Configuració recomanada per a la codificació de les pujades a YouTube

Aquestes funcions només estan disponibles per als partners que utilitzen el Gestor de continguts de YouTube Studio.

A continuació pots consultar la configuració recomanada per a la codificació de les pujades dels teus vídeos a YouTube.

Contenidor: MP4
  • Cap llista d'edició (en cas contrari, és possible que el vídeo no es processi correctament)
  • Atom moov a l'inici del fitxer (inici ràpid)
Còdec d'àudio: AAC-LC
  • Canals: estèreo, estèreo 5.1 o superior
  • Freqüència de mostratge: 96 kHz o 48 kHz
Còdec de vídeo: H.264
  • Escaneig progressiu (sense entrellaçat)
  • Perfil alt
  • 2 fotogrames B consecutius
  • Grup d'imatges tancat i a la meitat de fotogrames per segon
  • CABAC
  • Taxa de bits variable (no hi ha cap límit de taxa de bits, però a continuació oferim algunes taxes de bits recomanades com a referència)
  • Submostrage del croma: 4:2:0
Fotogrames per segon

El contingut s'ha de codificar i penjar amb els mateixos fotogrames per segon que quan es va gravar.

Aquests són alguns dels valors més habituals: 24, 25, 30, 48, 50 i 60 fotogrames per segon (també s'accepten altres valors).

El contingut entrellaçat s'ha de desentrellaçar abans de penjar-lo. Per exemple, el contingut a 1080i60 s'ha de desentrellaçar fins a 1080p30; des dels 60 camps entrellaçats per segon fins als 30 fotogrames progressius per segon.

Taxa de bits

Es recomanen les taxes de bits següents per a les pujades. La taxa de bits de reproducció d'àudio no està relacionada amb la resolució de vídeo.

Taxes de bits recomanades per a pujades SDR

Per veure les noves pujades 4K en aquesta resolució, utilitza navegadors o dispositius compatibles amb VP9.

Tipus Taxa de bits de vídeo, valor de fotogrames per segon estàndard
(24, 25, 30)
Taxa de bits de vídeo, valor de fotogrames per segon alt
(48, 50, 60)
8K 80-160 Mbps De 120 a 240 Mbps
2160p (4K) 35–45 Mbps 53–68 Mbps
1440p (2K) 16 Mbps 24 Mbps
1080p 8 Mbps 12 Mbps
720p 5 Mbps 7,5 Mbps
480p 2,5 Mbps 4 Mbps
360p 1 Mbps 1,5 Mbps

Taxes de bits recomanades per a pujades HDR

Tipus Taxa de bits de vídeo, valor de fotogrames per segon estàndard
(24, 25, 30)
Taxa de bits de vídeo, valor de fotogrames per segon alt
(48, 50, 60)
8K 100-200 Mbps De 150 a 300 Mbps
2160p (4K) 44–56 Mbps 66–85 Mbps
1440p (2K) 20 Mbps 30 Mbps
1080p 10 Mbps 15 Mbps
720p 6,5 Mbps 9,5 Mbps
480p

No s'admet

No s'admet
360p No s'admet No s'admet

Taxes de bits d'àudio recomanades per a les pujades

Tipus Taxa de bits d'àudio
Mono 128 kbps
Estèreo 384 kbps
5.1 512 kbps
Relació d'aspecte i resolució dels vídeos

La relació d'aspecte estàndard de YouTube en ordinadors és de 16:9. Quan penges contingut amb una altra relació d'aspecte, com ara vertical o quadrada, el reproductor s'adapta automàticament a la mida del vídeo. Aquesta opció de configuració proporciona la millor experiència de visualització en funció de la relació d'aspecte i del dispositiu.

Obtén informació sobre com pots utilitzar les relacions d'aspecte i la resolució dels vídeos correctament.

Espai de color

Espai de color recomanat per a pujades SDR

YouTube recomana que l'espai de color estàndard per a pujades SDR sigui BT.709:
Espai de color Característiques de transferència de color (TRC) Colors primaris Coeficients de matriu de color
BT.709 BT.709 (valor de H.273: 1) BT.709 (valor de H.273: 1) BT.709 (valor de H.273: 1)

Abans de processar el vídeo, YouTube estandarditza les matrius de colors i els colors primaris que són semblants a efectes pràctics. Per exemple, BT.601 i BT.709 TRC són idèntics i, per tant, YouTube els unifica en BT.709. De manera similar, com que BT.601 NTSC i PAL tenen matrius de color semblants, YouTube els unifica en BT.601 NTSC. A més, és possible que YouTube dugui a terme les accions següents per interpretar els valors d'espai de color:

Quan Acció de YouTube
No s'ha especificat la TRC de l'espai de color de la pujada. Utilitza BT.709 TRC.
No s'ha especificat la matriu de color ni els colors primaris de l'espai de color de la pujada o són desconeguts. Utilitza la matriu de color i els colors primaris BT.709.
L'espai de color de la pujada combina els colors primaris i la matriu de color BT.601 i BT.709, i els valors s'han especificat. Utilitza la matriu de color per substituir els colors primaris i fer-los uniformes.
L'espai de color de la pujada combina els colors primaris i la matriu de color BT.601 i BT.709, i no s'han especificat els colors primaris o la matriu de color. Utilitza el valor especificat dels colors primaris o de la matriu de color per definir i anul·lar el que no està especificat.

Després d'estandarditzar l'espai de color de la pujada, YouTube comprovarà si l'espai de color coincideix amb BT.709 o BT.601. Si és el cas, es mostrarà. En cas contrari, YouTube convertirà els espais de color no admesos a BT.709 mapant valors de píxels.

Nota: YouTube converteix els colors primaris que requereixen una profunditat de bits alta sense una funció de transferència d'HDR admesa per evitar que hi hagi canvis bruscs entre tons. Per exemple, converteix BT.2020 a BT.709 (8 bits). YouTube converteix els intervals de colors complets a intervals de colors limitats.
Advertiment: YouTube no recomana que s'utilitzi la matriu de color RGB per a les pujades. En aquest cas, abans d'iniciar l'estandardització, YouTube primer defineix la matriu de color com a no especificada. A continuació, dedueix la matriu de color a partir dels colors primaris durant l'estandardització. Tingues en compte que sRGB TRC passarà a ser BT.709 TRC. Quan els colors primaris, la matriu o la TRC no són compatibles amb el filtre de conversió de l'espai de color FFmpeg, YouTube els torna a etiquetar com a BT.709.

Espai de color recomanat per a pujades HDR

Consulta l'article Penjar vídeos d'alt rang dinàmic (HDR).

Obtén informació sobre com pots utilitzar l'àudio espacial, els vídeos de 360º i els vídeos de realitat virtual perquè els teus espectadors puguin gaudir del so en totes les direccions, igual que a la vida real.