Om betalingsinnstillinger i Google Ads

OOO Google (Google Russia) filed for bankruptcy in Russia in June 2022 and is no longer operating. On 18 October 2023, the bankruptcy court announced the start of the liquidation phase of Google Russia’s bankruptcy proceedings. During this phase, a court-appointed liquidator will manage Google Russia and its liquidation.

These insolvency proceedings are governed by the Insolvency Law of the Russian Federation. More information about these proceedings is available on the court’s website (link) and the official bankruptcy register (link).

Det er betalingsinnstillingene du angir, som avgjør når du må betale for annonsene dine. I Google Ads finnes det tre hovedinnstillinger for betaling i landet ditt: automatisk betaling, manuell innbetaling og månedlig fakturering.

• Automatisk betaling: Med denne innstillingen belaster Google Ads automatisk betalingsmåten du har valgt, etter at annonsene dine er publisert.

• Manuell innbetaling: Med denne innstillingen betaler du før annonsene dine publiseres. Saldoen fra innbetalingen din reduseres etter hvert som annonsene dine kjører og det påløper kostnader. Når midlene er oppbrukt, vises ikke lenger annonsene.

• Månedlig fakturering: Med denne innstillingen innvilger Google deg en kredittgrense for annonseringskostnadene dine. Da registreres kostnadene dine fortløpende, og du mottar en månedlig faktura.

Hvilke betalingsinnstillinger du kan benytte deg av i kontoen din, avhenger av valutaen og faktureringslandet som er valgt i kontoen. Vær oppmerksom på at enkelte betalingsinnstillinger i noen tilfeller kan være midlertidig utilgjengelig mens Google Ads vurderer om innstillingene kan brukes i kontoen din.

I denne artikkelen ser vi nærmere på disse betalingsinnstillingene og hvordan de fungerer. Du finner mer informasjon om de ulike betalingsmåtene i artikkelen Legg til en ny betalingsmåte.

Du kan kanskje bytte betalingsinnstillingen i kontoen din fra automatiske betalinger til manuelle innbetalinger eller motsatt. Dette gjøres i så fall via faktureringsinnstillingene. Det er bare i land der manuelle innbetalinger tilbys, du kan gjøre dette. Hvis du nå bruker manuelle innbetalinger, og dette alternativet ikke lenger er tilgjengelig i landet ditt, kan du bare bytte til automatiske betalinger, og i så fall kan du ikke bytte tilbake igjen. Finn ut mer om tilgjengeligheten av manuelle innbetalinger her.

Slik endrer du betalingsinnstillingen:

1. Logg på Google Ads-kontoen din
  2. Skriv inn Innstillinger i søkefeltet øverst på startsiden, og velg Innstillinger > Fakturering.
    • (Alternativt kan du bruke hurtigtasten G B for å gå rett til Fakturering.)
  3. Klikk på redigeringsikonet Rediger-innstilling (blyantikon) ved siden av «Slik betaler du» i «Betalingskonto»-delen.
  4. Velg ønsket betalingsinnstilling fra rullegardinmenyen.
  5. Følg fremgangsmåten i forgrunnsvinduet for å bekrefte endringen.

Merk: Bare brukere med administrator- eller redigeringstilgang til betalingsprofilen kan gjøre denne endringen. Du kan sjekke tilgangsnivået du er gitt, ved å skrive inn Innstillinger i søkefeltet øverst på startsiden, følge menybanen Innstillinger > Fakturering og så rulle ned til Betalingsbrukere-delen nederst på siden.

Hvis du har mer enn én Google Ads-konto, kan det hende at denne funksjonen ikke er tilgjengelig i alle disse kontoene.

Automatisk betaling
Automatiske betalinger er ikke tilgjengelig for kontoer i Kina eller Russland. Hvis du ikke ser dette alternativet i kontoen din, velger du i stedet manuelle innbetalinger.

Automatiske betalinger er en betalingsinnstilling i Google Ads. Når du bruker dette alternativet, påløper det først annonseringskostnader, og deretter belastes disse kostnadene automatisk den primære betalingsmåten din.

Du oppgir faktureringsinformasjonen én gang, og deretter behandles betalingene automatisk. Dermed slipper du å bekymre deg for at kjøringen av annonsene stopper hvis du skulle glemme en betaling.

Når du belastes

For automatiske betalinger belaster vi deg for annonseringskostnadene dine på den første dagen i hver måned, eller når kontoen din når et forhåndsbestemt beløp, kjent som betalingsgrensen.

Betalingsgrense og betaling første dag i måneden

Slik fungerer betalingsgrensen

Betalingsgrensen starter på et fastsatt beløp. Hver gang betalingsgrensen i kontoen nås før utgangen av måneden, øker vi grensen inntil du har nådd den maksimale betalingsgrensen. Betalingsgrensen varierer etter konto, land og valuta, og derfor anbefaler vi deg å logge på kontoen din for å sjekke hvor høy den nåværende grensen er. Vær oppmerksom på at hvis det påløper kontokostnader veldig raskt, kan beløpet som faktureres, være noe høyere enn betalingsgrensen.

Eksempel

Tenk deg at du begynner å bruke Google Ads-kontoen 1. april, og at den innledende betalingsgrensen er på NOK 500. Hvis du opparbeider deg kostnader på NOK 490 før 30. september, belastes du på den datoen, og grensen fortsetter å være på NOK 500 i den neste månedlige faktureringssyklusen.

Hvis det påløper kostnader på NOK 500 før utgangen av måneden, skjer dette:

• Du belastes umiddelbart.
  • Betalingsgrensen oppjusteres til det neste trinnet, for eksempel NOK 2000.

