Je apparaten koppelen om YouTube op tv te kijken

Opmerking: Deze functie is misschien niet beschikbaar voor accounts met ouderlijk toezicht op YouTube. Hier vind je meer informatie.

Je kunt je telefoon, tablet of computer koppelen aan je smart-tv of een ander streamingapparaat om YouTube op je tv te kijken. Of je de YouTube-app nu op je tv gebruikt of vanaf je apparaat cast naar een Chromecast, de YouTube op tv-app werkt precies hetzelfde.

Check of je de YouTube-app hebt als je je telefoon of tablet koppelt. Op dit moment kun je niet vanaf youtube.com in een mobiele webbrowser casten.

Opmerkingen:
  • Casten  werkt met elke tv die YouTube op tv ondersteunt, dus niet alleen met Chromecast.
  • Als je YouTube TV-lid bent en YouTube TV op je televisie wilt kijken, ga je naar het Helpcentrum van YouTube TV voor meer informatie.

YouTube op tv bekijken met Chromecast, Cast en AirPlay

Koppelen aan je smart-tv of streamingapparaat

1. Zorg dat je smart-tv of streamingapparaat is ingesteld.
  2. Zorg dat je computer is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je smart-tv of streamingapparaat.
  3. Open de Chrome-webbrowser op je computer en ga naar youtube.com.
  4. Selecteer de video die je wilt bekijken en klik op het cast-icoon  in de videospeler.
  5. Selecteer het apparaat waarnaar je wilt casten en wacht tot de apparaten zijn gekoppeld. Daarna wordt de video op je tv afgespeeld.

Je smart-tv of streamingapparaat ontkoppelen

1. Klik op Casten .
  2. Klik op Casten stoppen om het apparaat te ontkoppelen.

Op YouTube browsen op je smart-tv of streamingapparaat

De YouTube-app als afstandsbediening gebruiken

• Tik op het cast-icoon .
  • Selecteer de afstandsbediening .
  • Gebruik de afstandsbediening op het scherm om te casten.

De afstandsbediening van je smart-tv gebruiken

• Je kunt ook de afstandsbediening van je tv gebruiken om te casten. Bij de meeste tv-afstandsbedieningen hoef je hiervoor niets in te stellen.
  • Als je afstandsbediening niet werkt, check je in de handleiding van je smart-tv of CEC wordt ondersteund. Wordt dit ondersteund, dan volg je de instructies in de handleiding om CEC aan te zetten en probeer je het opnieuw.