Je apparaten koppelen om YouTube te bekijken op je smart-tv

Er zijn veel verschillende manier om je apparaten te koppelen als je YouTube wilt kijken op je smart-tv of streamingapparaat. Als je je apparaten koppelt, kun je YouTube op tv bedienen via je telefoon, computer of tablet. Je kunt ook veel YouTube-functies gebruiken op je persoonlijke apparaat, zoals:

• Video's delen of opslaan
  • Video's aan je wachtrij toevoegen en de wachtrij wijzigen
  • Video's vooruit- of terugspoelen
  • Deelnemen aan live chats
  • Reacties posten en erop reageren

Je kunt je apparaten koppelen met:

Als je geen tv-code of computer gebruikt om te koppelen, controleer je of de YouTube-app is gedownload. Op dit moment kun je niet vanaf youtube.com in een mobiele browser casten.

Opmerkingen:
  • Casten  werkt met elke tv die YouTube op tv ondersteunt, dus niet alleen met Chromecast.
  • Als je YouTube TV-lid bent en YouTube TV op je tv wilt bekijken, vind je meer informatie in het Helpcentrum van YouTube TV.
  • Sommige functies zijn misschien niet beschikbaar voor accounts onder toezicht op YouTube.

YouTube kijken op je tv en je tv koppelen aan je telefoon of tablet

Als je apparaten koppelt, kun je YouTube op tv bedienen met je telefoon of tablet. Als je bent ingelogd met hetzelfde account, wordt je smart-tv of streamingapparaat aan je telefoon of tablet gekoppeld.

Je telefoon en tv koppelen terwijl je YouTube kijkt

Android

Je smart-tv of streamingapparaat koppelen
  1. Zorg dat je smart-tv of streamingapparaat is ingesteld en dat de YouTube-app is geopend.
  2. Open de YouTube-app op je telefoon of tablet.
  3. Zorg dat je op beide apparaten bent ingelogd bij hetzelfde Google-account.
  4. Er wordt een pop-up geopend op je telefoon of tablet, waarin je wordt gevraagd te koppelen met YouTube op je tv.
  5. Tik op Koppelen.
    1. Als je geen pop-up krijgt of als je deze per ongeluk sluit, maak je verbinding via Casten of een tv-code.
  6. De videospeler in de app op je telefoon of tablet wordt geopend, zodat je ziet dat je verbinding hebt met je tv of streamingapparaat.
Je smart-tv of streamingapparaat ontkoppelen
  1. Tik op Casten .
  2. Tik dan op ONTKOPPELEN.

iPhone en iPad

Je smart-tv of streamingapparaat koppelen
  1. Zorg dat je smart-tv of streamingapparaat is ingesteld en dat de YouTube-app is geopend.
  2. Open de YouTube-app op je iPhone of iPad.
  3. Zorg dat je op beide apparaten bent ingelogd bij hetzelfde Google-account.
  4. Je krijgt een pop-up op je iPhone of iPad, waarin je wordt gevraagd te koppelen met YouTube op je tv.
  5. Tik op Koppelen.
    1. Als je geen pop-up krijgt of als je deze per ongeluk sluit, maak je verbinding via Casten of een tv-code.
  6. De videospeler in de app op je iPhone of iPad wordt geopend, zodat je ziet dat je verbinding hebt met je tv of streamingapparaat.
Je smart-tv of streamingapparaat ontkoppelen
Tik op Casten .
Tik dan op ONTKOPPELEN.

Je smart-tv of streamingapparaat koppelen met Casten

Met Casten  kun je je telefoon, tablet of computer gebruiken om YouTube op je tv te bekijken en te bedienen.

Opmerking: Op dit moment kun je niet vanaf youtube.com in een mobiele browser casten. Download de YouTube-app als je wilt casten vanaf een mobiel apparaat of tablet.

YouTube op tv bekijken met Chromecast, Cast en AirPlay

Koppelen aan je smart-tv of streamingapparaat

1. Zorg dat je smart-tv of streamingapparaat is ingesteld en dat de YouTube-app is geopend.
  2. Zorg dat je computer is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je smart-tv of streamingapparaat.
  3. Open een webbrowser op je computer en ga naar youtube.com.
  4. Selecteer de video die je wilt bekijken en klik op Casten  in de videospeler.
  5. Selecteer het apparaat waarnaar je wilt casten en wacht tot de apparaten zijn gekoppeld. Daarna wordt de video op je tv of streamingapparaat afgespeeld.