Payment at Threshold

Eksempel

Tenk deg at annonsøren Erlend åpner en Google Ads-konto med en grense på NOK 500, og at det begynner å påløpe kostnader 1. oktober. Erlend blir da belastet på følgende måte, og betalingsgrensen endres som følger:

• 5. oktober når Erlend den innledende betalingsgrensen på NOK 500. På dette tidspunktet belaster vi ham for kostnadene (som kan være litt i overkant av betalingsgrensen hvis det raskt påløper kostnader i kontoen). Vi øker Erlends betalingsgrense til NOK 2000.
  • 23. oktober når Erlend den nye betalingsgrense på NOK 2000, og dermed belaster Google Ads ham for de påløpte kostnadene. Google øker så betalingsgrensen til NOK 3500, og det fortsetter å påløpe Erlend kostnader.
  • 1. november fakturerer Google Erlend for kostnadene påløpt etter innføringen av den siste betalingsgrensen, som var 23. oktober.
  • 18. november er det påløpt NOK 3500 i kostnader på Erlends konto. Google fakturerer ham og øker betalingsgrensen til NOK 5000.
  • Neste gang Erlend belastes, er 1. desember.

Finn betalingsgrensen

Slik finner du ut hva betalingsgrensen din er:

1. Logg på Google Ads-kontoen din på https://ads.google.com.
  2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon], og velg Sammendrag under «Fakturering».
  3. Det nåværende grensebeløpet vises på kortet øverst til venstre.

Du blir ikke varslet når betalingsgrensen øker, og derfor anbefaler vi deg å sjekke hvor høy grensen er.

Hvis du vil belastes sjeldnere eller mer om gangen, kan du se hvordan du endrer hvor ofte du belastes.

Tips

• Selv om du har valgt automatiske betalinger, kan du fortsatt legge inn manuelle innbetalinger. Midlene du setter inn, dekker fremtidige klikk og fører til at den neste automatiske belastningen utsettes eller reduseres.
  • Hvis du vil redusere kostnadene som belastes den primære betalingsmåten, kan du foreta en manuell innbetaling via en annen betalingsmåte.
  • Vi anbefaler på det sterkeste at du legger til en alternativ betalingsmåte, slik at du unngår avbrudd i annonsevisningen på grunn av avviste innbetalinger. Hvis den primære betalingsmåten av en eller annen grunn ikke fungerer, belaster vi reservekredittkortet ditt for å sikre at annonsene dine fortsatt kjører.
Manuell innbetaling
Innstillingen for manuelle innbetalinger er ikke tilgjengelig i nye kontoer i landene oppført nedenfor. Hvis du ikke ser dette alternativet når du oppretter kontoen din, må du velge alternativet for automatiske betalinger for å fullføre kontoopprettelsen. I disse landene og områdene kan du ikke bytte til manuelle innbetalinger i kontoen.

Land og områder
Nord- og Sør-Amerika Afrika Europa Midtøsten Asia og Stillehavsregionen
  • Anguilla
  • Antigua og Barbuda
  • Aruba
  • Bahamas
  • Barbados
  • Belize
  • Bermuda
  • Canada
  • Caymanøyene
  • Chile
  • Costa Rica
  • Dominica
  • Ecuador
  • Fransk Guyana
  • Grenada
  • Guadeloupe
  • Guatemala
  • Guyana
  • Haiti
  • Jamaica
  • Montserrat
  • De nederlandske Antillene
  • Nicaragua
  • Panama
  • Paraguay
  • Puerto Rico
  • St. Lucia
  • Saint Vincent og Grenadinene
  • St. Pierre og Miquelon
  • Surinam
  • Trinidad og Tobago
  • USA
  • USAs ytre småøyer
  • Uruguay
  • Venezuela
  • Jomfruøyene (Storbritannia)
  • Jomfruøyene (USA)

*Antarktis

• Angola
  • Benin
  • Burkina Faso
  • Burundi
  • Kapp Verde
  • Den sentralafrikanske republikk
  • Komorene
  • Kongo
  • Kongo, Den demokratiske republikken
  • Elfenbenskysten
  • Ekvatorial-Guinea
  • Eritrea
  • Etiopia
  • Gabon
  • Gambia
  • Ghana
  • Guinea-Bissau
  • Kenya
  • Lesotho
  • Liberia
  • Libya
  • Madagaskar
  • Malawi
  • Mali
  • Mauritania
  • Mauritius
  • Mayotte
  • Mosambik
  • Namibia
  • Niger
  • Réunion
  • Rwanda
  • Sao Tomé og Principe
  • Senegal
  • Seychellene
  • Sierra Leone
  • Somalia
  • Sør-Afrika
  • Swaziland
  • Tanzania
  • Togo
  • Tunisia
  • Vest-Sahara
  • Zambia
  • Albania
  • Andorra
  • Østerrike
  • Belgia
  • Bosnia-Hercegovina
  • Bulgaria
  • Kroatia
  • Kypros
  • Tsjekkia
  • Danmark
  • Estland
  • Færøyene
  • Finland
  • Frankrike
  • Georgia
  • Tyskland
  • Gibraltar
  • Hellas
  • Grønland
  • Ungarn
  • Island
  • Irland
  • Italia
  • Liechtenstein
  • Litauen
  • Luxembourg
  • Nord-Makedonia
  • Malta
  • Moldova
  • Monaco
  • Nederland
  • Norge
  • Polen
  • Portugal
  • San Marino
  • Serbia
  • Slovakia
  • Slovenia
  • Spania
  • Svalbard og Jan Mayen
  • Sverige
  • Sveits
  • Storbritannia
  • Armenia
  • Bahrain
  • Egypt
  • Irak
  • Israel
  • Jordan
  • Libanon
  • Qatar
  • Saudi-Arabia
  • Tadsjikistan
  • Turkmenistan
  • De forente arabiske emirater
  • Amerikansk Samoa
  • Australia
  • Bhutan
  • Brunei
  • Kambodsja
  • Øst-Timor
  • Fiji
  • Fransk Polynesia
  • De franske sørterritorier
  • Guam
  • Hongkong
  • Japan
  • Laos
  • Macao
  • Malaysia
  • Maldivene
  • Mikronesiaføderasjonen
  • Mongolia
  • Myanmar
  • Nauru
  • Nepal
  • Ny-Caledonia
  • New Zealand
  • Niue
  • Norfolkøya
  • Nord-Marianene
  • Pakistan
  • Palau
  • Papua Ny-Guinea
  • Samoa
  • Singapore
  • Salomonøyene
  • Sør-Georgia og Sør-Sandwichøyene
  • Tokelau
  • Tonga
  • Vanuatu
  • Wallis og Futuna

Manuelle innbetalinger er en betalingsinnstilling i Google Ads som gir deg muligheten til å betale før annonsene dine kjøres. Slik fungerer det:

1. Legg inn en betaling til Google Ads.
  2. Annonsene dine publiseres nesten umiddelbart etter at vi har mottatt innbetalingen.
  3. Det påløper kostnader, og disse trekkes fra innbetalingen.

