Contingut apte per a Content ID

Les funcions que es descriuen en aquest article estan disponibles només per als partners que utilitzen el sistema de cerca de coincidències Content ID de YouTube.

Quan actives un contingut per a la cerca de coincidències amb Content ID, YouTube genera automàticament reclamacions contra el contingut penjat per altres usuaris que coincideixi (en part) amb el fitxer de referència que proporcionis. Obtén més informació sobre les polítiques i les reclamacions.

No tots els continguts es poden reclamar a través de Content ID i tampoc no pots fer servir aquest sistema per reclamar continguts per als quals no tens els drets necessaris. És responsabilitat teva evitar resultats incorrectes, com ara reclamacions derivades de contingut identificat incorrectament o referents a usos de contingut autoritzats.

YouTube emprèn accions per resoldre els casos d'usos abusius i per evitar errors al sistema Content ID. Per exemple, desactiva determinats fitxers de referència o determinats segments d'aquests fitxers i retira totes les reclamacions associades, exigeix la revisió manual de determinades categories de referències, desactiva Content ID o fins i tot finalitza la seva relació amb alguns partners.

Directrius de Content ID

Per estalviar-te problemes, segueix les regles següents. Els exemples de cada regla es proporcionen només a títol informatiu i no són una llista completa dels problemes que poden donar-se. Obtén més informació sobre com pots evitar i solucionar reclamacions inadequades.

Drets exclusius

Has de tenir els drets exclusius del material del fitxer de referència per als territoris on en reclames la propietat.

Els exemples següents no es poden fer servir com a referència ni dins d'una referència:

• Contingut amb llicència no exclusiva d'un tercer.
  • Contingut publicat amb una llicència de Creative Commons, o una altra llicència oberta o sense cost econòmic semblant.
  • Gravacions o composicions de domini públic.
  • Clips d'altres fonts utilitzats seguint els principis de l'ús legítim.
  • Vídeos de partides de videojocs (utilitzats per algú que no sigui l'editor del videojoc).
Contingut de referència distintiu

Tot el contingut de referència ha de ser prou distintiu.

Els exemples següents no es poden fer servir com a referència ni dins d'una referència:

• Gravacions de karaoke, remasteritzacions, gravacions de so similars i contingut doblat
  • Efectes de so, sons de fons o bucles de producció
Referències individuals per a cada contingut amb propietat intel·lectual

Has de proporcionar referències individuals per a cada contingut amb propietat intel·lectual.

Els exemples següents no es poden fer servir com a referència ni dins d'una referència:

• Recopilacions
  • Sessions de mixos de DJ
  • Mashups
  • Llistes d'èxits
  • Gravacions de so d'àlbums sencers

Encara que siguis l'únic propietari en tots els territoris de tot el contingut d'aquests tipus d'exemples, els has de separar en components, cançons o vídeos individuals.

Directrius de bandes sonores originals de videojocs

Les bandes sonores originals de videojocs només es consideren referències vàlides quan el distribuïdor del videojoc n'és el propietari.

Una banda sonora original d'un videojoc és una gravació de so creada principalment per utilitzar-la en un videojoc, per exemple com a banda sonora o com a música de fons per acompanyar el videojoc. Aquesta política no s'aplica a la música popular amb llicència que no s'hagi creat originalment per al videojoc.

Aquestes referències només són vàlides quan el distribuïdor del videojoc és el propietari del contingut. Si ets distribuïdor de videojocs i tens cap dubte, contacta amb el teu gestor de partners.

Contingut que es ven o que s'obté amb llicència a escala per incorporar-lo a altres productes

El contingut que es ven o que s'obté amb llicència a escala per incorporar-lo a altres productes cal transferir-lo a revisió.

Per exemple, els continguts que coincideixin amb les descripcions següents s'han de transferir a un sistema de revisió manual abans de reclamar-los:

• Les anomenades biblioteques de producció musical "sense regalies" que acostumen a concedir llicències per utilitzar la música en videojocs, pel·lícules, programes de televisió o altres bandes sonores.
Metadades dels recursos per a contingut de referència

Quan emplenis les metadades del recurs, has d'aportar tota la informació que puguis. Els usuaris que pengen vídeos han de rebre informació suficient per saber quin contingut es reclama i qui n'és el propietari. Tots els recursos han d'incloure un títol descriptiu (per exemple, que no sigui “Cançó 4” ni un número de sèrie intern).

A més, s'han de proporcionar com a mínim les metadades del recurs següents per a cadascun d'aquests tipus de recurs:

• Si el recurs és una gravació de so o un vídeo musical, s'han de proporcionar el títol, l'artista i la discogràfica.
  • Si el recurs és una composició musical, s'han de proporcionar el títol i el compositor.
  • Si el recurs és un episodi de televisió, s'han de proporcionar el títol del programa i el títol o el número de l'episodi.
  • Si el recurs és una pel·lícula, s'han de proporcionar el títol i els directors.
  • Si el recurs és una emissió esportiva, s'han de proporcionar els noms dels equips (noms dels competidors si és un esport individual) i la data de l'esdeveniment.

També et recomanem que aportis totes les metadades que puguin ajudar a identificar els teus recursos.

Contingut de referència només d'empremtes digitals

Si tens accés a una eina heretada que et permet proporcionar empremtes digitals audiovisuals com a referències sense incloure fitxers multimèdia, has de tenir en compte les polítiques següents:
  1. Les referències només d'empremtes digitals se substituiran de manera automàtica amb les referències de fitxer multimèdia que representen el mateix contingut. Si proporciones una d'aquestes referències només d'empremtes digitals, es crearà una còpia de la referència del fitxer multimèdia en nom teu i s'associarà al teu compte en relació amb el recurs de Content ID.
  2. Les referències només d'empremtes digitals no es poden actualitzar automàticament per fer servir la darrera tecnologia de cerca de coincidències de Content ID. Per tant, si fas servir exclusivament referències només d'empremtes digitals i no n'has actualitzat una 6 mesos després de rebre un nou binari per crear empremtes digitals, és possible que les referències obsoletes es desactivin de manera automàtica.