Je smart-tv of streamingapparaat ontkoppelen

1. Klik op Casten .
  2. Klik op Casten stoppen om het apparaat te ontkoppelen.

Je smart-tv of streamingapparaat koppelen met een tv-code

Als je je telefoon of tablet hebt gekoppeld, kun je YouTube ook op je tv kijken als je geen verbinding hebt met wifi. Je kunt dan via je telefoon of tablet content afspelen op je tv of streamingapparaat.

Opmerking: Koppelen met een tv-code is niet beschikbaar op computers. Als je een computer wilt gebruiken om verbinding te maken met je tv of streamingapparaat, moet je dat doen via Casten.

Je telefoon of tablet gebruiken om YouTube op tv te activeren met een tv-code

Apparaten koppelen met een tv-code

1. Open de YouTube-app op je smart-tv of streamingapparaat.
  2. Ga naar Instellingen .
  3. Scroll naar Koppelen met tv-code. Je ziet een blauwe code op je tv. Deze code bestaat alleen uit cijfers.
  4. Open de YouTube-app op je telefoon of tablet.
  5. Tik op Casten .
  6. Tik op Koppelen met tv-code .
  7. Vul de blauwe code in die op je tv wordt weergegeven en tik op LINKEN

Je apparaten ontkoppelen en opnieuw koppelen

Als je apparaten met een tv-code hebt gekoppeld, kun je ze ontkoppelen en later opnieuw koppelen als je weer content van je apparaat op je tv wilt afspelen.

Een gekoppeld apparaat en je tv ontkoppelen

1. Tik op Casten .
  2. Tik op Ontkoppelen.

Een gekoppeld apparaat opnieuw koppelen aan je tv

1. Start YouTube op je smart-tv.
  2. Open de YouTube-app op je telefoon of tablet.
  3. Tik op je profielfoto .
  4. Tik op Instellingen .
  5. Tik op Algemeen.
  6. Tik op Op tv bekijken.
  7. Zoek het tv-apparaat dat je eerder hebt gekoppeld en klik op LINKEN.

Apparaten ontkoppelen die zijn gekoppeld met een tv-code

Als je je telefoon of tablet niet meer wilt gebruiken met je smart-tv of streamingapparaat, kun je deze ontkoppelen. Nadat een apparaat is verwijderd, moet je een nieuwe code gebruiken om het apparaat opnieuw te koppelen.
Je kunt gekoppelde apparaten verwijderen via je:

• smart-tv of streamingapparaat, OF
  • Telefoon of tablet
Opmerking: Je kunt op dit moment geen afzonderlijke apparaten ontkoppelen. Als je één apparaat ontkoppelt, worden alle gekoppelde apparaten verwijderd.

Ontkoppelen via je smart-tv of streamingapparaat

1. Open de YouTube-app op je smart-tv of streamingapparaat.
  2. Ga naar Instellingen .
  3. Selecteer Gekoppelde apparaten.
  4. Selecteer Alle apparaten ontkoppelen om alle apparaten tegelijk te ontkoppelen.

Ontkoppelen via je telefoon of tablet

1. Open de YouTube-app op je telefoon of tablet.
  2. Tik op je profielfoto .
  3. Tik op Instellingen .
  4. Tik op Algemeen.
  5. Tik op Op tv bekijken.
  6. Tik op Apparaten verwijderen.
  7. Tik op VERWIJDEREN om de gekoppelde smart-tv of het gekoppelde streamingapparaat te verwijderen.

Op YouTube browsen op je smart-tv of streamingapparaat

De YouTube-app als afstandsbediening gebruiken

• Tik op Casten .
  • Tik op Afstandsbediening .
  • Gebruik de afstandsbediening op het scherm om te casten.

De afstandsbediening van je smart-tv gebruiken

• Je kunt ook de afstandsbediening van je tv gebruiken om te casten. Bij de meeste tv-afstandsbedieningen hoef je hiervoor niets in te stellen.
  • Als je afstandsbediening niet werkt, check je in de handleiding van je smart-tv of CEC wordt ondersteund. Wordt dit ondersteund, dan volg je de instructies in de handleiding om CEC aan te zetten en probeer je het opnieuw.