Annonsene kjøres så lenge du har nok penger på kontoen til å betale for dem. Sørg derfor for at du alltid har midler på kontoen. Vi sender deg en e-post for å påminne deg om at det er lite penger igjen på kontoen (omtrent én ukes budsjett), og enda en e-post når budsjettet er oppbrukt.

Månedlig fakturering

Med denne betalingsinnstillingen får du en kredittgrense fra Google for annonseringskostnadene dine. Du kan betale disse kostnadene ved hjelp av sjekk, bankoverføring eller en annen tilgjengelig betalingsmåte, avhengig av hvor du holder til.

Du kan kanskje bruke betalingsinnstillingen med månedlig fakturering hvis bedriften din oppfyller visse krav. Kravene er som følger:

• Bedriften må ha vært registrert som bedrift i minst ett år.

• Du må ha hatt en aktiv Google Ads-konto med god anseelse i minst ett år.

• Bedriftens forbruk har vært minst NOK 50 000 i måneden (beløpet varierer fra land til land) i minst 3 av de siste 12 månedene.

Hvis bedriften innfrir disse kravene, og du vil søke om månedlig fakturering, kan du kontakte oss.

Det er betalingsinnstillingene du angir, som avgjør når du må betale for annonsene dine. I Google Ads finnes det to betalingsinnstillinger i landet ditt: manuelle innbetalinger og månedlig fakturering.

• Manuell innbetaling: Med denne innstillingen betaler du før annonsene dine publiseres. Kreditten fra innbetalingen din reduseres etter hvert som annonsene dine kjører og det påløper kostnader. Når betalingen er oppbrukt, vises ikke lenger annonsene dine.

• Månedlig fakturering: Med denne innstillingen innvilger Google deg en kredittgrense for annonseringskostnadene dine. Da registreres kostnadene dine fortløpende, og du mottar en månedlig faktura.

Hvilke betalingsinnstillinger du kan benytte deg av i kontoen din, avhenger av valutaen og faktureringslandet som er valgt i kontoen. Vær oppmerksom på at enkelte betalingsinnstillinger i noen tilfeller kan være midlertidig utilgjengelig mens Google Ads vurderer om innstillingene kan brukes i kontoen din.

I denne artikkelen ser vi nærmere på disse betalingsinnstillingene og hvordan de fungerer. Du finner mer informasjon om de ulike betalingsmåtene i artikkelen Legg til nye betalingsmåter.

Manuell innbetaling
Innstillingen for manuelle innbetalinger er ikke tilgjengelig i nye kontoer i landene oppført nedenfor. Hvis du ikke ser dette alternativet når du oppretter kontoen din, må du velge alternativet for automatiske betalinger for å fullføre kontoopprettelsen. I disse landene og områdene kan du ikke bytte til manuelle innbetalinger i kontoen.

Land og områder
Nord- og Sør-Amerika Afrika Europa Midtøsten Asia og Stillehavsregionen
  • Anguilla
  • Antigua og Barbuda
  • Aruba
  • Bahamas
  • Barbados
  • Belize
  • Bermuda
  • Canada
  • Caymanøyene
  • Chile
  • Costa Rica
  • Dominica
  • Ecuador
  • Fransk Guyana
  • Grenada
  • Guadeloupe
  • Guatemala
  • Guyana
  • Haiti
  • Jamaica
  • Montserrat
  • De nederlandske Antillene
  • Nicaragua
  • Panama
  • Paraguay
  • Puerto Rico
  • St. Lucia
  • Saint Vincent og Grenadinene
  • St. Pierre og Miquelon
  • Surinam
  • Trinidad og Tobago
  • USA
  • USAs ytre småøyer
  • Uruguay
  • Venezuela
  • Jomfruøyene (Storbritannia)
  • Jomfruøyene (USA)

