Annonsformat på YouTube

Det finns flera typer av annonser som kan visas bredvid dina videor när du har aktiverat intäktsgenerering med video.

Annonsformat Placering Plattformsspecifikationer Specifikati
Visningsannonser

Visas till höger om videon och ovanför listan över videoförslag. I spelare med större format kanske annonsen visas under spelaren. Datorer 300 × 250 eller 300 × 60

Överlagringsannonser

Halvgenomskinliga överlagringsannonser som visas i den nedre femtedelen av videon. Datorer 468 × 60 eller 728 × 90 bildannonser eller text

Överhoppningsbara videoannonser

Tittarna kan välja att hoppa över annonsen efter fem sekunder. Infogas före, under eller efter huvudvideon. Datorer, mobila enheter, tv och spelkonsoler Spelas upp i videospelaren

Inte överhoppningsbara videoannonser

Tittarna måste titta på hela videoannonserna innan de kan se din video.

Dessa annonser kan visas före, under eller efter huvudvideon.

Datorer och mobila enheter

Spelas upp i videospelaren

15 eller 20 sekunder långa beroende på regionala standarder

Bumperannonser

Icke överhoppningsbara annonser på upp till sex sekunder som du måste titta på innan videon blir tillgänglig. Stationära och mobila enheter Spelas upp i videospelaren och är upp till sex sekunder långa

Sponsrade kort

Sponsored cards

Sponsrade kort visar innehåll som kan vara relevant för videon, till exempel produkter som visas i videon.

Tittarna ser en intresseväckare för kortet under några sekunder. De kan också klicka på ikonen högst upp till höger i videon om de vill se mer.

Datorer och mobila enheter Kortstorleken varierar

Få tips om hur du väljer de annonsformat som visas i dina videor.