruikers en de herinnering aan hen te respecteren.

Tips om je privacy te beschermen YouTube:

• Denk goed na voordat je persoonlijke informatie post. Denk hierbij aan je woonplaats, school of woonadres.
  • Bescherm je accountgegevens en deel je wachtwoord niet met anderen. Medewerkers van YouTube vragen je nooit om je wachtwoord. Laat je niet voor de gek houden als iemand contact met je opneemt en zich voordoet als een YouTube-werknemer.
  • Zorg dat je vooraf toestemming hebt. Vraag eerst toestemming voordat je andere mensen filmt of hun persoonlijke informatie post.
  • Ga naar onze pagina Privacy- en veiligheidsinstellingen voor een lijst met tools die je kunt gebruiken om je content en sitevoorkeuren te beheren.
  • Vind best practices voor de beveiliging van je Google-account.
  • Beveilig je Google-account beter met verificatie in 2 stappen.