Annonseformater på YouTube

Det finnes flere typer annonser som kan bli vist ved siden av videoene dine når du har slått på inntektsgenerering for videoer.

Annonseformat Plassering Plattform Spesifikasjoner
Bannerannonser

Blir vist til høyre for den aktuelle videoen og ovenfor listen over foreslåtte videoer. Denne annonsen kan bli vist nedenfor større avspillere. Datamaskiner 300 x 250 eller 300 x 60

Overleggsannonser

Halvgjennomsiktige overleggsannonser som blir vist i den nederste delen av videoen (20 %). Datamaskiner 468 x 60 eller 728 x 90, bilde- eller tekstannonser

Videoannonser som kan hoppes over

Med videoannonser som kan hoppes over, kan seerne velge å hoppe over annonsene etter fem sekunder. Settes inn før, under eller etter hovedvideoen.

Hvis du slår på dette alternativet, kan det hende du ser en kombinasjon av annonser som kan hoppes over, og bumperannonser som spilles av rett etter hverandre.

Datamaskiner, mobilenheter, TV-er og spillkonsoller Spilles av i videospillere.

Videoannonser som ikke kan hoppes over

Med videoannonser som ikke kan hoppes over, må seerne se annonsen før de kan spille av videoen din.

Disse annonsene kan bli vist før, under eller etter hovedvideoen.

Datamaskiner og mobilenheter

Spilles av i videospilleren.

15 eller 20 sekunder lange, avhengig av regionale standarder.

Bumperannonser

Videoannonser på opptil seks sekunder som ikke kan hoppes over, og som brukeren må se før videoen din kan spilles av.

Hvis du slår på dette alternativet, kan det hende du ser en kombinasjon av annonser som kan hoppes over, og bumperannonser som spilles av rett etter hverandre.

Datamaskiner og mobilenheter Spilles av i videospilleren og varer i opptil seks sekunder

Sponsede overleggskort

Sponsored cards

Med sponsede overleggskort kan du vise innhold som kan være relevant for videoen din, for eksempel produkter i videoen.

Seerne får se en appetittvekker for kortet i noen få sekunder. De kan også klikke på ikonet øverst til høyre i videoen for å bla gjennom kortene.

Datamaskiner og mobilenheter Kortstørrelsene varierer

Få profftips til hvordan du velger hvilke annonseformater som skal vises på videoene dine.