Je apparaten koppelen om YouTube op tv te kijken

Je kunt je telefoon, tablet of computer koppelen aan je smart-tv of een ander streamingapparaat om YouTube op je tv te kijken.

Als je je telefoon of tablet koppelt, check dan of je de YouTube-app hebt. Op dit moment kun je niet vanaf youtube.com in een mobiele webbrowser casten.

Opmerkingen:
  • Casten  werkt met elk televisiescherm dat YouTube op tv ondersteunt, niet alleen met Chromecast.
  • Als je YouTube TV-lid bent en YouTube TV op je televisie wilt kijken, ga je naar het Helpcentrum van YouTube TV voor meer informatie.

YouTube op tv bekijken met Chromecast, Cast en AirPlay

1. Zorg dat je smart-tv of streamingapparaat is ingesteld. Als je geen smart-tv of ander cast-apparaat hebt, moet je Chromecast instellen om YouTube te casten.
  2. Zorg dat je computer is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je smart-tv of een ander streamingapparaat.
  3. Selecteer de video die je wilt bekijken en klik op het cast-icoon .
  4. Selecteer het apparaat waarnaar je wilt casten en wacht tot de apparaten zijn gekoppeld. Daarna wordt de video op je tv afgespeeld.
  5. Als je de verbinding wilt verbreken, klik je op Casten  en dan op Casten stoppen.