*Antarktis

• Angola
  • Benin
  • Burkina Faso
  • Burundi
  • Kapp Verde
  • Den sentralafrikanske republikk
  • Komorene
  • Kongo
  • Kongo, Den demokratiske republikken
  • Elfenbenskysten
  • Ekvatorial-Guinea
  • Eritrea
  • Etiopia
  • Gabon
  • Gambia
  • Ghana
  • Guinea-Bissau
  • Kenya
  • Lesotho
  • Liberia
  • Libya
  • Madagaskar
  • Malawi
  • Mali
  • Mauritania
  • Mauritius
  • Mayotte
  • Mosambik
  • Namibia
  • Niger
  • Réunion
  • Rwanda
  • Sao Tomé og Principe
  • Senegal
  • Seychellene
  • Sierra Leone
  • Somalia
  • Sør-Afrika
  • Swaziland
  • Tanzania
  • Togo
  • Tunisia
  • Vest-Sahara
  • Zambia
  • Albania
  • Andorra
  • Østerrike
  • Belgia
  • Bosnia-Hercegovina
  • Bulgaria
  • Kroatia
  • Kypros
  • Tsjekkia
  • Danmark
  • Estland
  • Færøyene
  • Finland
  • Frankrike
  • Georgia
  • Tyskland
  • Gibraltar
  • Hellas
  • Grønland
  • Ungarn
  • Island
  • Irland
  • Italia
  • Liechtenstein
  • Litauen
  • Luxembourg
  • Nord-Makedonia
  • Malta
  • Moldova
  • Monaco
  • Nederland
  • Norge
  • Polen
  • Portugal
  • San Marino
  • Serbia
  • Slovakia
  • Slovenia
  • Spania
  • Svalbard og Jan Mayen
  • Sverige
  • Sveits
  • Storbritannia
  • Armenia
  • Bahrain
  • Egypt
  • Irak
  • Israel
  • Jordan
  • Libanon
  • Qatar
  • Saudi-Arabia
  • Tadsjikistan
  • Turkmenistan
  • De forente arabiske emirater
  • Amerikansk Samoa
  • Australia
  • Bhutan
  • Brunei
  • Kambodsja
  • Øst-Timor
  • Fiji
  • Fransk Polynesia
  • De franske sørterritorier
  • Guam
  • Hongkong
  • Japan
  • Laos
  • Macao
  • Malaysia
  • Maldivene
  • Mikronesiaføderasjonen
  • Mongolia
  • Myanmar
  • Nauru
  • Nepal
  • Ny-Caledonia
  • New Zealand
  • Niue
  • Norfolkøya
  • Nord-Marianene
  • Pakistan
  • Palau
  • Papua Ny-Guinea
  • Samoa
  • Singapore
  • Salomonøyene
  • Sør-Georgia og Sør-Sandwichøyene
  • Tokelau
  • Tonga
  • Vanuatu
  • Wallis og Futuna

Manuell innbetaling er en betalingsinnstilling i Google Ads som gir deg muligheten til å betale før annonsene dine publiseres. Slik fungerer det:

1. Legg inn en betaling til Google Ads.
  2. Annonsene dine publiseres nesten umiddelbart etter at vi har mottatt innbetalingen.
  3. Det påløper kostnader, og disse trekkes fra innbetalingen.

Annonsene publiseres så lenge du har nok penger på kontoen til å betale for annonsene. Ikke glem å overføre midler til kontoen! Vi sender deg en e-post for å påminne deg om at det er lite penger igjen i kontoen (omtrent én ukes budsjett), og enda en e-post når budsjettet er oppbrukt.

Månedlig fakturering

Med denne betalingsinnstillingen får du en kredittgrense fra Google for annonseringskostnadene dine. Du kan betale disse kostnadene ved hjelp av sjekk, bankoverføring eller en annen tilgjengelig betalingsmåte, avhengig av hvor du holder til.

Du kan kanskje bruke betalingsinnstillingen med månedlig fakturering hvis bedriften din oppfyller visse krav. Kravene er som følger:

• Bedriften må ha vært registrert som bedrift i minst ett år.

• Du må ha hatt en aktiv Google Ads-konto med god anseelse i minst ett år.

• Bedriftens forbruk har vært minst 5000 USD i måneden (beløpet varierer fra land til land) i minst tre av de siste tolv månedene.

Hvis bedriften innfrir disse kravene, og du vil søke om månedlig fakturering, kan du kontakte oss.

Det er betalingsinnstillingene du angir, som avgjør når du må betale for annonsene dine. I Google Ads tilbys to betalingsinnstillinger for landet du bor i: automatiske betalinger og månedlig fakturering.

• Automatisk betaling: Med denne innstillingen belaster Google Ads automatisk betalingsmåten du har valgt, etter at annonsene dine er publisert.

• Månedlig fakturering: Med denne innstillingen innvilger Google deg en kredittgrense for annonseringskostnadene dine. Da registreres kostnadene dine fortløpende, og du mottar en månedlig faktura.

Hvilke betalingsinnstillinger du kan benytte deg av i kontoen din, avhenger av valutaen og faktureringslandet som er valgt i kontoen. Vær oppmerksom på at enkelte betalingsinnstillinger i noen tilfeller kan være midlertidig utilgjengelig mens Google Ads vurderer om innstillingene kan brukes i kontoen din.

I denne artikkelen ser vi nærmere på disse betalingsinnstillingene og hvordan de fungerer. Du finner mer informasjon om de ulike betalingsmåtene i artikkelen Legg til en ny betalingsmåte.

Du kan kanskje bytte betalingsinnstillingen i kontoen din fra automatiske betalinger til manuelle innbetalinger eller motsatt. Dette gjøres i så fall via faktureringsinnstillingene. Det er bare i land der manuelle innbetalinger tilbys, du kan gjøre dette. Hvis du nå bruker manuelle innbetalinger, og dette alternativet ikke lenger er tilgjengelig i landet ditt, kan du bare bytte til automatiske betalinger, og i så fall kan du ikke bytte tilbake igjen. Finn ut mer om tilgjengeligheten av manuelle innbetalinger her.

Slik endrer du betalingsinnstillingen:

1. Logg på Google Ads-kontoen din
  2. Skriv inn Innstillinger i søkefeltet øverst på startsiden, og velg Innstillinger > Fakturering.
    • (Alternativt kan du bruke hurtigtasten G B for å gå rett til Fakturering.)
  3. Klikk på redigeringsikonet Rediger-innstilling (blyantikon) ved siden av «Slik betaler du» i «Betalingskonto»-delen.
  4. Velg ønsket betalingsinnstilling fra rullegardinmenyen.
  5. Følg fremgangsmåten i forgrunnsvinduet for å bekrefte endringen.

Merk: Bare brukere med administrator- eller redigeringstilgang til betalingsprofilen kan gjøre denne endringen. Du kan sjekke tilgangsnivået du er gitt, ved å skrive inn Innstillinger i søkefeltet øverst på startsiden, følge menybanen Innstillinger > Fakturering og så rulle ned til Betalingsbrukere-delen nederst på siden.

Hvis du har mer enn én Google Ads-konto, kan det hende at denne funksjonen ikke er tilgjengelig i alle disse kontoene.

