Annonseformater på YouTube

Det finnes flere typer annonser som kan bli vist underveis i eller ved siden av videoene dine når du har slått på inntektsgenerering for videoer

I tabellen nedenfor ser du de forskjellige annonsealternativene som er tilgjengelige i YouTube Studio, der du kan styre plasseringen av annonsene – før, underveis i eller etter videoen.

Videoannonseformat Beskrivelse Plattform Spesifikasjoner
Videoannonser som kan hoppes over

Med videoannonser som kan hoppes over, kan seeren velge å hoppe over annonsen etter fem sekunder.  Datamaskiner, mobilenheter, TV-er og spillkonsoller Spilles av i videospilleren (mulig å hoppe over etter fem sekunder).

Videoannonser som ikke kan hoppes over

Med videoannonser som ikke kan hoppes over, må seeren se hele annonsen før videoen kan spilles av.   Datamaskiner, mobilenheter, TV-er og spillkonsoller

Spilles av i videospilleren.

15 eller 20 sekunder lange, avhengig av regionale standarder.

Bumperannonser

Korte videoannonser på opptil seks sekunder som ikke kan hoppes over, og som seeren må se før videoen kan spilles av. Bumperannonser slås på når annonser som kan eller ikke kan hoppes over, slås på. Datamaskiner, mobilenheter, TV-er og spillkonsoller Spilles av i videospilleren og varer i opptil seks sekunder.

Overleggsannonser

Bilde- eller tekstannonser som vises som et overlegg nederst i videoen (dekker 20 %). Bare på datamaskin Størrelse: 468 x 60 eller 728 x 90 piksler
I denne artikkelen kan du finne ut mer om hvordan du administrerer annonser midt i videoer: Administrer annonsepauser midt i videoen for lange videoer.

Oppdater annonsetypen for flere videoer samtidig

Du kan angi hvilket annonseformat som skal vises i noen av eller alle videoene dine, samtidig.

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Klikk på Innhold på menyen til venstre.
  3. Merk av i Velg alle-boksen øverst for å velge alle videoene, og klikk på Velg alle.
  4. Klikk på Redigeretterfulgt avAnnonseinnstillinger.
  5. Merk av i boksen Oppdater annonsetypen, og velg hvilke annonsetyper du vil bruke.
  6. Velg Oppdater videoene for å ta i bruk de nye innstillingene.

Standard annonseinnstillinger

I følgende brukerstøtteartikkel kan du lese om hvordan du angir standard annonseformater for nye opplastinger på kanalen din: Angi standard annonseformater.

Annonser utenfor videospilleren

Annonser i videofeeden er annonser som vises i feeden med anbefalte videoer – under videospilleren på mobil og ved siden av spilleren på datamaskin. Slike typer annonser kan ikke kontrolleres fra YouTube Studio.

Annonser som spilles av rett etter hverandre

To videoannonser som spilles av rett etter hverandre, kalles en annonsesamling. Disse kan dukke opp når du har slått på annonser som kan eller ikke kan hoppes over, for videoen din. Dette annonseformatet vises bare på videoinnhold av lengre varighet (minst fem minutter) på plattformene som er nevnt i tabellen ovenfor.

Med annonsesamlinger reduseres avbruddene i lengre videoer, noe som gir seeren en bedre opplevelse.

Annonser i kortere videoer

Det er mindre sannsynlig at det vises videoannonser i korte videoer. Denne praksisen skal bidra til bedre brukerengasjement og inntekter totalt sett i løpet av en seerøkt på YouTube.

Få profftips til hvordan du velger annonseformatene som skal vises på videoene dine.