Knytt merkevareinnholdet ditt til en annonsør

Hvis du har inngått et samarbeid med en annonsør om en kampanje med merkevareinnhold, kan annonsøren nå sende en forespørsel om å knytte innhold fra kampanjen til Google Ads-kontoen sin. Hvis du godtar forespørselen, kan annonsørene se resultatberegningene for innholdet i Google Ads. YouTube gir også annonsøren (og eventuelle enheter som er tilknyttet annonsørens Google Ads-konto) tillatelse til å målrette annonser mot folk som ser på YouTube-videoen din, slik det tillates via Google Ads-plattformer.

Ved å knytte merkevareinnholdet ditt til annonsøren kan du

• administrere partnerskap med merkevarer
  • dele organiske videoberegninger
  • øke sannsynligheten for at annonsører markedsfører innholdet ditt

De fleste forespørsler om tilknytning kommer fra annonsører du tidligere har jobbet med, men du kan få forespørsler fra merkevarer du ikke har samarbeidet med. Det er helt opp til deg om du godtar en annonsørs forespørsel om tilknytning, enten du har jobbet med annonsøren eller ikke. Du bør alltid gjøre det som er best for kanalen din.

Hvis du godtar forespørselen, må du huske at du må gi annonsøren tilstrekkelige rettigheter til å bruke videoen i annonseringen sin, og at YouTube ikke er involvert i denne avtalen. Sørg for at du forstår vilkårene i eventuelle avtaler du inngår.

Godta forespørsler om tilknytning

Hvis en annonsør vil knytte innholdet ditt til Google Ads-kontoen sin, varsler vi deg via e-post og varsler i YouTube og YouTube Studio. Du kan gjennomgå og svare på forespørsler i YouTube Studio, YouTube Studio-mobilappen og YouTube-mobilappen.

Hvis du velger linken i e-posten, kommer du direkte til «Forespørsel om merkevaretilknytning»-siden, der du kan tilknytte videoen eller avvise forespørselen.

Du kan også gjennomgå og svare på forespørsler i YouTube Studio:

1. Gå til YouTube Studio på en datamaskin.
  2. Klikk på Innhold på menyen til venstre.
  3. Finn den aktuelle videoen, og klikk på Detaljer ved siden av miniatyrbildet til videoen.
  4. Klikk på GJENNOMGÅ FORESPØRSELEN OM TILKNYTNING ved siden av annonsøren i «Merkevaretilknytning»-delen.
  5. Velg om du vil tilknytte videoen eller avslå forespørselen.

Fjern tilknytningen til innholdet ditt

Du eller annonsøren kan når som helst fjerne tilknytningen til en tilknyttet video. For å fjerne tilknytningen mellom en video og en annonsør går du til «Merkevaretilknytning»-delen for videoen og velger FJERN TILKNYTNINGEN ved siden av annonsøren.

Vanlige spørsmål

Hvor lenge varer forespørsler om tilknytning?

Selv om forespørsler om tilknytning av videoer ikke utløper etter en viss tid, kan annonsøren oppheve en ventende forespørsel om tilknytning. Du kan også fjerne tilknytningen til videoen når som helst. Hvis du fjerner tilknytningen til innholdet ditt, fjernes annonsørens
  • tilgang til resultatberegningene for innholdet
  • mulighet til å målrette annonser mot folk som ser på det tilknyttede innholdet
Hvis den forespurte videoen slettes eller merkes som privat, utløper forespørselen om tilknytning.

Hvis en annonsør allerede bruker videoene mine i annonseringen sin, må jeg knytte merkevareinnholdet mitt til annonsørens Google Ads-konto?

Annonsører trenger ikke å knytte kontoen sin til innholdet ditt for å kunne kjøre annonser, men vi anbefaler at du knytter merkevareinnholdet ditt til kontoene deres. Med denne tilknytningen kan du administrere merkevarepartnerskapene dine på en mer effektiv måte, og annonsøren kan se de organiske resultatene for videoen. Du kan også begrense tilgangen til innholdet på kanalen din ved å tilknytte bare én enkelt video.