Automatisk betaling
Automatiske betalinger er ikke tilgjengelig for kontoer i Kina eller Russland. Hvis du ikke ser dette alternativet i kontoen din, velger du i stedet manuelle innbetalinger.

Automatiske betalinger er en betalingsinnstilling i Google Ads. Når du bruker dette alternativet, påløper det først annonseringskostnader, og deretter belastes disse kostnadene automatisk den primære betalingsmåten din.

Du oppgir faktureringsinformasjonen én gang, og deretter behandles betalingene automatisk. Dermed slipper du å bekymre deg for at kjøringen av annonsene stopper hvis du skulle glemme en betaling.

Når du belastes

For automatiske betalinger belaster vi deg for annonseringskostnadene dine på den første dagen i hver måned, eller når kontoen din når et forhåndsbestemt beløp, kjent som betalingsgrensen.

Betalingsgrense og betaling første dag i måneden

Slik fungerer betalingsgrensen

Betalingsgrensen starter på et fastsatt beløp. Hver gang betalingsgrensen i kontoen nås før utgangen av måneden, øker vi grensen inntil du har nådd den maksimale betalingsgrensen. Betalingsgrensen varierer etter konto, land og valuta, og derfor anbefaler vi deg å logge på kontoen din for å sjekke hvor høy den nåværende grensen er. Vær oppmerksom på at hvis det påløper kontokostnader veldig raskt, kan beløpet som faktureres, være noe høyere enn betalingsgrensen.

Eksempel

Tenk deg at du begynner å bruke Google Ads-kontoen 1. april, og at den innledende betalingsgrensen er på NOK 500. Hvis du opparbeider deg kostnader på NOK 490 før 30. september, belastes du på den datoen, og grensen fortsetter å være på NOK 500 i den neste månedlige faktureringssyklusen.

Hvis det påløper kostnader på NOK 500 før utgangen av måneden, skjer dette:

• Du belastes umiddelbart.
  • Betalingsgrensen oppjusteres til det neste trinnet, for eksempel NOK 2000.

Payment at Threshold

Eksempel

Tenk deg at annonsøren Erlend åpner en Google Ads-konto med en grense på NOK 500, og at det begynner å påløpe kostnader 1. oktober. Erlend blir da belastet på følgende måte, og betalingsgrensen endres som følger:

• 5. oktober når Erlend den innledende betalingsgrensen på NOK 500. På dette tidspunktet belaster vi ham for kostnadene (som kan være litt i overkant av betalingsgrensen hvis det raskt påløper kostnader i kontoen). Vi øker Erlends betalingsgrense til NOK 2000.
  • 23. oktober når Erlend den nye betalingsgrense på NOK 2000, og dermed belaster Google Ads ham for de påløpte kostnadene. Google øker så betalingsgrensen til NOK 3500, og det fortsetter å påløpe Erlend kostnader.
  • 1. november fakturerer Google Erlend for kostnadene påløpt etter innføringen av den siste betalingsgrensen, som var 23. oktober.
  • 18. november er det påløpt NOK 3500 i kostnader på Erlends konto. Google fakturerer ham og øker betalingsgrensen til NOK 5000.
  • Neste gang Erlend belastes, er 1. desember.

Finn betalingsgrensen

Slik finner du ut hva betalingsgrensen din er:

1. Logg på Google Ads-kontoen din på https://ads.google.com.
  2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon], og velg Sammendrag under «Fakturering».
  3. Det nåværende grensebeløpet vises på kortet øverst til venstre.

Du blir ikke varslet når betalingsgrensen øker, og derfor anbefaler vi deg å sjekke hvor høy grensen er.

Hvis du vil belastes sjeldnere eller mer om gangen, kan du se hvordan du endrer hvor ofte du belastes.

Tips

• Selv om du har valgt automatiske betalinger, kan du fortsatt legge inn manuelle innbetalinger. Midlene du setter inn, dekker fremtidige klikk og fører til at den neste automatiske belastningen utsettes eller reduseres.
  • Hvis du vil redusere kostnadene som belastes den primære betalingsmåten, kan du foreta en manuell innbetaling via en annen betalingsmåte.
  • Vi anbefaler på det sterkeste at du legger til en alternativ betalingsmåte, slik at du unngår avbrudd i annonsevisningen på grunn av avviste innbetalinger. Hvis den primære betalingsmåten av en eller annen grunn ikke fungerer, belaster vi reservekredittkortet ditt for å sikre at annonsene dine fortsatt kjører.
Månedlig fakturering

Med denne betalingsinnstillingen får du en kredittgrense fra Google for annonseringskostnadene dine. Du kan betale disse kostnadene ved hjelp av sjekk, bankoverføring eller en annen tilgjengelig betalingsmåte, avhengig av hvor du holder til.

Du kan kanskje bruke betalingsinnstillingen med månedlig fakturering hvis bedriften din oppfyller visse krav. Kravene er som følger:

• Bedriften må ha vært registrert som bedrift i minst ett år.

• Du må ha hatt en aktiv Google Ads-konto med god anseelse i minst ett år.

• Bedriftens forbruk har vært minst NOK 50 000 i måneden (beløpet varierer fra land til land) i minst 3 av de siste 12 månedene.

Hvis bedriften innfrir disse kravene, og du vil søke om månedlig fakturering, kan du kontakte oss.

Det er betalingsinnstillingene du angir, som avgjør når du må betale for annonsene dine. I Google Ads tilbys to betalingsinnstillinger for landet du bor i: automatiske betalinger og manuelle innbetalinger.

• Automatisk betaling: Med denne innstillingen belaster Google Ads automatisk betalingsmåten du har valgt, etter at annonsene dine er publisert.

• Manuell innbetaling: Med denne innstillingen betaler du før annonsene dine publiseres. Saldoen fra innbetalingen din reduseres etter hvert som annonsene dine kjører og det påløper kostnader. Når midlene er oppbrukt, vises ikke lenger annonsene.

