Hoe Content ID werk

Sommige kopieregeienaars gebruik Content ID, YouTube se geoutomatiseerde inhoudidentifikasiestelsel, om maklik hul kopieregbeskermde inhoud op YouTube te identifiseer en bestuur.

Wat doen Content ID?

Deur gebruik te maak van ’n databasis van oudio- en visuele lêers wat deur kopiereg-eienaars ingedien is, identifiseer Content ID passings van kopieregbeskermde inhoud. Wanneer ’n video na YouTube opgelaai word, word dit outomaties deur Content ID geskandeer.

As Content ID ’n passing vind, sal die ooreenstemmende video ’n Content ID-eis kry. Afhangende van die kopieregeienaar se Content ID-instellings, lei ’n Content ID-eis tot een van die volgende handelinge:

• Blokkeer ’n video om gekyk te word
  • Monetiseer die video deur advertensies daarteen te laat loop en soms inkomste met die oplaaier te deel
  • Spoor die video se kykertalstatistieke na

Hou in gedagte dat enige van hierdie aksies geografie-spesifiek kan wees. ’n Video kan byvoorbeeld in een land/streek gemonetiseer word en in ’n ander land/streek geblokkeer of nagespoor word.

Wie gebruik Content ID?

Content ID is beskikbaar vir kopieregeienaars wat aan spesifieke kriteria voldoen. Om goedgekeur te word moet hulle eksklusiewe regte besit op ’n beduidende versameling oorspronklike materiaal wat gereeld na YouTube toe opgelaai word.

YouTube stel ook uitdruklike riglyne oor hoe Content ID gebruik kan word. Content ID-gebruik en -dispute word op ’n deurlopende basis gemonitor om seker te maak dat hierdie riglyne gevolg word.

Kopieregeienaars wat herhaaldelik foutiewe Content ID-eise indien, se Content ID-toegang kan gedeaktiveer word en hul vennootskap met YouTube kan beëindig word.

As jy ’n kopieregeienaar is en glo jou inhoud voldoen aan die kriteria vir Content ID, kan jy hierdie vorm invul om ons meer inligting te gee oor jou kopieregbestuurbehoeftes.

Verwante onderwerpe