Rajoitetun/turvallisen tilan ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

Rajoitettu (turvallinen) tila on valinnainen asetus, jolla voit YouTubessa suodattaa pois vain aikuisille tarkoitettua sisältöä, jota et itse halua nähdä tai jota et halua muiden laitettasi käyttävien näkevän.

Rajoitetun tilan ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

iOS-sovellus

1. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Rajoitetun tilan suodatus.
  4. Ota Rajoitettu tila käyttöön tai poista se käytöstä.
    • Ei suodatusta: Rajoitettu tila pois käytöstä
    • Tiukka: Rajoitettu tila käytössä

Mobiilisivusto

1. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää-valikko.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Ota Rajoitettu tila käyttöön tai poista se käytöstä.

Rajoitetun tilan käytöstäpoiston ongelmia

Järjestelmänvalvoja on voinut ottaa rajoitetun tilan käyttöön kirjastojen, yliopistojen tai muiden julkisten tilojen tietokoneissa. Jos käytät julkista tietokonetta etkä pysty poistamaan rajoitettua tilaa käytöstä, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.

Rajoitetun tilan määrittäminen perheelle

Jos käytät Family Link ‑sovellusta, voit sen asetuksissa ottaa rajoitetun tilan käyttöön lapsesi tilille. Jos olet ottanut rajoitetun tilan käyttöön lapsen tilille Family Linkin kautta, lapsi ei voi muuttaa asetusta millään laitteilla, joihin hän on kirjautunut sisään.

Lisätietoja rajoitetusta tilasta

Vain aikuisille tarkoitetun sisällön tunnistus perustuu erilaisiin suodatuskeinoihin, kuten videon nimeen, kuvaukseen ja sisällönkuvaustietoihin, yhteisön sääntöihin pohjautuviin tarkastuksiin ja ikärajoituksiin. Rajoitettu tila on saatavilla kaikilla kielillä, mutta kulttuurierojen vuoksi toiminnon tehokkuus voi vaihdella.  Kun rajoitettu tila on käytössä, et näe katsomiesi videoiden kommentteja.

Rajoitettu tila toimii selain- tai laitetasolla, joten se on otettava käyttöön erikseen jokaisessa selaimessa. Jos selaimessa on käytössä useita profiileja, rajoitettu tila on otettava käyttöön jokaisessa profiilissa.