Hvilke betalingsinnstillinger du kan benytte deg av i kontoen din, avhenger av valutaen og faktureringslandet som er valgt i kontoen. Vær oppmerksom på at enkelte betalingsinnstillinger i noen tilfeller kan være midlertidig utilgjengelig mens Google Ads vurderer om innstillingene kan brukes i kontoen din.

I denne artikkelen ser vi nærmere på disse betalingsinnstillingene og hvordan de fungerer. Du finner mer informasjon om de ulike betalingsmåtene i artikkelen Legg til en ny betalingsmåte.

Du kan kanskje bytte betalingsinnstillingen i kontoen din fra automatiske betalinger til manuelle innbetalinger eller motsatt. Dette gjøres i så fall via faktureringsinnstillingene. Det er bare i land der manuelle innbetalinger tilbys, du kan gjøre dette. Hvis du nå bruker manuelle innbetalinger, og dette alternativet ikke lenger er tilgjengelig i landet ditt, kan du bare bytte til automatiske betalinger, og i så fall kan du ikke bytte tilbake igjen. Finn ut mer om tilgjengeligheten av manuelle innbetalinger her.

Slik endrer du betalingsinnstillingen:

1. Logg på Google Ads-kontoen din
  2. Skriv inn Innstillinger i søkefeltet øverst på startsiden, og velg Innstillinger > Fakturering.
    • (Alternativt kan du bruke hurtigtasten G B for å gå rett til Fakturering.)
  3. Klikk på redigeringsikonet Rediger-innstilling (blyantikon) ved siden av «Slik betaler du» i «Betalingskonto»-delen.
  4. Velg ønsket betalingsinnstilling fra rullegardinmenyen.
  5. Følg fremgangsmåten i forgrunnsvinduet for å bekrefte endringen.

Merk: Bare brukere med administrator- eller redigeringstilgang til betalingsprofilen kan gjøre denne endringen. Du kan sjekke tilgangsnivået du er gitt, ved å skrive inn Innstillinger i søkefeltet øverst på startsiden, følge menybanen Innstillinger > Fakturering og så rulle ned til Betalingsbrukere-delen nederst på siden.

Hvis du har mer enn én Google Ads-konto, kan det hende at denne funksjonen ikke er tilgjengelig i alle disse kontoene.

Automatisk betaling
Automatiske betalinger er ikke tilgjengelig for kontoer i Kina eller Russland. Hvis du ikke ser dette alternativet i kontoen din, velger du i stedet manuelle innbetalinger.

Automatiske betalinger er en betalingsinnstilling i Google Ads. Når du bruker dette alternativet, påløper det først annonseringskostnader, og deretter belastes disse kostnadene automatisk den primære betalingsmåten din.

Du oppgir faktureringsinformasjonen én gang, og deretter behandles betalingene automatisk. Dermed slipper du å bekymre deg for at kjøringen av annonsene stopper hvis du skulle glemme en betaling.

Når du belastes

For automatiske betalinger belaster vi deg for annonseringskostnadene dine på den første dagen i hver måned, eller når kontoen din når et forhåndsbestemt beløp, kjent som betalingsgrensen.

Betalingsgrense og betaling første dag i måneden

Slik fungerer betalingsgrensen

Betalingsgrensen starter på et fastsatt beløp. Hver gang betalingsgrensen i kontoen nås før utgangen av måneden, øker vi grensen inntil du har nådd den maksimale betalingsgrensen. Betalingsgrensen varierer etter konto, land og valuta, og derfor anbefaler vi deg å logge på kontoen din for å sjekke hvor høy den nåværende grensen er. Vær oppmerksom på at hvis det påløper kontokostnader veldig raskt, kan beløpet som faktureres, være noe høyere enn betalingsgrensen.

Eksempel

Tenk deg at du begynner å bruke Google Ads-kontoen 1. april, og at den innledende betalingsgrensen er på NOK 500. Hvis du opparbeider deg kostnader på NOK 490 før 30. september, belastes du på den datoen, og grensen fortsetter å være på NOK 500 i den neste månedlige faktureringssyklusen.

Hvis det påløper kostnader på NOK 500 før utgangen av måneden, skjer dette:

• Du belastes umiddelbart.
  • Betalingsgrensen oppjusteres til det neste trinnet, for eksempel NOK 2000.

Payment at Threshold

Eksempel

Tenk deg at annonsøren Erlend åpner en Google Ads-konto med en grense på NOK 500, og at det begynner å påløpe kostnader 1. oktober. Erlend blir da belastet på følgende måte, og betalingsgrensen endres som følger:

• 5. oktober når Erlend den innledende betalingsgrensen på NOK 500. På dette tidspunktet belaster vi ham for kostnadene (som kan være litt i overkant av betalingsgrensen hvis det raskt påløper kostnader i kontoen). Vi øker Erlends betalingsgrense til NOK 2000.
  • 23. oktober når Erlend den nye betalingsgrense på NOK 2000, og dermed belaster Google Ads ham for de påløpte kostnadene. Google øker så betalingsgrensen til NOK 3500, og det fortsetter å påløpe Erlend kostnader.
  • 1. november fakturerer Google Erlend for kostnadene påløpt etter innføringen av den siste betalingsgrensen, som var 23. oktober.
  • 18. november er det påløpt NOK 3500 i kostnader på Erlends konto. Google fakturerer ham og øker betalingsgrensen til NOK 5000.
  • Neste gang Erlend belastes, er 1. desember.

Finn betalingsgrensen

Slik finner du ut hva betalingsgrensen din er:

1. Logg på Google Ads-kontoen din på https://ads.google.com.
  2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon], og velg Sammendrag under «Fakturering».
  3. Det nåværende grensebeløpet vises på kortet øverst til venstre.

Du blir ikke varslet når betalingsgrensen øker, og derfor anbefaler vi deg å sjekke hvor høy grensen er.

