YouTube op tv bekijken met Chromecast, Cast en AirPlay

Je kunt je telefoon, tablet of computer gebruiken om YouTube op je tv te bekijken en te bedienen. Via het Cast-icoon  kun je Cast of AirPlay gebruiken. Als je vanaf een mobiel apparaat wilt casten, moet je de YouTube-app downloaden. Op dit moment kun je niet vanaf youtube.com in een mobiele webbrowser casten.

Opmerking: Als je YouTube TV-lid bent en YouTube TV op je tv wilt bekijken, ga je naar het Helpcentrum van YouTube TV voor meer informatie.

YouTube op tv bekijken met Chromecast, Cast en AirPlay

Cast of Airplay gebruiken om YouTube op tv te bekijken

Voordat je begint: mogelijk moet je Chromecast instellen.

Als je geen Smart TV of ander cast-apparaat hebt, moet je Chromecast instellen om YouTube van je mobiele telefoon, tablet of computer naar je tv te casten.

1. Controleer of je telefoon, tablet of computer verbinding heeft met hetzelfde wifi-netwerk als je tv.
  2. Als Chromecast of AirPlay beschikbaar is, zie je het Cast-icoon in de videospeler.
    • AirPlay is alleen beschikbaar op iOS.
  3. Selecteer het Cast-icoon om Cast of AirPlay te gebruiken.
Opmerkingen:
  • Cast werkt niet alleen met Chromecast, maar met elke tv die YouTube op tv ondersteunt.
  • Als je vanaf een mobiel apparaat wilt casten, moet je de YouTube-app downloaden. Op dit moment kun je niet vanaf youtube.com in een mobiele webbrowser casten.