Afegir els teus propis subtítols

Els subtítols permeten que el teu contingut arribi a un públic més ampli, com ara espectadors sords o amb deficiència auditiva, o espectadors que parlen altres idiomes. Si ja tens subtítols, obtén ajuda per editar-los o suprimir-los.

Crear subtítols

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Subtítols.
  3. Fes clic al vídeo que vols editar.
  4. Fes clic a AFEGEIX UN IDIOMA i selecciona el teu.
  5. A Subtítols, fes clic a AFEGEIX. Reprodueix el vídeo i afegeix els teus subtítols. No oblidis afegir text per descriure altres sons que se sentin al vídeo, com ara [aplaudiment] o [tro] perquè els espectadors sàpiguen què passa al vídeo.
  6. Repeteix el pas 5 per afegir més subtítols i, a continuació, fes clic a PUBLICA.

Per treballar més ràpidament, també pots utilitzar aquestes tecles de drecera:

• Maj+fletxa esquerra: retrocedeix 1 segon.
  • Maj+fletxa dreta: avança 1 segon.
  • Maj+Espai: reprodueix o posa en pausa el vídeo.
  • Maj+Retorn: afegeix una línia nova.
  • Maj+fletxa avall: edita el subtítol següent.
  • Maj+fletxa amunt: edita el subtítol anterior.
  • Retorn: afegeix el subtítol.
Penjar un fitxer

Si tens un fitxer de subtítols, pots penjar-lo al teu vídeo. Aquests tipus de fitxers contenen tant el text com els codis de temps del moment en què s'ha de mostrar cada línia de text. Alguns fitxers també inclouen informació sobre la posició i l'estil, cosa que és especialment útil per a espectadors sords o amb deficiència auditiva.

Abans de començar, assegura't que YouTube admet el teu tipus de fitxer.

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. A l'esquerra, selecciona Vídeos.
  3. Fes clic al títol o a la miniatura d'un vídeo.
  4. Selecciona Més opcions.
  5. Selecciona Penja subtítols.
  6. Tria entre Amb codis de temps o Sense codis de temps i selecciona Continua.
  7. Tria el fitxer que vols penjar.
  8. Selecciona Desa.
Transcriure el vídeo i sincronitzar-lo automàticament (només en l'idioma original del vídeo)

Pots transcriure el vídeo i alinear automàticament el text amb el discurs del vídeo. Les transcripcions contenen el text del que es diu al vídeo, però no inclouen informació sobre els codis de temps, de manera que has de definir-los per sincronitzar el text amb el vídeo.

Nota: com que el text transcrit se sincronitza automàticament amb el vídeo, la transcripció ha de ser en un idioma compatible amb la nostra tecnologia de reconeixement de parla i en el mateix idioma que es parla al vídeo. No es recomana fer transcripcions dels vídeos que durin més d'una hora o que tinguin una qualitat d'àudio baixa.

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Subtítols.
  3. Fes clic al vídeo que vols editar.

El procés de definició dels temps pot tardar uns quants minuts. Mentre esperes, se't tornarà a dirigir a la llista de pistes del vídeo. Quan estigui a punt, la transcripció es publicarà automàticament al vídeo.

Consell: dona una ullada als nostres consells per crear fitxers de transcripció.
Utilitzar els subtítols automàtics

YouTube pot fer servir la tecnologia de reconeixement de parla per crear subtítols per als teus vídeos automàticament. Si hi ha subtítols automàtics disponibles, es publicaran automàticament als vídeos. Obtén informació sobre com pots revisar, editar o anul·lar la publicació de subtítols automàtics.

Els subtítols automàtics estan disponibles en els idiomes següents: alemany, anglès, coreà, espanyol, francès, italià, japonès, neerlandès, portuguès i rus.