Afegir els teus propis subtítols

Els subtítols permeten que el teu contingut arribi a més persones, com ara espectadors sords o amb dificultats auditives, o espectadors que parlen altres idiomes. Si ja tens subtítols, obtén ajuda per editar-los o suprimir-los.

1. Per accedir al Gestor de vídeos, fes clic al teu compte a la part superior dreta > Creator Studio > Gestor de vídeos > Vídeos.
  2. Al costat del vídeo a què vulguis afegir subtítols, fes clic al menú desplegable que hi ha al costat del botó Edita.
  3. Selecciona Subtítols.
  4. Fes clic al botó Afegeix subtítols nous.
  5. Tria com vols afegir o editar els subtítols al teu vídeo:
Crear subtítols

Pots crear subtítols des de zero o bé editar esborranys en curs si has activat les aportacions de la comunitat al teu canal.

Dona una ullada al nostre vídeo sobre com pots crear subtítols o segueix aquestes instruccions:

1. Tria l'idioma dels subtítols que vols crear. Si no es mostra automàticament a la llista, fes servir la barra de cerca. Si ja has començat a treballar en un idioma, pots seleccionar-lo a Els meus esborranys.
  2. Reprodueix el vídeo a l'esborrany de l'idioma en què vols treballar. Si els teus fans han fet algun canvi des de l'última versió, veuràs l'avís "Els teus fans han fet una actualització" a la part superior de la pantalla de l'esborrany de l'idioma.
  3. Quan arribis a la part en què vols afegir alguna cosa, escriu el contingut dins del quadre. No t'oblidis d'afegir text per descriure altres sons que se sentin al vídeo. Per exemple, pots afegir sons com ara aplaudiments o trons com a [aplaudiment] o [tro] perquè els espectadors sàpiguen què passa al vídeo.
  4. Si cal, ajusta quan comença i finalitza el subtítol arrossegant els extrems del voltant del text que hi ha a sota del vídeo.
  5. Repeteix aquest procés per a tot el que es digui al vídeo. Si no tens temps d'acabar-lo tot, els canvis es desaran als teus esborranys i podràs continuar més tard des d'on ho hagis deixat.
  6. Quan hagis acabat, selecciona Publica.
Penjar un fitxer

Si tens un fitxer de subtítols, pots penjar-lo al teu vídeo. Aquests tipus de fitxers contenen tant el text com els codis de temps del moment en què s'ha de mostrar cada línia de text. Alguns fitxers també inclouen informació sobre la posició i l'estil, cosa que és especialment útil per a espectadors sords o amb dificultats auditives.

Abans de començar, assegura't que YouTube admet el tipus de fitxer.

1. Inicia la sessió a la versió beta de YouTube Studio.
  2. A l'esquerra, selecciona Vídeos.
  3. Fes clic al títol o a la miniatura d'un vídeo.
  4. Selecciona la pestanya Configuració avançada.
  5. Selecciona Penja subtítols.
  6. Tria entre Amb codis de temps o Sense codis de temps i selecciona Continua.
  7. Tria el fitxer que vols penjar.
  8. Selecciona Desa.

Instruccions de la versió clàssica de Creator Studio

1. Selecciona Afegeix subtítols nous i tria l'idioma dels subtítols que vols crear. Si no es mostra automàticament a la llista, pots fer servir la barra de cerca.
  2. Selecciona Penja un fitxer i tria el tipus de fitxer que vols penjar.
  3. Selecciona Tria un fitxer > Penja.
  4. Fes servir l'editor per fer tots els ajustos necessaris al text i al temps dels subtítols nous.
  5. Selecciona Publica.
Transcriure i sincronitzar automàticament (només en l'idioma original del vídeo)

Pots transcriure el vídeo i alinear automàticament el text amb el discurs del vídeo. Les transcripcions contenen el text del que es diu al vídeo, però no inclouen informació sobre els codis de temps, de manera que has de definir-los per sincronitzar el text amb el vídeo.

Subscriu-te al canal YouTube Help per aprofitar YouTube al màxim.

Nota: com que el text transcrit se sincronitza automàticament amb el vídeo, la transcripció ha de ser en un idioma compatible amb la nostra tecnologia de reconeixement de veu i en el mateix idioma que es parla al vídeo. No es recomana fer transcripcions dels vídeos que durin més d'una hora o que tinguin una qualitat d'àudio baixa.

1. Selecciona Afegeix subtítols nous i tria l'idioma dels subtítols que vols crear. Si no es mostra automàticament a la llista, pots fer servir la barra de cerca.
  2. Selecciona Afegeix subtítols nous.
  3. A sota del vídeo, fes clic a Transcriu i sincronitza automàticament.
  4. Escriu tot el que es diu al vídeo al camp de text. Si estàs creant subtítols, assegura't d'incorporar-hi indicacions de so com ara [música] o [aplaudiment] per identificar els sons de fons.
  5. Fes clic a Estableix els temps per sincronitzar la transcripció amb el vídeo.

El procés d'establir els temps pot tardar uns quants minuts. Mentre esperes, se't tornarà a dirigir a la llista de pistes del vídeo. Quan estigui a punt, la transcripció es publicarà automàticament al vídeo.

Consell: dona una ullada als nostres consells per crear fitxers de transcripció.
Utilitzar els subtítols automàtics

YouTube pot fer servir la tecnologia de reconeixement de veu per crear subtítols per als teus vídeos automàticament. Si hi ha subtítols automàtics disponibles, es publicaran automàticament als vídeos. Obtén informació sobre com pots revisar, editar o anul·lar la publicació de subtítols automàtics.

Els subtítols automàtics estan disponibles en els idiomes següents: alemany, anglès, coreà, espanyol, francès, italià, japonès, neerlandès, portuguès i rus.

Ha resultat útil aquest article?