Penjar vídeos de 360 o 180 graus

En ordinadors, YouTube permet penjar i reproduir vídeos esfèrics de 360 o 180 graus a Chrome, Firefox, MS Edge i Opera.

També pots mirar vídeos de 360 i 180 graus a l'aplicació YouTube o a l'aplicació YouTube RV, disponible per a la majoria de visors de RV. Per gaudir d'una experiència immersiva, obtén més informació sobre com pots veure contingut amb un visor de RV.

Més informació sobre com pots crear vídeos de 360 graus i de 180 graus.

Per veure vídeos de 360 o 180 graus, has de tenir la versió més recent de Chrome, Opera, Firefox o MS Edge. En dispositius mòbils, fes servir la versió més recent de l'aplicació YouTube.
Pas 1: crea el vídeo
  1. Uneix el fitxer mitjançant el programari d'unió d'imatges que inclou la càmera o un altre programari d'unió d'imatges en 360 o 180 graus.
  2. Utilitza programari d'edició per assegurar-te que les opcions de la seqüència estan configurades com a RV i coincideixen amb el contingut original.

A continuació, t'oferim alguns consells:

Pas 2: prepara el vídeo per penjar-lo

Per penjar un fitxer de vídeo de 360 o 180 graus, caldrà que el modifiquis amb una aplicació com Adobe Premiere (versió 2019 o una versió posterior) o un script abans de penjar-lo. Obtén més informació sobre com pots penjar vídeos de 360 graus o de 180 graus.

Pas 3: penja el fitxer

Abans de publicar el vídeo, mira'l a l'ordinador per comprovar que el fitxer tingui la reproducció de 360 graus activada; pot tardar fins a una hora abans que estigui disponible.

Els vídeos de 360 graus tenen un botó de desplaçament a la part superior esquerra i es poden girar amb les tecles WASD. Cerca aquestes funcions per confirmar que el vídeo es pot veure en 360 graus. També pots lliscar per un vídeo fent-hi clic i arrossegant-lo.

Obtén informació sobre com pots utilitzar l'àudio espacial perquè els teus espectadors puguin gaudir del so dels vídeos en totes les direccions, igual que a la vida real.