Henkilöllisyyden suojaaminen

Haluamme käyttäjiemme tuntevan olonsa turvalliseksi YouTubessa. Siksi kannustamme ilmoittamaan meille yksityisyyttä tai turvallisuuden tunnetta uhkaavista videoista ja kommenteista.

Jos joku on julkaissut henkilökohtaisia tietojasi tai julkaissut sinusta videon tietämättäsi (esimerkiksi yksityistä tai arkaluontoista tilannetta kuvaavan videon), ota yhteyttä lataajaan ja pyydä häntä poistamaan sisältö. Jos et saa sovittua asiaa lataajan kanssa tai et halua ottaa häneen yhteyttä, tietosuojavalitusprosessin kautta voit pyytää sisällön poistamista YouTuben tietosuojasääntöjen nojalla.

Tee ilmoitus tekoälyn luomasta tai muusta keinotekoisesta sisällöstä, joka näyttää tai kuulostaa sinulta: Jos joku on tekoälyn avulla luonut tai muuttanut sisältöä, joka näyttää tai kuulostaa sinulta, voit pyytää sen poistamista. Sisällön poistaminen edellyttää, että se esittää realistisella tavalla luotua tai muutettua keinotekoista versiota sinusta. Huomioimme valitusten arvioinnissa esimerkiksi seuraavat tekijät:

• Onko sisältöä muutettu tai onko se keinotekoista?
  • Voidaanko henkilö tunnistaa?
  • Onko sisältö realistista?
  • Onko sisällössä parodiaa, satiiria tai muuta yleisen edun mukaista arvoa?
  • Esittääkö sisältö julkista tai tunnettua henkilöä osallistumassa arkaluontoiseen toimintaan (kuten rikolliseen toimintaan, väkivaltaan tai tuotteen tai poliittisen ehdokkaan suositteluun)?

Voit aloittaa ilmoituksen tekemisen muutettua tai keinotekoista sisältöä koskevan tietosuojavalitusprosessin kautta. Lue lisää muutetun tai keinotekoisen sisällön tunnisteista.

Sisällön poistamisen ehdot

Tietosuojasäännöissä on selitetty tarkasti tietosuojavalitusprosessin eri vaiheet. Siinä myös selitetään, millaisiin tekijöihin tietosuojavalituksen arvioinnissa kiinnitetään huomiota.

Sisällön poistamista harkitaan vain, jos henkilö on yksilöllisesti tunnistettavissa ja jos kyseinen henkilö tai hänen oikeudellinen edustajansa on tehnyt valituksen. Jos haluat aloittaa tietosuojavalitusprosessin, varmista ensin, että sinut voi tunnistaa yksilöllisesti kyseisestä sisällöstä. Yksilöllistä tunnistettavuutta arvioitaessa otetaan huomioon seuraavat tekijät:

• kuva tai ääni
  • koko nimi
  • pankki- ja maksutiedot
  • yhteystiedot
  • muut yksilöivät tiedot.

Kun teet tietosuojavalituksen, otamme lopullisessa päätöksessä huomioon yleisen edun, uutisarvon ja suostumuksen sekä näkyykö videossa henkilön kuolema tai vakava vahingoittuminen.

Kunnioitamme menehtyneiden käyttäjien yksityisyyttä ja muistoa ottamalla huomioon perheenjäsenen tai laillisen edustajan pyynnöt kuolemantapauksen vahvistamisen yhteydessä.

Vinkkejä yksityisyyden suojaamiseen YouTubessa

• Harkitse tarkkaan, ennen kuin julkaiset henkilökohtaisia tietojasi. Näitä tietoja ovat esimerkiksi kotikaupunkisi, koulusi ja kotiosoitteesi.
  • Suojaa tilisi tiedot äläkä kerro salasanaasi muille. YouTuben työntekijät eivät koskaan kysy sinulta salasanaasi. Varo huijareita, jotka ottavat yhteyttä esiintyen YouTuben työntekijöinä.
  • Pyydä ensin lupa. Kysy aina etukäteen lupa toisten ihmisten kuvaamiseen tai heidän henkilökohtaisten tietojensa julkaisemiseen.
  • Tietosuoja- ja turvallisuusasetusten sivulla näet listan työkaluista, joilla voit määrittää sisältöäsi ja sivuston käyttökokemusta.
  • Katso parhaat käytännöt Google-tilisi suojaamiseksi.
  • Suojaa Google-tilisi paremmin kaksivaiheisella vahvistuksella.