Aktivera eller inaktivera Begränsat läge

Begränsat läge är en valfri inställning som du kan använda på YouTube. Med den här funktionen kan du filtrera bort innehåll som kan vara avsett för vuxna och som du och andra som använder din enhet inte vill se.

Aktivera eller inaktivera Begränsat läge

1. Klicka på din profilbild .
  2. Klicka på Begränsat läge.
  3. Klicka på Aktivera Begränsat läge i rutan längst upp till höger om du vill aktivera eller inaktivera läget.

Problem med att inaktivera Begränsat läge

På datorer på bibliotek, universitet och andra offentliga platser kan systemadministratören ha aktiverat Begränsat läge. Kontakta systemadministratören om Begränsat läge fortfarande är aktivt när du har angett användarnamn och lösenord.

Kontrollera hur Begränsat läge används i din familj

Om du är förälder och använder Family Link-appen kan du aktivera Begränsat läge för ditt barns konto. Du kan göra detta i appinställningarna. När Begränsat läge har aktiverats via Family Link kan ditt barn inte ändra inställningarna för Begränsat läge på någon av de inloggade enheterna.

Mer information om Begränsat läge

Vi använder många faktorer – videons titel, beskrivning, metadata, granskningar enligt riktlinjerna för communityn och åldersbegränsningar – för att identifiera och filtrera bort innehåll som kan vara avsett för vuxna. Begränsat läge är tillgängligt på alla språk, men på grund av skillnader i kulturella normer och känslighet kan kvaliteten skilja sig åt. När Begränsat läge har aktiverats kan du inte se kommentarer i de videor du tittar på.

Begränsat läge aktiveras på webbläsar- eller enhetsnivå, så du måste aktivera det i alla webbläsare du använder. Om din webbläsare har stöd för flera profiler måste du aktivera läget i alla profiler.

Högtalare med Google Assistent och Smart Display-enheter

1. Öppna Home-appen på din mobila enhet.
  2. Tryck på högtalaren eller Smart Display-enheten du vill ändra.
  3. Tryck på Inställningar.
  4. Tryck på Aviseringar och digitalt välmående.
  5. Tryck på YouTube-inställningar.
  6. Det finns två sätt att styra inställningarna för Begränsat läge på din Smart Display:
    1. Du kan aktivera eller inaktivera Begränsat läge för dig själv.
    2. Du kan också aktivera eller inaktivera Begränsat läge för alla andra användare (kan ställas in av alla enhetshanterare).

Obs! Begränsat läge ställs in på enhetsnivå.