Creative Commons

Endringer for videoattribusjoner: På grunn av begrenset bruk avvikles Se attribusjoner-siden fra og med september 2021. Du kan fortsatt legge til attribusjoner for videoene dine ved å oppdatere videobeskrivelsen.

Creative Commons-lisenser er en standardisert måte innholdsskapere kan gi andre tillatelse til å bruke verkene sine på. Skapere kan merke YouTube-videoene sine med en Creative Commons CC BY-lisens.

Hvis du har merket videoen din med en CC BY-lisens, beholder du opphavsretten, og andre skapere får muligheten til å bruke verket ditt i henhold til lisensvilkårene.

Creative Commons på YouTube

Alle skapere kan merke opplastede videoer med en Creative Commons-lisens.

YouTube-standardlisensen er fortsatt standardinnstillingen for alle opplastinger. Du kan se gjennom vilkårene for YouTube-standardlisensen i vilkårene for bruk.

Creative Commons-lisenser kan bare brukes for innhold som er 100 % originalt. Hvis det finnes et aktivt Content ID-krav mot videoen din, kan du ikke merke videoen med en Creative Commons-lisens.

Ved å merke den originale videoen din med en Creative Commons-lisens gir du hele brukerfellesskapet på YouTube rett til å gjenbruke og redigere videoen.

Hva kvalifiserer for Creative Commons-lisens?

Du kan bare merke en opplastet video med en Creative Commons-lisens hvis den består helt og holdent av innhold som du kan lisensiere i henhold til CC BY-lisensen. Her er noen eksempler på lisensierbart innhold av denne typen:

• innhold som er laget av deg
  • andre videoer merket med CC BY-lisens
  • videoer uten opphavsrett