Beskerm jou identiteit

Ons wil hê jy moet veilig voel wanneer jy op YouTube is en daarom wil ons jou aanmoedig om ons in te lig as video's of opmerkings op die werf jou privaatheid of gevoel van veiligheid skend.

As iemand sonder dat jy dit geweet het jou persoonlike inligting geplaas het of ’n video van jou opgelaai het (onder meer onder privaat of sensitiewe omstandighede), kan jy die oplaaier versoek om die inhoud te verwyder. As jy nie ’n ooreenkoms met die oplaaier kan bereik nie, of as jy nie gemaklik voel om hulle te kontak nie, kan jy op grond van ons privaatheidsriglyne die Proses vir klagte oor privaatheid volg om te versoek dat die inhoud verwyder word

Gee AI-gegenereerde of ander sintetiese inhoud aan wat soos jy lyk of klink: As iemand AI gebruik het om inhoud te wysig of te skep wat soos jy lyk of klink, kan jy vra dat dit verwyder word. Die inhoud moet ’n realistiese gewysigde of sintetiese weergawe van jou voorkoms uitbeeld om te kwalifiseer om verwyder te word. Ons sal verskeie faktore in ag neem wanneer ons die klag evalueer, soos:

• Of die inhoud gewysig of sinteties is
  • Of die persoon uniek geïdentifiseer kan word
  • Of die inhoud realisties is
  • Of die inhoud parodie, satire of ander waarde van openbare belang bevat.
  • Of die inhoud ’n publieke figuur of bekende individu uitbeeld wat by sensitiewe optrede, soos misdadige aktiwiteit, geweld of die onderskrywing van ’n produk of politieke kandidaat, betrokke is

Volg die Proses vir klagte oor privaatheid vir gewysigde of sintetiese inhoud om ’n verslag te begin. Kry meer inligting oor etikette vir gewysigde of sintetiese inhoud.

Kriteria vir verwydering van inhoud

Ons privaatheidsriglyne gee ’n uitvoerige verduideliking van ons proses vir klagte oor privaatheid. Dit verduidelik ook die faktore wat ons in ag neem wanneer ons privaatheideise beoordeel.

Voordat inhoud vir verwydering oorweeg kan word, moet ’n individu uniek identifiseerbaar wees en dié individu, of hul regsverteenwoordiger, moet die klag indien. As jy die Proses vir klagte oor privaatheid wil gebruik, moet jy seker maak dat jy uniek identifiseerbaar is in die inhoud wanneer jy die Proses vir klagte oor privaatheid gebruik. Ons oorweeg die volgende faktore wanneer ons moet bepaal of ’n individu uniek identifiseerbaar is:

• Foto of stem
  • Naam en van
  • Finansiële inligting
  • Kontakinligting
  • Ander persoonlik identifiseerbare inligting

Wanneer jy ’n privaatheidsklag aangee, is die faktore wat ons oorweeg voordat ons ’n finale besluit neem: openbare belang, nuuswaardigheid en instemming, asook of die video's die dood of ernstige besering van ’n persoon wys.

Om die privaatheid en nagedagtenis van afgestorwe gebruikers te respekteer, oorweeg ons versoeke deur die naaste gesinslede of regsverteenwoordigers nadat die individu se dood bevestig is.

Wenke oor hoe om jou privaatheid op YouTube te beskerm:

• Dink mooi na voordat jy persoonlike inligting plaas. Dit sluit voorbeelde in soos die dorp waar jy woon, waar jy skoolgaan en jou huisadres.
  • Beskerm jou rekeningdata en moenie jou wagwoord met ander mense deel nie. YouTube-werknemers sal jou nooit vir jou wagwoord vra nie. Moenie geflous word as iemand jou kontak en voorgee dat hulle van YouTube af is nie.
  • Kry eers toestemming. Kry toestemming voordat jy ander mense verfilm of hul persoonlike inligting plaas.
  • Gaan na ons Privaatheid en Veiligheid-instellingsbladsy vir ’n lys nutsgoed wat jy kan gebruik om jou inhoud en ervaring op die werf te bestuur.
  • Kyk na beste praktyke om jou Google-rekening te beveilig.
  • Beter sekuriteit vir Google-rekening: Hou jou rekeninge veilig deur 2-stap-verifikasie.