Länka ditt varumärkesinnehåll till en annonsör

Om du har samarbetat med en annonsör i en varumärkeskampanj kan annonsören skicka en begäran om att länka innehåll från kampanjen till sitt Google Ads-konto. Om du accepterar deras begäran kan annonsören se resultatstatistik för innehållet i Google Ads. YouTube tillåter även att annonsören (och eventuella rättssubjekt som är länkade till annonsörens Google Ads-konto) riktar annonser till personer som tittar på din YouTube-video, i enlighet med Google Ads-plattformarna.

Genom att länka ditt varumärkesinnehåll till din annonsör kan du

• hantera samarbeten med varumärken
  • dela organiska videomätvärden
  • öka sannolikheten för att annonsörer ska marknadsföra ditt innehåll.

De flesta länkbegäranden kommer från annonsörer som du har arbetat med tidigare, men du kan också få förfrågningar från varumärken som du inte har samarbetat med. Det är upp till dig om du vill godkänna en annonsörs länkbegäran, oavsett om du har arbetat med annonsören eller inte. Du ska alltid göra det som är bäst för din kanal.

Om du godkänner en begäran ska du komma ihåg att du måste ge annonsören tillräckliga rättigheter för att använda videon i sin annonsering, och att YouTube inte är involverade i avtalet. Se till att du förstår villkoren i de avtal du ingår med en annonsör.

Godkänna en länkbegäran

När en annonsör vill länka ditt innehåll till sitt Google Ads-konto meddelar vi dig via e-post och aviseringar i YouTube och YouTube Studio. Du kan granska och svara på begäranden i YouTube Studio, YouTube Studio-appen och YouTube-appen.

Om du klickar på länken i e-postmeddelandet öppnas sidan Länkbegäran för varumärke. Här kan du länka videon eller avvisa begäran.

Du kan även granska och svara på förfrågningar i YouTube Studio:

1. Öppna YouTube Studio på en dator.
  2. Klicka på Innehåll i menyn till vänster.
  3. Leta reda på videon och klicka på Detaljer bredvid videons miniatyr.
  4. Klicka på GRANSKA LÄNKBEGÄRAN bredvid annonsören i avsnittet Varumärkeslänkning.
  5. Välj om du vill länka videon eller avvisa begäran.

Ta bort länken till innehållet

Du eller annonsören kan ta bort länken till en video när som helst. Om du vill ta bort länken till en video från en annonsör navigerar du till avsnittet Varumärkeslänkning för videon och väljer TA BORT LÄNK bredvid annonsören.

Vanliga frågor

Hur länge varar en länkningsbegäran?

En videolänkbegäran upphör inte att gälla efter en viss tid, men annonsören kan återkalla en väntande länkbegäran. Du kan också ta bort länken till videon när som helst. Om du tar bort länken till innehållet försvinner också annonsörens
  • åtkomst till resultatstatistik för innehållet
  • möjlighet att rikta annonser till personer som tittar på det länkade innehållet.
Om den begärda videon raderas eller markeras som privat upphör länkningsbegäran att gälla.

Behöver jag länka mitt varumärkesinnehåll till en annonsörs Google Ads-konto om annonsören redan använder mina videor i sin annonsering?

Annonsörer behöver inte länka sitt konto till ditt innehåll för att visa annonser, men vi rekommenderar att du länkar ditt varumärkesinnehåll till deras konto. Genom att länka till kontot kan du hantera varumärkespartnerskapet mer effektivt och annonsören kan se videons organiska resultat. Dessutom kan du begränsa åtkomsten till ditt kanalinnehåll genom att bara länka en enskild video.