Yhteisön sääntöihin liittyvistä toimenpiteistä valittaminen

Tässä sisällössä kerrotaan, miten voit valittaa yhteisön sääntörikkomusvaroituksista ja ‑poistoista. Jos videosi poistettiin tekijänoikeusrikkomuksen vuoksi, voit lukea lisää tekijänoikeusvaroituksiin liittyvistä toimenpiteistä.

Poistamme sisällön, joka rikkoo yhteisön sääntöjä. Mekin voimme kuitenkin joskus erehtyä. Jos sisältösi ei mielestäsi riko yhteisön sääntöjä, mutta sait siitä varoituksen tai se poistettiin virheellisesti, voit tehdä valituksen seuraamalla alla olevia ohjeita.

Yhteisön sääntörikkomusvaroituksesta valittaminen

Kun poistamme sisältöäsi yhteisön sääntöjen rikkomisen vuoksi, saatat saada varoituksen. Varoitus annetaan, kun joko YouTube-yhteisön jäsen tai älykäs tunnistustekniikkamme merkitsee YouTube-sisällön tarkistettavaksi ja arviointitiimimme toteaa, että se rikkoo yhteisön sääntöjä. Jos kanavasi saa varoituksen, ilmoitamme sinulle siitä sähköpostitse, mobiilisovelluksessa ja tietokoneen työpöytäilmoituksella. Lisäksi näet ilmoituksen kanavan asetuksissa, kun seuraavan kerran kirjaudut YouTubeen.

Ennen kuin aloitat, tutustu varoitukseesi liittyvään käytäntöön. Nähtävänä on myös esimerkkejä sisällöstä, joka johtaa varoitukseen yhteisön sääntöjen rikkomisesta. Voit valittaa vain 30 päivän ajan huomautuksen tai varoituksen antamisesta.

Varoituksesta valittaminen

1. Mene YouTube Studioon ja avaa hallintapaneeli.
  2. Valitse Kanavarikkomukset-kortti.
  3. Valitse VALITA.
Huom. Videon poistaminen ei poista varoitusta. Jos poistat videosi, varoitus pysyy voimassa kanavallasi etkä voit valittaa siitä enää.

Jos olet saanut sisällössäsi olevista linkeistä varoituksen yhteisön sääntöjen rikkomisesta, varmista että tunnet sisällössäsi olevia linkkejä koskevan käytäntömme ja valitusprosessimme.

Valittaminen yhteisön sääntöjen rikkomisesta aiheutuneesta poistosta

Toisinaan poistamme sisältöä antamatta varoitusta tai rangaistusta kanavallesi. Tässä ovat ohjeet valittamiseen, kun näin tapahtuu:

Jos kyseessä on video:

1. Avaa YouTube Studion hallintapaneeli.
  2. Valitse vasemmanpuoleisessa valikossa Videot.
  3. Etsi video, josta haluat tehdä valituksen.
  4. Vie hiiri Rajoitukset-sarakkeessa rajoitustyypin päälle ja valitse Tee valitus
  5. Lisää valituksen syy ja valitse Lähetä.

Jos kyseessä on soittolista tai pikkukuva:
Saat ilmoituksen sähköpostilla, jos soittolistasi tai pikkukuvasi poistettiin yhteisön sääntöjen rikkomisen takia. Jos sisältösi ei mielestäsi riko yhteisön sääntöjä ja poistettiin virheellisesti, voit valittaa varoituksesta käyttämällä sähköpostin lomaketta.

Huom. Videoita voidaan poistaa monista syistä. Jos videon poistosta valittamisessa on ongelmia, se on saatettu poistaa muusta syystä kuin yhteisön sääntöjen rikkomisesta. Voit ratkaista videopoistoihin liittyviä ongelmia tämän ohjekeskuksen artikkelin avulla.

Valituksen lähettämisen jälkeiset tapahtumat

Saat YouTubelta sähköpostiviestin valituksesi tuloksesta, joka johtaa johonkin seuraavista:

• Jos toteamme, että sisältösi noudattaa yhteisön sääntöjä, palautamme sen ja poistamme varoituksen kanavaltasi. Jos valitat huomautuksesta ja valitus hyväksytään, seuraavasta rikkomuksesta annetaan uusi huomautus.
  • Jos toteamme, että sisältösi noudattaa yhteisön sääntöjä mutta ei sovi kaikille katsojille, määritämme sille ikärajan. Jos kyseessä on video, sitä ei näytetä käyttäjille, jotka eivät ole kirjautuneet sisään, jotka ovat alle 18-vuotiaita tai jotka käyttävät rajoitettua tilaa. Jos kyseessä on oma pikkukuva, se poistetaan.
  • Jos toteamme, että sisältösi rikkoo yhteisön sääntöjä, varoitus pysyy voimassa ja video poistetaan sivustolta. Hylätystä valituksesta ei seuraa ylimääräistä rangaistusta.

Voit valittaa jokaisesta varoituksesta vain kerran.