Consells per crear un fitxer de transcripció

Les transcripcions són una manera senzilla de crear subtítols. Només contenen el text del que es diu al vídeo. Pots introduir una transcripció directament al vídeo, o bé seguir els passos que s'indiquen a continuació per crear un fitxer de transcripció.

Les transcripcions són més útils per als vídeos que duren menys d'una hora i que tenen bona qualitat de so i veus clares. El fitxer de transcripció ha d'estar en el mateix idioma que el diàleg del vídeo. Un cop l'hagis creat, segueix les instruccions per penjar-lo al vídeo.

Donar format al fitxer de transcripció

Escriu el text del que es diu al vídeo i desa'l com a fitxer de text sense format (.txt). També pots convertir altres formats (com ara Microsoft Word o HTML) en un fitxer de text sense format o utilitzar programes natius de l'ordinador, com ara Llibreta.

Per aconseguir els millors resultats, segueix aquests consells sobre el format:

• Utilitza una línia en blanc per forçar l'inici d'un subtítol nou.
  • Utilitza claudàtors per indicar els sons de fons; per exemple, [música] o [riure].
  • Afegeix >> per identificar la persona que parla o per canviar d'interlocutor.

A continuació tens un exemple de l'aspecte que pot tenir un fitxer de transcripció:

>> ALICE: Hola, em dic Alice Miller i ell és en John Brown
>> JOHN: i som els propietaris de Miller Bakery.

>> ALICE: Avui us ensenyarem com fer
les nostres famoses galetes de xocolata!

[música introductòria]

Bé, doncs ja tenim aquí tots els ingredients

Desar fitxers que no estan en anglès

En el cas dels fitxers de transcripció que no estan en anglès, recomanem desar-los amb la codificació UTF-8 per millorar la precisió de la representació:

Instruccions per a ordinadors amb Windows
  1. Obre el programa Llibreta.
  2. Fes clic a Fitxer i, a continuació, a Anomena i desa.
  3. Tria UTF-8 a "Codificació".
Instruccions per a ordinadors Apple
  1. Obre TextEdit.
  2. Fes clic a Format (Format) i, a continuació, selecciona Make Plain Text (Convertir en text sense format).
  3. Fes clic a File (Fitxer) i, a continuació, a Save (Desa).
  4. Selecciona Unicode (UTF-8).