Slik anker du fjerninger av videoer og advarsler om brudd på retningslinjene for brukere

Her finner du informasjon om hvordan du kan klage på fjerninger og advarsler om brudd på retningslinjene for brukere. Hvis videoen din er blitt fjernet av opphavsrettslige årsaker, kan du finne ut mer om alternativene du har i forbindelse med opphavsrettsadvarsler.

Hvis vi fjerner innholdet ditt fordi det er i strid med retningslinjene for brukere, kan det hende du får en advarsel. Advarsler gis når innhold på YouTube blir rapportert for gjennomgang, enten av YouTube-brukere eller av den smarte oppdagelsesteknologien vår, og teamene våre kommer frem til at det ikke overholder retningslinjene for brukere. Hvis kanalen din får en advarsel, mottar du en e-post, mobil- og skrivebordsvarsler samt en melding i kanalinnstillingene dine neste gang du logger på YouTube.

Før du går i gang, bør du gå gjennom retningslinjene som er knyttet til advarselen. Her finner du også eksempler på innhold som fører til advarsel om brudd på retningslinjene for brukere. Du må fremsette anken innen 90 dager etter at du fikk varselet eller advarselen.

YouTube Studio-appen for Android

1. Åpne YouTube Studio-appen
  2. På menyen nederst trykker du på Innhold .
  3. Velg en video som er begrenset, og trykk på begrensningen.
  4. Trykk på Gjennomgå.
  5. Trykk på det aktuelle kravet.
  6. Oppgi en årsak til klagen, og klikk på Send inn.

Hvis det gjelder en spilleliste eller et miniatyrbilde:

Du får en e-post hvis spillelisten din eller miniatyrbildet ditt er fjernet på grunn av brudd på retningslinjene for brukere. Hvis du mener innholdet ditt ikke er i strid med retningslinjene for brukere, og at det er blitt fjernet ved en feil, kan du klage via skjemaet i e-posten.

Merk: Advarselen fjernes ikke selv om du sletter videoen. Hvis du sletter videoen, opprettholdes advarselen mot kanalen din, og du kan ikke klage på nytt.

Hvis du har fått en advarsel om brudd på retningslinjene for brukere i forbindelse med linker i innholdet ditt, må du gjøre deg kjent med retningslinjene og ankeprosessen for linker i innhold.

Slik anker du en advarsel om brudd på retningslinjene for brukere

Hvis vi fjerner innholdet ditt fordi det er i strid med retningslinjene for brukere, kan det hende du får en advarsel. Advarsler gis når innhold på YouTube blir rapportert for gjennomgang, enten av YouTube-brukere eller av den smarte oppdagelsesteknologien vår, og teamene våre kommer frem til at det ikke overholder retningslinjene for brukere. Hvis kanalen din får en advarsel, mottar du en e-post, mobil- og skrivebordsvarsler samt en melding i kanalinnstillingene dine neste gang du logger på YouTube.

Før du går i gang, bør du gå gjennom retningslinjene som er knyttet til advarselen. Her finner du også eksempler på innhold som fører til advarsel om brudd på retningslinjene for brukere. Du må fremsette anken innen 90 dager etter at du fikk varselet eller advarselen.

Slik klager du på en advarsel

1. Gå til oversikten i YouTube Studio.
  2. Velg kortet som omhandler brudd på retningslinjene i kanalen.
  3. Velg SEND INN EN ANKE.
Merk: Advarselen fjernes ikke selv om du sletter videoen. Hvis du sletter videoen, opprettholdes advarselen mot kanalen din, og du kan ikke klage på nytt.

Hvis du har fått en advarsel om brudd på retningslinjene for brukere i forbindelse med linker i innholdet ditt, må du gjøre deg kjent med retningslinjene og ankeprosessen for linker i innhold.

Hvis det gjelder en spilleliste eller et miniatyrbilde:
Du får en e-post hvis en av spillelistene eller et av miniatyrbildene dine er blitt fjernet på grunn av brudd på retningslinjene for brukere. Hvis du mener innholdet ditt ikke er i strid med retningslinjene for brukere, og at det er blitt fjernet ved en feil, kan du klage via skjemaet i e-posten.

Merk: Videoer kan bli fjernet av mange grunner. Hvis du har problemer med å klage på fjerningen av en video, kan det hende videoen er blitt fjernet av andre grunner enn brudd på retningslinjene for brukere. I denne brukerstøtteartikkelen får du hjelp med feilsøking av videofjerninger.

Når du har sendt inn klagen

Du får en e-post fra YouTube der du får beskjed om utfallet av ankeforespørselen din, som kan være ett av følgende:

• Hvis vi beslutter at innholdet ditt er i tråd med retningslinjene for brukere, gjenoppretter vi det og fjerner advarselen fra kanalen din. Hvis du klager på et varsel og får medhold, gis det bare et varsel ved neste overtredelse.
  • Hvis vi beslutter at innholdet ditt er i tråd med retningslinjene for brukere, men at det ikke egner seg for alle seere, angir vi en aldersbegrensning. Hvis det gjelder en video, vises den ikke for brukere som er logget av, er under 18 år eller har slått på Begrenset innhold-modus. Hvis det gjelder et egendefinert miniatyrbilde, blir det fjernet.
  • Hvis vi finner ut at innholdet ditt var i strid med retningslinjene våre for brukere, opprettholdes advarselen, og videoen forblir fjernet fra nettstedet. Det gis ingen ytterligere straff for anker som blir avvist.

Du kan bare klage én gang på hver advarsel.