Rapporten Behållande av tittarnas intresse

I rapporten Behållande av tittarnas intresse får du en översikt över videoklippens resultat vad gäller att behålla tittarnas intresse. Här kan du se:

• Genomsnittlig visningslängd för alla videoklipp på din kanal.
  • Bästa videoklipp och kanaler baserat på visningstid
  • Information om behållandet av tittarnas intresse vid olika tidpunkter i ett specifikt videoklipp.
  • Relativt behållande av tittarnas intresse för ett videoklipp jämfört med YouTubes genomsnitt för liknande videoklipp.

Visa rapporten Behållande av tittarnas intresse

Öppna rapporten Behållande av tittarnas intresse direkt eller följ stegen nedan.

1. Logga in på ditt YouTube-konto.
  2. Längst upp till höger väljer du ditt konto > Studio.
  3. Till vänster väljer du Analytics > Behållande av tittarnas intresse.
  4. Om du vill visa information om behållandet av tittarnas intresse för ett visst videoklipp klickar du bara på videoklippets namn. Sedan spelar du upp det så att du kan se resultatet för de olika sekvenserna i videoklippet.
Tips: Du kan även kolla din statistik med Studio-appen på en mobil enhet. Kom igång i hjälpcentret för YouTube Studio.

Om videoklippet inte ingår i rapporten

Kontrollera att inbäddning har aktiverats för videoklippet: öppna Info och inställningar > Avancerade inställningar och aktivera Tillåt inbäddning under Distributionsalternativ.

Visa efter typer av behållande av tittarnas intresse

Med alternativen ovanför diagrammet kan du välja att visa Absolut behållande av tittarnas intresse eller Relativt behållande av tittarnas intresse. Ta reda på vad som visas i dessa rapporter genom att klicka nedan.

Absolut behållande av tittarnas intresse

I den här rapporten får du reda på vilka sekvenser i videoklippet som är mest populära. Kurvan för absolut behållande av tittarnas intresse anger antal visningar för olika tidpunkter i videoklippet som en procentandel av det totala antalet visningar.

Tips! Var extra uppmärksam på videoklippens första 15 sekunder. Det är oftast då användarna slutar titta.

Relativt behållande av tittarnas intresse

I den här rapporten visas resultatet för ditt videoklipp jämfört med liknande videoklipp på YouTube. Relativt behållande av tittarnas intresse i ett videoklipp visar videoklippets förmåga att hålla kvar tittarna jämfört med alla YouTube-videoklipp med liknande längd.

När kurvan håller en högre nivå visar detta hur många fler tittare som fortsatte se ditt videoklipp under gällande tidsperiod jämfört med samma tidsperiod i andra YouTube-videoklipp.

Obs! Diagrammet för behållande av tittarnas intresse baseras på global data även om du bara har valt att visa data för en viss plats.

Visa behållande av tittarnas intresse efter typ av trafik

Du kan visa behållande av tittarnas intresse efter organisk trafik, trafik för betalda överhoppningsbara videoannonser och trafik för betalda visningsannonser. Du kan bara se statistik för den typ av trafik videoklippet får. Om du till exempel inte har betalda annonser visas heller ingen rapport för sådana.

Organisk trafik

Detta är visningar som är direkta resultat av användarnas åtgärder. Om någon till exempel har sökt efter ett videoklipp, klickat på föreslagna videoklipp eller tittat runt på kanalen är det organisk trafik.

Betald trafik
  • Överhoppningsbara videoannonser: Visningar av annonser som spelas upp automatiskt före ett videoklipp och som användaren kan välja att hoppa över efter fem sekunder. I det här diagrammet finns både annonsvisningar (när en annons visas i sin helhet eller i mer än 30 sekunder) och annonser som hoppats över efter fem sekunder eller mer. Den här informationen hjälper annonsörer att avgöra när tittarna avbryter uppspelningen.
  • Visningsannonser: Visningar där användaren har spelat upp videoklippet från en visningsannons, inklusive annonser som visas i sökresultat eller på visningssidan för något annat videoklipp.

Läs mer om videoannonsformat i AdWords för videoklipp.

Obs! Detaljerade trafikdiagram är endast tillgängliga för datum från och med 25 september 2013. Om du vill se tidsperioder före det här datumet finns det ett ”Alla”-diagram som bara innehåller organiska visningar och överhoppningsbara videoannonsvisningar. I det här diagrammet baseras information för ”genomsnittlig visningslängd” och ”genomsnittlig procent som har visats” bara på visningar, och omfattar inte tillfällen när tittarna hoppade över annonsen.

På mobiler visas bara organisk trafik i diagrammet, oavsett om videoklippet marknadsfördes eller inte.

Statistiken för visningstid baseras bara på visningar och inkluderar inte visningstid för annonser som hoppades över efter fem sekunder eller mer.

Tips: Vill du veta hur bra du är på att behålla tittarnas intresse? Läs mer om rapporten Behållande av tittarnas intresse i Akademin för innehållsskapare.