Je apparaten koppelen om YouTube op tv te kijken

Opmerking: Deze functie is misschien niet beschikbaar voor accounts met ouderlijk toezicht op YouTube. Hier vind je meer informatie.

Je kunt je telefoon, tablet of computer koppelen aan je smart-tv of een ander streamingapparaat om YouTube op je tv te kijken.

Als je je telefoon of tablet koppelt, check dan of je de YouTube-app hebt. Op dit moment kun je niet vanaf youtube.com in een mobiele webbrowser casten.

Opmerkingen:
  • Casten  werkt met elke tv die YouTube op tv ondersteunt, dus niet alleen met Chromecast.
  • Als je YouTube TV-lid bent en YouTube TV op je televisie wilt kijken, ga je naar het Helpcentrum van YouTube TV voor meer informatie.

YouTube op tv bekijken met Chromecast, Cast en AirPlay

1. Zorg dat je smart-tv of streamingapparaat is ingesteld.
  2. Zorg dat je computer is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je smart-tv of streamingapparaat.
  3. Open de Chrome-webbrowser op je computer en ga naar youtube.com.
  4. Selecteer de video die je wilt bekijken en klik op het cast-icoon  in de videospeler.
  5. Selecteer het apparaat waarnaar je wilt casten en wacht tot de apparaten zijn gekoppeld. Daarna wordt de video op je tv afgespeeld.
  6. Als je de verbinding wilt verbreken, klik je op Casten  en dan op Casten stoppen.