Creative Commons

Ændringer vedrørende videotilskrivninger: Det vil ikke længere være muligt at se videotilskrivninger efter september 2021 på grund af begrænset brug. Du kan stadig føje tilskrivninger til dine videoer ved at opdatere din videobeskrivelse.

Creative Commons-licenserne er en standardmetode, som youtubere kan bruge til at give andre tilladelse til at bruge deres værker. YouTube giver youtubere mulighed for at markere deres videoer med en Creative Commons CC BY-licens.

Hvis du har markeret din video med en CC BY-licens, fastholder du din ophavsret. Andre youtubere kan genbruge dit værk i henhold til vilkårene i licensen.

Creative Commons på YouTube

Muligheden for at markere uploadede videoer med en Creative Commons-licens er tilgængelig for alle youtubere.

YouTubes standardlicens er standardindstillingen for alle uploads. Hvis du vil se vilkårene i YouTubes standardlicens, skal du gå til vores Servicevilkår.

Creative Commons-licenser kan kun bruges på 100 % originalt indhold. Hvis der er et Content ID-krav på din video, kan du ikke markere din video med en Creative Commons-licens.

Ved at markere din originale video med en Creative Commons-licens, giver du hele YouTube-fællesskabet lov til at genbruge og redigere videoen.

Hvilken type indhold kan få en Creative Commons-licens?

Du kan kun markere din uploadede video med en Creative Commons-licens, hvis den udelukkende består af indhold, du kan licensere under CC BY-licensen. Eksempler på indhold, som du kan give licens til, er:

• Originalt indhold, som du har skabt
  • Andre videoer, der er markeret med en CC-BY-licens
  • Videoer, der er offentligt eje