Hvad er et krav?

Disse funktioner er kun tilgængelige for partnere, der bruger YouTube Studio CMS.

I YouTubes system til administration af rettigheder er et krav en påstand om ophavsret for en video.

Der gøres krav på videoer, som er uploadet af kanaler, der er tilknyttet din CMS, eller af andre brugere, når deres videoer matcher dine aktiver. Når Content ID finder en video, som matcher dit aktiv, bliver der oprettet et krav og anvendt en politik (tjen penge, spor eller bloker).

I Studio CMS bliver krav grupperet efter individuelle videoer, så du kan administrere alle krav på en video på én gang.

Grove eller svigagtige krav kan resultere i sanktioner, blandt andet juridisk ansvar og opsigelse af samarbejdsforhold. Læs de optimale løsninger til krav, og få tips til, hvordan du undgår at gøre krav på for meget, og hvordan du fjerner fejlagtige krav.

Årsager til krav

• Partneruploadede videoer: Videoer, der er uploadet af en YouTube-kanal under din CMS. Der bliver gjort krav på videoer, når de bliver uploadet, og der bliver anvendt en uploadpolitik.
    • Når du gør krav på partneruploadet indhold, muliggør du indtægtsgenerering, Content ID-matchning og rapportering.
  • Brugergenereret indhold: Videoer, som andre YouTube-brugere uploader til deres kanaler.
    • Når andre YouTube-brugeres videoer har indhold, som du ejer, får deres video et krav, og din matchpolitik bliver anvendt. Matchpolitikkravet fortæller YouTube, hvad der skal ske med disse videoer (tjen penge, spor eller bloker).

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er forskellen mellem "krav" og "videoer, der er gjort krav på"?

Et krav er påstanden om ejerskab af en video.

En video, der er gjort krav på, er en video, der har modtaget et eller flere krav.

Hvad er forskellen mellem "krav" og "fjernelser"?

Ophavsretsejere administrerer deres ejerskabsrettigheder på YouTube ved enten at sende en anmodning om en fjernelse på grund af ophavsret eller ved at gøre krav på en video, hvis de bruger Content ID.

Et Content ID-krav resulterer ikke i et strafklip for at krænke ophavsretten, men det gør en fjernelse på grund af ophavsret. Få flere oplysninger om forskellene mellem fjernelse på grund af ophavsret og Content ID-krav.

Hvor lang tid går der, før et krav træder i kraft?

Når dine politikker er blevet oprettet eller redigeret, bliver de med det samme anvendt på indhold, som uploades.

Content ID udfører også en "retrospektiv scanning" for at identificere matchende videoer, der blev uploadet, før dit aktiv blev oprettet. Nyere uploads og populære videoer scannes først.