De beperkte modus in- of uitschakelen

De beperkte modus is een optionele instelling die je op YouTube kunt gebruiken om mogelijk niet-gezinsvriendelijke content weg te filteren die je liever niet ziet of die je niet geschikt vindt voor anderen die je apparaat gebruiken.

Beperkte modus in- of uitschakelen

1. Klik op je profielfoto

2. Klik op Beperkte modus.

3. Schakel de beperkte modus in of uit in het dialoogvenster dat verschijnt.

Problemen met het uitschakelen van de beperkte modus

Op computers van bibliotheken, universiteiten en andere openbare instellingen is de beperkte modus mogelijk ingeschakeld door de systeembeheerder. Als je je gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevoerd en de beperkte modus ingeschakeld blijft, kun je voor extra ondersteuning contact opnemen met je systeembeheerder.

De systeembeheerder kan ook 'groepen' maken waarvoor de beperkte modus niet ingeschakeld is. Meer informatie over hoe je je YouTube-instellingen beheert

De beperkte modus beheren voor je gezin

Als je een ouder bent en de Family Link-app gebruikt, kun je naar de instellingen van de app gaan en de beperkte modus inschakelen voor het account van je kind. Als je de beperkte modus via Family Link hebt ingeschakeld voor het account van je kind, kan je kind deze instelling niet wijzigen op de apparaten waarop het ingelogd is.

Meer informatie over de beperkte modus

We gebruiken allerlei signalen om mogelijk niet-gezinsvriendelijke content op te sporen en weg te filteren, zoals de titel, beschrijving en metadata van video's. Ook kijken we naar leeftijdsbeperkingen en gaan we na of content aan de communityrichtlijnen voldoet. De beperkte modus is in alle talen beschikbaar, maar door verschillen in culturele waarden en gevoeligheden kan de kwaliteit variëren.  Wanneer de beperkte modus ingeschakeld is, zie je geen reacties bij de video's die je bekijkt.

De beperkte modus werkt op browser- of apparaatniveau. Je moet de modus dus inschakelen voor iedere browser die je gebruikt. Als je browser meerdere profielen ondersteunt, moet de modus voor ieder profiel afzonderlijk worden ingeschakeld.