Protegir la identitat

Volem que sentis que YouTube és un lloc segur, i per això et convidem a avisar-nos si els vídeos o comentaris presents al lloc web infringeixen la teva privadesa o afecten la teva sensació de seguretat.

Si algú ha publicat la teva informació personal o ha penjat un vídeo en què apareixes sense el teu coneixement (com ara en situacions privades o sensibles), demana a l'usuari que ha penjat el contingut que el suprimeixi. Si no arribeu a cap acord o si t'incomoda contactar-hi, pots seguir el procés de reclamació de privadesa per sol·licitar que suprimim el contingut d'acord amb les nostres directrius sobre privadesa.

Informar de contingut generat per IA o d'altres continguts sintètics que s'assemblin a tu: si algú ha utilitzat la IA per alterar o crear contingut que simula la teva imatge o veu, pots demanar que se suprimeixi. Perquè el contingut sigui apte per suprimir-se, ha de representar una versió alterada o sintètica de la teva imatge que sigui realista. En avaluar la reclamació, tindrem en compte diversos factors, com ara:

• Si el contingut s'ha alterat o és sintètic.
  • Si la persona es pot identificar de manera única.
  • Si el contingut és realista.
  • Si el contingut inclou paròdia, sàtira o un altre valor d'interès públic.
  • Si el contingut inclou una figura pública o una persona coneguda que participa en un comportament sensible, com ara una activitat delictiva, un acte violent, la recomanació d'un producte o el suport a un candidat polític.

Per crear un informe, segueix el procés de reclamació de privadesa per al contingut alterat o sintètic. Obtén més informació sobre les etiquetes de contingut alterat i sintètic.

Criteris per suprimir contingut

Les nostres directrius sobre privadesa proporcionen una explicació detallada del nostre procés de reclamació de privadesa i dels factors que tenim en compte en avaluar aquest tipus de reclamacions.

Perquè s'estudiï l'opció de suprimir el contingut, s'ha de poder identificar de manera única la persona afectada i ha de ser aquesta persona o el seu representant legal qui enviï la reclamació. Abans d'utilitzar el procés de reclamació de privadesa, assegura't que se't pugui identificar de manera única al contingut. Per avaluar si això és així, tenim en compte els factors següents:

• Imatge o veu
  • Nom complet
  • Informació financera
  • Informació de contacte
  • Altra informació d'identificació personal

Quan rebem una reclamació de privadesa, tenim en compte l'interès públic, el valor periodístic i el consentiment com a factors decisius, així com també si els vídeos mostren el moment de la mort d'una persona o en què pateix danys físics greus.

Per respectar la privadesa i la memòria dels usuaris difunts, tenim en compte les sol·licituds dels familiars més propers o dels representants legals després de verificar la mort de la persona en qüestió.

Consells per protegir la privadesa a YouTube:

• Abans de publicar informació personal, pensa-t'ho dues vegades. Ens referim, per exemple, a la teva ciutat de residència, la teva escola o la teva adreça de casa.
  • Protegeix les dades del teu compte i no comparteixis la contrasenya amb ningú. Els empleats de YouTube mai et demanaran la contrasenya. No et deixis enganyar si algú contacta amb tu fent-se passar per treballador de YouTube.
  • Primer, obtén permís. Has d'obtenir permís abans de gravar altres persones i de publicar-ne informació personal.
  • Visita la pàgina de configuració de seguretat i privadesa per accedir a una llista d'eines que pots utilitzar per gestionar el teu contingut i la teva experiència al lloc web.
  • Consulta les pràctiques recomanades per protegir el teu Compte de Google.
  • Millora la seguretat del Compte de Google: protegeix els teus comptes amb la verificació en dos passos.