Inaktivera eller aktivera begränsat/säkert läge

Begränsat läge (säkert läge) är en valfri inställning på YouTube som du kan använda om du vill filtrera bort innehåll för vuxna som du inte vill att ditt barn ska se.

Aktivera eller inaktivera Begränsat läge

Android-appen

1. Logga in på ditt konto.
  2. Tryck på Mer uppe till höger.
  3. Välj Inställningar följt av Allmänt.
  4. Aktivera eller inaktivera Begränsat läge.

Mobilwebbplatsen

1. Logga in på ditt konto.
  2. Tryck på Mer Mer-menyn uppe till höger.
  3. Tryck på Inställningar.
  4. Tryck på Begränsat läge om du vill aktivera eller inaktivera det.

Android TV

Obs! Det här aktiverar bara Begränsat läge på din Android TV.

1. Logga in på ditt konto.
  2. Skrolla ned till raden Appar startsidan.
  3. Välj YouTube.
  4. Skrolla ned och välj Inställningar.
  5. Välj Begränsat läge eller Säkert läge.
  6. Välj Aktiverat eller Inaktiverat.

Problem med att inaktivera Begränsat läge

På datorer på bibliotek, universitet och andra offentliga platser kan systemadministratören ha aktiverat Begränsat läge. Kontakta systemadministratören om det inte går att inaktivera Begränsat läge på en sådan dator.

Kontrollera hur Begränsat läge används i din familj

Om du är förälder och använder Family Link-appen kan du öppna appinställningarna och aktivera Begränsat läge för ditt barns konto. Om du har aktiverat Begränsat läge för ditt barns konto via Family Link kan inte han eller hon ändra inställningen för Begränsat läge på någon av sina enheter.

Mer information om Begränsat läge

Vi använder många faktorer – videons titel, beskrivning, metadata, granskningar enligt riktlinjerna för communityn och åldersbegränsningar – för att identifiera och filtrera bort innehåll som kan vara avsett för vuxna. Begränsat läge är tillgängligt på alla språk, men på grund av skillnader i kulturella normer och känslighet kan kvaliteten skilja sig åt.  När Begränsat läge har aktiverats kan du inte se kommentarer i de videor du tittar på.

Begränsat läge aktiveras på webbläsar- eller enhetsnivå, så du måste aktivera det i alla webbläsare du använder. Om det finns flera profiler i webbläsaren måste du aktivera läget i alla profiler.