Annonsformat på YouTube

Vi har förenklat alternativen för de annonsformat som visas före eller efter din video för att öka intäkterna för kreatörerna. Vi har tagit bort enskilda annonsval för preroll-, postroll-, överhoppningsbara och inte överhoppningsbara annonser. När du aktiverar annonser för nya videor i långt format kommer vi att visa preroll-, postroll-, överhoppningsbara eller inte överhoppningsbara annonser när det är lämpligt. Denna ändring gör att vi rekommenderar att du aktiverar alla annonsformat, vilket är standard för alla. Dina val för midroll-annonser har inte ändrats. Vi behåller även dina annonsval för befintliga videor i långt format, såvida du inte ändrar inställningarna för intäktsgenerering.
För att förbättra tittarupplevelsen och optimera mer lönsamma annonsformat på datorer och mobila enheter visar YouTube inte längre överlagringsannonser från och med den 6 april 2023. Överlagringsannonser är ett äldre annonsformat som bara visas på datorer. Vi förväntar oss begränsad effekt på intäkterna för de flesta kreatörer eftersom engagemanget flyttas till andra annonsformat.

Det finns flera typer av annonser som kan visas under eller bredvid dina videor när du har aktiverat intäktsgenerering för videon. Vi kan visa annonsformaten i tabellen nedan före (”preroll”), under (”midroll”) eller efter (”postroll”) videon.

När du aktiverar annonser för nya videor i långt format visar vi automatiskt preroll-, postroll-, överhoppningsbara eller inte överhoppningsbara annonser när det är lämpligt. Du kan också aktivera midroll-annonser för videor som är längre än åtta minuter och bestämma om du vill infoga annonspauserna manuellt eller automatiskt. Läs mer om hur du hanterar pauser för midroll-annonser.

Videoannonsformat Beskrivning Plattform Specifikationer
Överhoppningsbara videoannonser

Överhoppningsbara videoannonser innebär att tittare kan hoppa över annonser efter fem sekunder. Datorer, mobila enheter, tv och spelkonsoler Spelas upp i videospelaren (möjlighet att hoppa över efter fem sekunder).

Inte överhoppningsbara videoannonser

Tittarna måste titta på hela videoannonserna innan de kan se en video. Datorer, mobila enheter, tv och spelkonsoler

Spelas upp i videospelaren.

15 eller 20 sekunder långa beroende på regionala standarder. Endast på tv:ar, kan vara 30 sekunder.

Bumperannonser

Korta, inte överhoppningsbara annonser på upp till sex sekunder som du måste titta på innan en video blir tillgänglig. Bumperannonser aktiveras när överhoppningsbara eller inte överhoppningsbara annonser aktiveras. Datorer, mobila enheter, tv och spelkonsoler Spelas upp i videospelaren och är upp till sex sekunder långa.

Aktivera annonser för flera videor

Så här aktiverar du annonser för flera videor som du redan har laddat upp:

1. Öppna YouTube Studio.
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  3. Markera den grå rutan till vänster om videominiatyren för de videor du vill generera intäkter från.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn Redigera i det svarta fältet ovanför videolistan följt av Intäktsgenerering.
  5. Klicka på i rullgardinsmenyn för intäktsgenerering.
    • Så här ändrar du annonsinställningarna för flera midroll-annonser: Klicka på Redigera följt av Annonsinställningar följt av markera rutan bredvid Placera annonser under video (midroll) och bestäm om du vill ha automatiska midroll-annonser för videor utan annonspauser eller för alla videor.
  6. Klicka på Uppdatera videor följt av och markera rutan bredvid Jag förstår konsekvenserna av den här åtgärden följt av Uppdatera videor.

YouTube Shorts-annonser

Annonser på Shorts är direkt svepbara video- eller bildannonser som visas mellan Shorts-videor i Shorts-flödet. Läs mer om hur annonser fungerar på Shorts i våra policyer för intäktsgenerering från YouTube Shorts.

Standardinställningar för midroll-annonser

Läs mer om hur du ändrar kanalens standardinställningar för att inkludera midroll-annonser i nya uppladdningar.

Annonser utanför videospelaren

Annonser i visningsflödet är annonser som visas i flödet med rekommenderade videor under spelaren på mobila enheter och bredvid spelaren på datorer. Det går inte att hantera de här typerna av annonser i YouTube Studio.

Annonser som spelas upp efter varandra

Två videoannonser som spelas upp efter varandra, även kallat dynamiska annonsgrupper, kan visas när du aktiverar annonser för videor i långt format (minst fem minuter långa). Dynamiska annonsgrupper innebär färre avbrott när man tittar på längre videor så tittarupplevelsen blir bättre.