Beperkte modus aan- of uitzetten

De beperkte modus is een optionele instelling die je op YouTube kunt gebruiken. Met deze functie kun je mogelijk niet-gezinsvriendelijke content wegfilteren die je liever niet ziet of die je niet geschikt vindt voor anderen die je apparaat gebruiken.

Beperkte modus aan- of uitzetten

1. Klik op je profielfoto .
  2. Klik op Beperkte modus.
  3. Klik in het vak dat rechtsboven verschijnt op Beperkte modus aanzetten om de modus aan of uit te zetten.

Problemen bij het uitzetten van de beperkte modus

Op computers van bibliotheken, universiteiten en andere openbare instellingen is de beperkte modus mogelijk aangezet door de systeembeheerder. Als de beperkte modus aan blijft staan nadat je je gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevoerd, kun je voor extra hulp contact opnemen met je systeembeheerder.

De beperkte modus beheren voor je gezin

Als je een ouder bent en de Family Link-app gebruikt, kun je de beperkte modus aanzetten voor het account van je kind. Dit kun je doen in de instellingen van de app. Als je de beperkte modus hebt aangezet via Family Link, kan je kind de instellingen van de beperkte modus niet veranderen op de apparaten waarop het is ingelogd.

Meer informatie over de beperkte modus

We gebruiken allerlei signalen om mogelijk niet-gezinsvriendelijke content op te sporen en te filteren, zoals de titel, beschrijving en metadata van video's, maar ook de Communityrichtlijnen en leeftijdsbeperkingen. De beperkte modus is in alle talen beschikbaar, maar door verschillen in culturele waarden en gevoeligheden kan de kwaliteit variëren. Als de beperkte modus aanstaat, kun je geen reacties zien bij de video's die je bekijkt

De beperkte modus werkt op browser- of apparaatniveau. Je moet de modus dus aanzetten voor elke browser die je gebruikt. Als je browser meerdere profielen ondersteunt, moet je deze modus voor elk profiel afzonderlijk aanzetten.

Assistent-speakers en -smartdisplays

1. Open de Home-app op je mobiele apparaat.
  2. Tik op de speaker of smartdisplay die je wilt aanpassen.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op Meldingen en digitaal welzijn.
  5. Tik op Instellingen voor YouTube.
  6. Je kunt de beperkte modus van je smartdisplay op twee manieren instellen:
    1. Je kunt de beperkte modus aan- of uitzetten voor jezelf.
    2. Je kunt de beperkte modus aan- of uitzetten voor alle andere gebruikers (elke apparaatbeheerder kan dit instellen).

Opmerking: De beperkte modus wordt ingesteld op apparaatniveau.