Hvis du vil belastes sjeldnere eller mer om gangen, kan du se hvordan du endrer hvor ofte du belastes.

Tips

• Selv om du har valgt automatiske betalinger, kan du fortsatt legge inn manuelle innbetalinger. Midlene du setter inn, dekker fremtidige klikk og fører til at den neste automatiske belastningen utsettes eller reduseres.
  • Hvis du vil redusere kostnadene som belastes den primære betalingsmåten, kan du foreta en manuell innbetaling via en annen betalingsmåte.
  • Vi anbefaler på det sterkeste at du legger til en alternativ betalingsmåte, slik at du unngår avbrudd i annonsevisningen på grunn av avviste innbetalinger. Hvis den primære betalingsmåten av en eller annen grunn ikke fungerer, belaster vi reservekredittkortet ditt for å sikre at annonsene dine fortsatt kjører.
Manuell innbetaling
Innstillingen for manuelle innbetalinger er ikke tilgjengelig i nye kontoer i landene oppført nedenfor. Hvis du ikke ser dette alternativet når du oppretter kontoen din, må du velge alternativet for automatiske betalinger for å fullføre kontoopprettelsen. I disse landene og områdene kan du ikke bytte til manuelle innbetalinger i kontoen.

Land og områder
Nord- og Sør-Amerika Afrika Europa Midtøsten Asia og Stillehavsregionen
  • Anguilla
  • Antigua og Barbuda
  • Aruba
  • Bahamas
  • Barbados
  • Belize
  • Bermuda
  • Canada
  • Caymanøyene
  • Chile
  • Costa Rica
  • Dominica
  • Ecuador
  • Fransk Guyana
  • Grenada
  • Guadeloupe
  • Guatemala
  • Guyana
  • Haiti
  • Jamaica
  • Montserrat
  • De nederlandske Antillene
  • Nicaragua
  • Panama
  • Paraguay
  • Puerto Rico
  • St. Lucia
  • Saint Vincent og Grenadinene
  • St. Pierre og Miquelon
  • Surinam
  • Trinidad og Tobago
  • USA
  • USAs ytre småøyer
  • Uruguay
  • Venezuela
  • Jomfruøyene (Storbritannia)
  • Jomfruøyene (USA)

*Antarktis

• Angola
  • Benin
  • Burkina Faso
  • Burundi
  • Kapp Verde
  • Den sentralafrikanske republikk
  • Komorene
  • Kongo
  • Kongo, Den demokratiske republikken
  • Elfenbenskysten
  • Ekvatorial-Guinea
  • Eritrea
  • Etiopia
  • Gabon
  • Gambia
  • Ghana
  • Guinea-Bissau
  • Kenya
  • Lesotho
  • Liberia
  • Libya
  • Madagaskar
  • Malawi
  • Mali
  • Mauritania
  • Mauritius
  • Mayotte
  • Mosambik
  • Namibia
  • Niger
  • Réunion
  • Rwanda
  • Sao Tomé og Principe
  • Senegal
  • Seychellene
  • Sierra Leone
  • Somalia
  • Sør-Afrika
  • Swaziland
  • Tanzania
  • Togo
  • Tunisia
  • Vest-Sahara
  • Zambia
  • Albania
  • Andorra
  • Østerrike
  • Belgia
  • Bosnia-Hercegovina
  • Bulgaria
  • Kroatia
  • Kypros
  • Tsjekkia
  • Danmark
  • Estland
  • Færøyene
  • Finland
  • Frankrike
  • Georgia
  • Tyskland
  • Gibraltar
  • Hellas
  • Grønland
  • Ungarn
  • Island
  • Irland
  • Italia
  • Liechtenstein
  • Litauen
  • Luxembourg
  • Nord-Makedonia
  • Malta
  • Moldova
  • Monaco
  • Nederland
  • Norge
  • Polen
  • Portugal
  • San Marino
  • Serbia
  • Slovakia
  • Slovenia
  • Spania
  • Svalbard og Jan Mayen
  • Sverige
  • Sveits
  • Storbritannia
  • Armenia
  • Bahrain
  • Egypt
  • Irak
  • Israel
  • Jordan
  • Libanon
  • Qatar
  • Saudi-Arabia
  • Tadsjikistan
  • Turkmenistan
  • De forente arabiske emirater
  • Amerikansk Samoa
  • Australia
  • Bhutan
  • Brunei
  • Kambodsja
  • Øst-Timor
  • Fiji
  • Fransk Polynesia
  • De franske sørterritorier
  • Guam
  • Hongkong
  • Japan
  • Laos
  • Macao
  • Malaysia
  • Maldivene
  • Mikronesiaføderasjonen
  • Mongolia
  • Myanmar
  • Nauru
  • Nepal
  • Ny-Caledonia
  • New Zealand
  • Niue
  • Norfolkøya
  • Nord-Marianene
  • Pakistan
  • Palau
  • Papua Ny-Guinea
  • Samoa
  • Singapore
  • Salomonøyene
  • Sør-Georgia og Sør-Sandwichøyene
  • Tokelau
  • Tonga
  • Vanuatu
  • Wallis og Futuna

Manuelle innbetalinger er en betalingsinnstilling i Google Ads som gir deg muligheten til å betale før annonsene dine kjøres. Slik fungerer det:

1. Legg inn en betaling til Google Ads.
  2. Annonsene dine publiseres nesten umiddelbart etter at vi har mottatt innbetalingen.
  3. Det påløper kostnader, og disse trekkes fra innbetalingen.

Annonsene kjøres så lenge du har nok penger på kontoen til å betale for dem. Sørg derfor for at du alltid har midler på kontoen. Vi sender deg en e-post for å påminne deg om at det er lite penger igjen på kontoen (omtrent én ukes budsjett), og enda en e-post når budsjettet er oppbrukt.

