Advertentie-indelingen op YouTube

Er zijn verschillende soorten advertenties die tijdens of naast je video's kunnen worden getoond als je het genereren van inkomsten met video's hebt aangezet.

In de tabel hieronder zie je de advertentieopties die beschikbaar zijn in YouTube Studio. Hier kun je bepalen of advertenties voor (preroll), tijdens (midroll) of na (postroll) de video worden getoond.

Videoadvertentie-indeling Beschrijving Platform Specificaties
Videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen

Videoadvertenties die kijkers na 5 seconden kunnen overslaan. Computer, mobiele apparaten, tv en gameconsoles Worden afgespeeld in de videospeler (kunnen na 5 seconden worden overgeslagen).

Videoadvertenties die niet kunnen worden overgeslagen

Videoadvertenties die kijkers niet kunnen overslaan en helemaal moeten afspelen voordat ze de video kunnen bekijken.   Computer, mobiele apparaten, tv en gameconsoles

Worden afgespeeld in de videospeler.

15 of 20 seconden lang, afhankelijk van de regionale standaarden.

Bumperadvertenties

Videoadvertenties van maximaal 6 seconden die kijkers niet kunnen overslaan en helemaal moeten afspelen voordat ze de video kunnen bekijken. Bumperadvertenties worden aangezet als je advertenties die wel of niet kunnen worden overgeslagen, aanzet. Computer, mobiele apparaten, tv en gameconsoles Worden afgespeeld in de videospeler, tot 6 seconden lang.

Overlay-advertenties

Beeld- of tekstadvertenties die als overlay in de onderste 20% van de video kunnen worden getoond. Alleen computer Grootte van 468 x 60 of 728 x 90 pixels.
Lees dit artikel voor meer informatie over hoe je midroll-advertentiepauzes beheert: Midroll-advertentiepauzes in lange video's beheren.

Typen advertenties in bulk updaten

Je kunt voor meerdere of alle video's tegelijk instellen welke advertentie-indelingen er kunnen worden getoond.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Klik op Content in het linkermenu.
  3. Vink bovenaan het vakje Alles selecteren aan en klik op Alles selecteren.
  4. Klik op Bewerken en dan Advertentie-instellingen.
  5. Vink het vakje aan voor Type advertenties updaten en kies welke typen je wilt.
  6. Selecteer Video's updaten om de nieuwe instellingen toe te passen.

Standaard advertentie-instellingen

Lees dit artikel in ons Helpcentrum voor meer informatie over hoe je typen advertenties als standaard instelt voor nieuwe uploads op je kanaal: Je standaard advertentie-indelingen instellen.

Advertenties buiten de videospeler

Advertenties in de weergavefeed zijn advertenties die in de feed met aanbevolen video's worden getoond. Deze feed vind je op mobiele apparaten onder de videospeler en op computers naast de videospeler. Deze typen advertenties kun je niet beheren in YouTube Studio.

Advertenties achter elkaar

Er kunnen advertentiepods (2 advertenties achter elkaar) worden afgespeeld als je advertenties die wel of niet kunnen worden overgeslagen, aanzet voor je video. Deze advertentie-indeling is alleen beschikbaar voor langere video's (minimaal 5 minuten lang) op de platforms in de tabel hierboven.

Met advertentiepods worden kijkers minder vaak onderbroken tijdens langere video's, wat het kijkplezier verbetert.

Advertenties bij kortere video's

Videoadvertenties worden minder snel getoond bij korte video's. Zo willen we de algehele betrokkenheid van kijkers vergroten en de opbrengst tijdens een YouTube-sessie verhogen.

Ontvang handige tips om de advertentie-indelingen te kiezen die bij je video's worden weergegeven.