Navigeren op YouTube

Ben je ingelogd? Je gebruikerservaring op YouTube is voor een groot deel afhankelijk van of je bent ingelogd op je Google-account. Meer informatie over het gebruik van je Google-account voor YouTube

Home

Als je de YouTube iOS-app opent, kom je op het tabblad Home terecht. Zodra je video's gaat bekijken, verschijnen op het tabblad Home aanbevolen video's op basis van je voorkeuren en activiteit op YouTube. Meer informatie over het beheer van je aanbevelingen

Waar je ook bent op YouTube, je kunt altijd op Home  tikken om terug te gaan naar het tabblad Home.

Menu Ontdekken

In het menu Ontdekken  vind je trending pagina's en bestemmingspagina's. Je hebt keuze uit deze categorieën: Trending, Shopping, Gamen, Muziek, Sport, Nieuws, Films en series, Live, Mode en cosmetica, Podcasts, YouTube Premium, YouTube Studio, YouTube Kids, YouTube TV, YouTube Music en Cursussen of Leren (de getoonde categorieën verschillen per locatie).

Abonnementen

Op het tabblad Abonnementen vind je de nieuwste video's van de kanalen waarop je bent geabonneerd. Bovenaan de pagina staat ook een lijst met deze kanalen. Ga naar een kanaal door op de bannerafbeelding ervan te tikken. Meer informatie over abonnementen op kanalen

Meldingen

Op het tabblad Meldingen vind je je berichten en meldingen. Meer informatie over het beheer van meldingen

Bibliotheek

Op het tabblad Bibliotheek vind je informatie zoals Geschiedenis, Je video's, Aankopen, Later bekijken en Playlists. Meer informatie over het beheer van je bibliotheek

Casten

Als je een Chromecast, smart-tv of een ondersteund streamingapparaat hebt, koppel je je YouTube-app daaraan met de Cast-knop . Meer informatie over het koppelen van apparaten om YouTube te bekijken op een tv

Maken

Tik op Maken  om een video op te nemen, een livestream te starten of video's te uploaden vanaf je mobiele apparaat. Meer informatie over hoe je video's uploadt en livestreams start

Shorts

Op het tabblad Shorts  vind je korte videocontent op YouTube. Meer informatie over Shorts

Zoeken

Met de zoekfunctie zoek je naar de video's die je op YouTube wilt bekijken. Tik op Zoeken , typ je zoekopdracht en filter de resultaten op video's, kanalen of playlists. Je voorkeuren en activiteit op YouTube zijn van invloed op de zoekresultaten. Meer informatie over hoe je je zoekresultaten beheert

Profielfoto en tabblad Jij

Tik rechtsonder op je profielfoto  om naar het tabblad Jij te gaan. Daar vind je alles wat je op YouTube hebt bekeken, gedownload of gekocht. Op deze pagina vind je ook accountgerelateerde instellingen en kanaalinformatie.