Afegir els teus propis subtítols

Els subtítols et permeten compartir els vídeos amb un públic més ampli, com ara espectadors sords o amb deficiències auditives, i espectadors que parlen altres idiomes. Si ja tens subtítols, obtén ajuda per editar-los o suprimir-los.

Crear subtítols

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Subtítols.
  3. Fes clic al vídeo que vols editar.
  4. Fes clic a AFEGEIX UN IDIOMA i selecciona el teu.
  5. A Subtítols, fes clic a AFEGEIX.
Penjar un fitxer

Un fitxer de subtítols conté el text del que es diu al vídeo i les marques de temps del moment en què es mostrarà cada línia de text. Alguns fitxers també inclouen informació sobre la posició i l'estil, cosa que és especialment útil per a espectadors sords o amb deficiències auditives.

Abans de començar, assegura't que YouTube admet el teu tipus de fitxer.

1. Selecciona Penja un fitxer.
  2. Tria entre Amb codis de temps o Sense codis de temps i selecciona Continua.
  3. Tria el fitxer que vols penjar.
  4. Selecciona Desa.
Sincronització automàtica

Pots crear subtítols escrivint-los mentre mires el vídeo. Amb aquesta opció, hauràs de definir els codis de temps per sincronitzar el text amb el vídeo.

Nota: com que el text transcrit se sincronitza automàticament amb el vídeo, la transcripció ha de ser en un idioma compatible amb la nostra tecnologia de reconeixement de parla i en el mateix idioma que es parla al vídeo. No es recomana fer transcripcions dels vídeos que durin més d'una hora o que tinguin una qualitat d'àudio baixa.

1. Selecciona Sincronització automàtica.
  2. Introdueix les paraules al vídeo o penja un fitxer de transcripció.
  3. Selecciona ASSIGNA ELS TEMPS i, a continuació, fes clic a DESA I TANCA.

El procés de definició dels temps pot tardar uns quants minuts. Mentre esperes, se't tornarà a dirigir a la llista de pistes del vídeo. Quan estigui a punt, la transcripció es publicarà automàticament al vídeo.

Escriure manualment

També pots escriure o enganxar una transcripció dels subtítols del teu vídeo. Amb aquesta opció, els temps dels subtítols es definiran automàticament.
  1. Selecciona Escriu manualment.
  2. Reprodueix el vídeo i afegeix els teus subtítols. No oblidis afegir text com ara [aplaudiment] o [tro] perquè els espectadors sàpiguen què passa al vídeo. També pots posar en pausa el vídeo mentre escrius.
  3. Repeteix el pas 5 per afegir més subtítols i, a continuació, fes clic a PUBLICA.

Per treballar més ràpidament, també pots utilitzar aquestes tecles de drecera:

• Maj+fletxa esquerra: retrocedeix 1 segon.
  • Maj+fletxa dreta: avança 1 segon.
  • Maj+Espai: reprodueix o posa en pausa el vídeo.
  • Maj+Retorn: afegeix una línia nova.
  • Maj+fletxa avall: edita el subtítol següent.
  • Maj+fletxa amunt: edita el subtítol anterior.
  • Retorn: afegeix el subtítol.

Traducció automàtica

YouTube pot fer servir la tecnologia de reconeixement de parla per crear subtítols per als teus vídeos automàticament. Si hi ha subtítols automàtics disponibles, es publicaran automàticament als vídeos. Obtén informació sobre com pots utilitzar els subtítols automàtics.
Els subtítols automàtics estan disponibles en els idiomes següents:
  • anglès
  • neerlandès
  • francès
  • alemany
  • italià
  • japonès
  • coreà
  • portuguès
  • rus
  • espanyol