Indhold, der er kvalificeret til Content ID

Funktionerne, der er beskrevet i denne artikel, er kun tilgængelige for partnere, der bruger YouTubes system til Content ID-matchning.

Når du aktiverer matchning med Content ID for indhold, genererer YouTube automatisk krav mod andre brugeres uploadede indhold, der matcher dele af eller hele den referencefil, du har indsendt til os. Få flere grundlæggende oplysninger om politikker og krav.

Det er ikke alt indhold, der er egnet til at blive gjort krav på gennem Content ID. Du må ikke bruge systemet til at gøre krav på indhold, som du ikke har tilstrækkelige rettigheder til. Du er ansvarlig for at undgå forkerte resultater, f.eks. krav, der stammer fra fejlidentificeret indhold, eller krav, der strider imod autoriseret brug af indhold.

YouTube reagerer på misbrug eller fejl i Content ID-systemet. Dette omfatter deaktivering af bestemte referencefiler eller segmenter af referencefiler og frafald af alle tilknyttede krav, krav om manuel gennemgang for bestemte kategorier af referencer, deaktivering af Content ID eller endda opsigelse af partnerskabet med YouTube.

Retningslinjer for Content ID

Brug de følgende regler til at undgå problemer. Bemærk, at eksemplerne under hver regel kun er til orientering og ikke er en udtømmende oversigt over alle potentielle problemer. Få flere oplysninger om, hvordan du undgår og håndterer forkerte krav.

Eksklusive rettigheder

I de områder, hvor du gør krav på ejerskab, skal du have eksklusive rettigheder til materialet i referencefilen.

Nedenfor gives der eksempler på indhold, der hverken helt eller delvist er egnet som en reference:

• Indhold, der er givet en ikke-eksklusiv licens til, fra en tredjepart
  • Indhold, der er offentliggjort i henhold til Creative Commons eller lignende vederlagsfrie/åbne licenser.
  • Optagelser, indspilninger eller kompositioner, der er offentligt eje
  • Klip fra andre kilder, der er brugt i henhold til principperne om fair use
  • Optagelser af gameplay fra videospil (fra andre end spillets udgiver)
Unikt referenceindhold

Alt indhold i referencen skal adskille sig tilstrækkeligt fra andet indhold.

Nedenfor gives der eksempler på indhold, der hverken helt eller delvist er egnet som en reference:

• Karaokeoptagelser, nyindspilninger, lydoptagelser, der har til hensigt at efterligne andre optagelser, og bestemt eftersynkroniseret indhold
  • Lydeffekter, grundlæggende lydspor eller loops
Særskilte referencer for hver enkelt intellektuel ejendom

Du skal indsende særskilte referencer for hver enkelt del af den intellektuelle ejendom.

Nedenfor gives der eksempler på indhold, der hverken helt eller delvist er egnet som en reference:

• Opsamlinger
  • Sammenhængende DJ-mix
  • Mashups
  • Toplister
  • Lydoptagelser af hele album

Selv hvis du har den eksklusive ejendomsret til hele indholdet i eksemplerne ovenfor, og den gælder for alle områder, skal du alligevel adskille indholdet i særskilte dele, sange eller videoer.

Retningslinjer for originale lydspor til computerspil

Referencer med de originale lydspor til computerspil er kun gyldige, hvis de ejes af udgiveren af computerspillet.

Originale lydspor til computerspil er lydoptagelser, der primært er lavet til brug i et computerspil. Det kan f.eks. være det originale soundtrack eller baggrundsmusikken i et computerspil. (Denne politik gælder ikke for populærmusik, der bruges i overensstemmelse med en licens, og som ikke oprindeligt er lavet til spillet).

Disse referencer er kun gyldige, hvis de indsendes af den indholdsejer, der repræsenterer udgiveren af videospillet. Hvis du udgiver computerspil og har spørgsmål til dette, skal du kontakte din partnermanager.

Indhold, der er solgt, eller som er licenseret i stort omfang med henblik på integration i andre værker

Indhold, der er solgt eller licenseret i stort omfang med henblik på integration i andre værker, skal sendes til gennemgang.

F.eks. skal matches med følgende indholdstyper sendes til manuel gennemgang, inden der kan gøres krav på indholdet:

• Musikbiblioteker med produktionsmusik, der betegnes som "royaltyfri", og som bruges i spil, film, tv-udsendelser eller som andre lydspor i overensstemmelse med en licens.
Metadata for aktiver til referenceindhold

Vær så specifik som muligt, når du udfylder dine metadata for aktiver. De, der har uploadet indhold, skal have oplysninger nok til at kunne gennemskue, hvilket indhold der gøres krav på, og hvem ejeren af det pågældende indhold er. Alle aktiver skal have en informativ titel (det er f.eks. ikke nok kun at angive "nummer 4" eller et internt serienummer).

Derudover skal der for hver enkelt af de følgende typer aktiver som minimum angives en vis mængde metadata for aktiver:

• Hvis aktivet er en lydoptagelse eller en musikvideo, skal Titel, Kunstner og Pladeselskab angives
  • Hvis aktivet er en musikkomposition, skal Titel og Komponist angives
  • Hvis aktivet er et tv-afsnit, skal Seriens titel og enten Afsnittets titel eller Afsnitsnummer angives
  • Hvis aktivet er en film, skal Titel og Instruktører angives
  • Hvis aktivet er en sportsudsendelse, skal du angive holdenes navne (deltagernes navne ved individuelle sportsgrene) og datoen for begivenheden

Vi opfordrer dig også til at angive andre metadata, der kan være med til at identificere dine aktiver.

Referenceindhold, der kun består af fingeraftryk

Hvis du har adgang til et ældre værktøj, der giver dig mulighed for at levere audiovisuelle fingeraftryk som referencer uden at angive tilhørende mediefiler, bør du være opmærksom på følgende politikker:
  1. Referencer, der kun består af fingeraftryk, vil automatisk blive erstattet med mediefilreferencer, der inkorporerer det samme indhold. Hvis du leverer en sådan reference, der kun består af fingeraftryk, vil der på dine vegne blive lavet en kopi af mediefilreferencen, som herefter knyttes til din konto i forbindelse med Content ID-aktivet.
  2. Referencer, der kun består af fingeraftryk, kan ikke automatisk opdateres til at anvende den nyeste Content ID-matchningsteknologi. Så hvis du bruger en reference, der kun består af fingeraftryk, og du ikke har opdateret sådan en reference seks måneder efter modtagelsen af et nyt binært program til oprettelse af fingeraftryk, vil de forældede referencer muligvis automatisk blive deaktiveret.