Med Google Ads belastes du automatisk etter at annonsene dine vises (automatiske betalinger). I enkelte land kan du imidlertid gjøre innbetalinger før annonsene vises (manuelle innbetalinger). Dette velger du selv når du oppretter en konto, og du kan ikke endre innstillingen etter dette.

Automatisk betaling

Automatiske betalinger er en betalingsinnstilling i Google Ads. Når du bruker dette alternativet, påløper det først annonseringskostnader, og deretter belastes disse kostnadene automatisk den primære betalingsmåten din.

Du oppgir faktureringsinformasjonen én gang, og deretter behandles betalingene automatisk. Dermed slipper du å bekymre deg for at kjøringen av annonsene stopper hvis du skulle glemme en betaling.

Når du belastes

For automatiske betalinger belaster vi deg for annonseringskostnadene dine på den første dagen i hver måned, eller når kontoen din når et forhåndsbestemt beløp, kjent som betalingsgrensen.

Betalingsgrense og betaling første dag i måneden

Slik fungerer betalingsgrensen

Betalingsgrensen starter på et fastsatt beløp. Hver gang betalingsgrensen i kontoen nås før utgangen av måneden, øker vi grensen inntil du har nådd den maksimale betalingsgrensen. Betalingsgrensen varierer etter konto, land og valuta, og derfor anbefaler vi deg å logge på kontoen din for å sjekke hvor høy den nåværende grensen er. Vær oppmerksom på at hvis det påløper kontokostnader veldig raskt, kan beløpet som faktureres, være noe høyere enn betalingsgrensen.

Eksempel

Tenk deg at du begynner å bruke Google Ads-kontoen 1. april, og at den innledende betalingsgrensen er på NOK 500. Hvis du opparbeider deg kostnader på NOK 490 før 30. september, belastes du på den datoen, og grensen fortsetter å være på NOK 500 i den neste månedlige faktureringssyklusen.

Hvis det påløper kostnader på NOK 500 før utgangen av måneden, skjer dette:

• Du belastes umiddelbart.
  • Betalingsgrensen oppjusteres til det neste trinnet, for eksempel NOK 2000.

Payment at Threshold

Eksempel

Tenk deg at annonsøren Erlend åpner en Google Ads-konto med en grense på NOK 500, og at det begynner å påløpe kostnader 1. oktober. Erlend blir da belastet på følgende måte, og betalingsgrensen endres som følger:

• 5. oktober når Erlend den innledende betalingsgrensen på NOK 500. På dette tidspunktet belaster vi ham for kostnadene (som kan være litt i overkant av betalingsgrensen hvis det raskt påløper kostnader i kontoen). Vi øker Erlends betalingsgrense til NOK 2000.
  • 23. oktober når Erlend den nye betalingsgrense på NOK 2000, og dermed belaster Google Ads ham for de påløpte kostnadene. Google øker så betalingsgrensen til NOK 3500, og det fortsetter å påløpe Erlend kostnader.
  • 1. november fakturerer Google Erlend for kostnadene påløpt etter innføringen av den siste betalingsgrensen, som var 23. oktober.
  • 18. november er det påløpt NOK 3500 i kostnader på Erlends konto. Google fakturerer ham og øker betalingsgrensen til NOK 5000.
  • Neste gang Erlend belastes, er 1. desember.

Finn betalingsgrensen

Slik finner du ut hva betalingsgrensen din er:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon], og velg Sammendrag under «Fakturering».
  3. Det nåværende grensebeløpet vises på kortet øverst til venstre.

Du blir ikke varslet når betalingsgrensen heves, og derfor anbefaler vi deg å sjekke hvor høy grensen er.

Hvis du vil belastes sjeldnere eller mer om gangen, kan du se hvordan du endrer hvor ofte du belastes.

Tips

• Selv om du har valgt automatiske betalinger, kan du fortsatt legge inn manuelle innbetalinger. Midlene du setter inn, dekker fremtidige klikk og fører til at den neste automatiske belastningen utsettes eller reduseres.
  • Hvis du vil redusere kostnadene som belastes den primære betalingsmåten, kan du foreta en manuell innbetaling via en annen betalingsmåte.
  • Vi anbefaler på det sterkeste at du legger til en alternativ betalingsmåte, slik at du unngår avbrudd i annonsevisningen på grunn av avviste innbetalinger. Hvis den primære betalingsmåten av en eller annen grunn ikke fungerer, belaster vi reservekredittkortet ditt for å sikre at annonsene dine fortsatt kjører.
Manuell innbetaling

Manuell innbetaling er en betalingsinnstilling i Google Ads som gir deg muligheten til å betale før annonsene dine publiseres. Slik fungerer det:

1. Legg inn en betaling til Google Ads.
  2. Annonsene dine publiseres nesten umiddelbart etter at vi har mottatt innbetalingen.
  3. Det påløper kostnader, og disse trekkes fra innbetalingen.

Annonsene kjøres så lenge du har nok penger på kontoen til å betale for dem. Sørg derfor for at du alltid har midler på kontoen. Vi sender deg en e-post for å påminne deg om at det er lite penger igjen på kontoen (omtrent én ukes budsjett), og enda en e-post når budsjettet er oppbrukt.

Månedlig fakturering

Med denne betalingsinnstillingen får du en kredittgrense fra Google for annonseringskostnadene dine. Du kan betale disse kostnadene ved hjelp av sjekk, bankoverføring eller en annen tilgjengelig betalingsmåte, avhengig av hvor du holder til.

Du kan kanskje bruke betalingsinnstillingen med månedlig fakturering hvis bedriften din oppfyller visse krav. Kravene er som følger:

• Bedriften må ha vært registrert som bedrift i minst ett år.

• Du må ha hatt en aktiv Google Ads-konto med god anseelse i minst ett år.

• Bedriftens forbruk har vært minst NOK 50 000 i måneden (beløpet varierer fra land til land) i minst 3 av de siste 12 månedene.

Hvis bedriften innfrir disse kravene, og du vil søke om månedlig fakturering, kan du kontakte oss.