De beperkte modus in- of uitschakelen

Voordat je begint: de beperkte modus wordt op browser- of apparaatniveau ingeschakeld en moet dus voor iedere browser apart worden ingeschakeld. Als je browser meerdere profielen ondersteunt, dan moet de modus ook voor ieder profiel apart worden ingeschakeld.

Android-app

1. Log in op je account.
  2. Tik rechtsboven op het menupictogram  .
  3. Selecteer Instellingen > Algemeen.
  4. Schakel Beperkte modus in of uit.

Mobiele website

1. Log in op je account.
  2. Tik rechtsboven op het menupictogram Menu Meer.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op Beperkte modus om de modus in of uit te schakelen.

Android TV

Let op: hiermee beheer je alleen de beperkte modus op je Android TV.

1. Log in op je account.
  2. Scrol vanuit het startscherm omlaag naar de rij Apps.
  3. Selecteer YouTube.
  4. Scrol omlaag en selecteer Instellingen.
  5. Selecteer Beperkte modus of Veiligheidsmodus.
  6. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.

Als de beperkte modus eenmaal is ingeschakeld, dan blijft deze actief, zelfs als je bent uitgelogd. Als iemand anders inlogt bij YouTube, is de beperkte modus nog steeds ingeschakeld. Als je ervoor wilt zorgen dat andere gebruikers op de computer de instelling niet kunnen wijzigen, moet je de beperkte modus vergrendelen en uitloggen bij het account.

De beperkte modus is een optionele instelling waarmee je mogelijk niet-gezinsvriendelijke content kunt filteren. Zo voorkom je dat jij of iemand binnen je gezin deze content ziet.

We gebruiken allerlei signalen om mogelijk niet-gezinsvriendelijke content op te sporen en te filteren, zoals de titel, beschrijving en metadata van video's, maar ook communitybeoordelingen en leeftijdsbeperkingen. De beperkte modus is in alle talen beschikbaar, maar vanwege verschillen in culturele waarden en gevoeligheden kan de kwaliteit variëren.

Wanneer de beperkte modus is ingeschakeld, zijn reacties op de video's die je bekijkt niet zichtbaar voor jou.

Beperkte modus in- of uitschakelen

Op computers van bibliotheken, universiteiten en andere openbare instellingen is de beperkte modus mogelijk ingeschakeld door de systeembeheerder. Gebruik je een openbare computer en kun je de beperkte modus niet uitschakelen, neem dan contact op met de systeembeheerder.