Annonsformat på YouTube

Det finns flera typer av annonser som kan visas under eller bredvid dina videor när du har aktiverat intäktsgenerering för videon.

I tabellen nedan visas de annonsalternativ som är tillgängliga i YouTube Studio, där du kan styra placeringen av annonser som ska visas före (”pre”), under (”mid”) eller efter (”post”) videon.

Videoannonsformat Beskrivning Plattform Specifikationer
Överhoppningsbara videoannonser

Överhoppningsbara videoannonser innebär att tittare kan hoppa över annonser efter fem sekunder.  Datorer, mobila enheter, tv och spelkonsoler Spelas upp i videospelaren (möjlighet att hoppa över efter fem sekunder).

Inte överhoppningsbara videoannonser

Tittarna måste titta på hela videoannonserna innan de kan se en video.   Datorer, mobila enheter, tv och spelkonsoler

Spelas upp i videospelaren

15 eller 20 sekunder långa beroende på regionala standarder.

Bumperannonser

Korta, inte överhoppningsbara annonser på upp till sex sekunder som du måste titta på innan en video blir tillgänglig. Bumperannonser aktiveras när överhoppningsbara eller inte överhoppningsbara annonser aktiveras. Datorer, mobila enheter, tv och spelkonsoler Spelas upp i videospelaren och är upp till sex sekunder långa.

Överlagringsannonser

Överlagringsbilder eller textannonser som kan visas i den nedre femtedelen av videon. Enbart dator 468 × 60 eller 728 × 90 pixlar
Läs mer om hur du hanterar pauser för midroll-annonser i den här artikeln: Hantera pauser för midroll-annonser i långa videor.

Standardinställningar för annonser

Läs den här artikeln i vårt hjälpcenter om du vill ange standardinställningarna för annonser i videor för din kanal: Ange standardinställningar för annonsformat.

Annonser utanför videospelaren

Annonser i visningsflödet (bland annat displayannonser) är annonser som visas i flödet med rekommenderade videor under videospelaren på mobilen och bredvid videospelaren på datorn. Det går inte att hantera de här typerna av annonser i YouTube Studio.

Annonser som spelas upp efter varandra

Två videoannonser som spelas upp efter varandra, även kallat dynamiska annonsgrupper, kan visas när överhoppningsbara eller inte överhoppningsbara annonser aktiveras för en video. Det här annonsformatet visas bara i längre videoinnehåll (minst fem minuter långt) på de plattformar som står i tabellen nedan.

Dynamiska annonsgrupper innebär färre avbrott när man tittar på längre videor så tittarupplevelsen blir bättre.

Annonser i kortare videor

Det är mindre sannolikt att videoannonser visas i väldigt korta videor. Det här förbättrar det övergripande tittarengagemanget och ökar intäkterna under tittarens hela session på YouTube.

Få tips om hur du väljer de annonsformat som visas i dina videor.